Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов сподели очакванията си преди домакинството на Ботев (Пловдив) от 13-ия кръг на efbet Лига. Наставникът на “сините” разкри, че ще може да разчита на Ноа Сонко Сундберг, както и на най-новото попълнение Абдулахи Шеху.

Той коментира и наказанието, което столичани трябва да изтърпят по време на утрешния двубой, а именно – сектор “А” да бъде затворен.

“И двамата (б.а Шеху и Сонко Сундберг) са здрави и тренират с отбора. Ноа направи две-три тренировки с отбора. Ще преценим, най-вече откъм здравословното му състояние. Нормално да не е в най-добра спортна форма с оглед на травмата, но има достатъчно опит, за да изиграе мача, ако е здрав.

Шеху постепенно набира нормална спортна форма. Мисля, че и документите вече са наред. Ще преценяваме какво участие ще вземат и двамата в утрешния мач. Досега сме се справили без двамата, така че ще търсим оптималното за Левски.
Л
Оттук нататък ни трябват всички футболисти, за да правим ротации в определени мачове, защото ще играем в сгъстен цикъл през 3-4 дни. 

Ботев направи добри неща откъм селекция и резултати. Миналата година бяха евроучастник, така че заслужават уважение. Тази година имаха нещастен старт откъм резултати. Може би участието в Европа ги пообърка.

Ботев притежава доста футболисти с отлични качества. Отборът играе добър и комбинативен футбол. Очаквам сериозен футболен сблъсък. Ботев винаги е бил един от водещите отбори в първенството, който създава проблеми на всички тимове. С идването на новия треньор имат подобрение откъм резултати. Виждам Ботев отново в борбата за евротурнирите, въпреки че в момента изостават откъм точков актив.