Дублиращият отбор на Ботев (Пловдив) продължи отличната си форма напоследък при домакинските срещи. В мач от 14-ия кръг на Втора лига “канарчетата” се наложиха с 2:0 над Добруджа.

В герой за “жълто-черните” се превърна дебютиралият Абдулайе Траоре, като роденият през 2003 година нападател вкара и двата гола. Със силни изяви се отчете и вратарят Християн Славков.

В 10-ата минута удар на Траоре бе спасен от вратаря, а след още толкова минути игра нападателят реализира първия си гол. Стражът на гостите сбърка грубо при изнасяне на топката, тя попадна в Траоре и той без проблеми го преодоля за 1:0

В 31-ата минута Никола Нейчев се пребори за кълбото след центриране от фаул и отправи удар от близка дистанция, но вратарят спаси. До края на първата част липсваха положения и пред двете врати.

Втората част стартира със силен удар на Монир Ал Бадарин, пратил топката над напречната греда. В 50-ата минута гостите бяха близо до изравняването, но Християн Славков се намеси фантастично, отразявайки удар на останалия очи в очи с него Денислав Ангелов.

Последва натиск на гостите, а в 68-ата минута нов удар на Ангелов, този път с глава, мина в опасна близост до пловдивската врата. В 74-ата минута Атанас Чернев пусна извеждащ пас към Самуел Акере, който се отскубна от отбраната, но не успя да отправи добър удар и пропусна.

Секунди по-късно Акере пусна пас към Димитър Балинов, който остана очи в очи с вратаря на гостите, но ударът на бранителя бе отразен от стража. Три минути след това Славков се намеси по фантастичен начин, парирайки удар на Мартин Милушев.

В ответната атака Монир Ал Бадарин разтресе напречната греда с мощен удар от 20 метра. В 83-ата минута нападател на гостите бе изпуснат в наказателното поле и шутира, а по чудо топката мина покрай вратата.

Така се стигна до 85-ата минута, в която Траоре блесна за втори път. По подобие на Уме Емануел от последното домакинство, нападателят напредна от центъра, залъга бранители и с удар в близкия ъгъл вкара за крайното 2:0.

Ботев II стартира в състав: Християн Славков, Атанас Чернев, Никола Нейчев, Димитър Балинов, Хуго Аззи, Костадин Татаров, Мартин Ситев, Самуел Акере, Бисер Бонев, Монир Ал Бадарин, Абдулайе Траоре

Резерви: Мартин Панев, Габриел Златанов, Атанас Йорданов, Стилян Стойчев, Добромир Павлов, Даниел Гичев, Константин Павлов

2 КОМЕНТАРИ

  1. Във втория отбор не трябва ли да играят юноши, а не черни?

    • Ама виж при нас в Локуто няма ме черни маймуни в школата ,ама и школа нямаме дейба.

Коментарите са затворени