Президентът на руския аматьорски футболен клуб Виста (Геленджик) Тигран Мкртчян отрече за разследване на ФИФА срещу собственика на Ботев (Пловдив) Антон Зингаревич. Такава информация беше разпространена от местните медии, а като причина беше изтъкнато нерегламентираното привличане на голям брой непълнолетни африкански играчи в състава, които обиграват във Виста и след това се пращат в Ботев (Пловдив) или в датския Фремад Амагер, които са под контрола на Зингаревич. Към момента от Геленджик в Коматево преминаха Самуел Акере, Абдулай Траора и Уме Уме Емануел.

“Няма нищо подобно. Пълна измислица. Прочетох статията и доста добре се посмях. Абсолютна лъжа. Първо, Зингаревич не е свързан с Виста. В добри отношения сме, чуваме се, говорим си за футбол. Виста също така не е свързан с Ботев нито фактически, нито документално, нито законово. Второ, Фремад Амагер не е собственост на Антон. Още една фалшива новина – ФИФА не води разследване. Разговаряме за картотекирането на новите ни чуждестранни играчи в аматьорската лига, но това по никакъв начин не е свързано с някакво наказание”, коментира Мкртчян за Eurostavka.ru, цитиран от Спортал.

Справка в официалния сайт на Виста показва, че в състава има 16 млади африкански футболисти от Нигерия, Гана и Кот Д’Ивоар, родени между 2004 и 2007 година, един 19-годишен колумбиец, както и по двама руснаци и арменци.

 

1 КОМЕНТАР

  1. МАНГАЛИИИ смеете се на нас ама сте същите боклуци,чернилки на килограм…. затова нашият футбол загива…

Коментарите са затворени