Близки, приятели и фенове на футбола се стекоха пред зала Колодрума, за да се сбогуват Динко Дерменджиев – Чико. Поклонението ще продължи няколко часа, а след 13:30 ще е и самото погребение!

Да почетат Чико дойдоха Димитър Енчев – председател на зоналния съвет на БФС Пловдив, волейболната легенда Анка Узунова, Антим Пехливанов, чийто треньор е бил Дерменджиев и легендата на другия пловдивски гранд Локомотив (Пловдив) и бивш футболен съдия Атанас Узунов.

Областният управител на Пловдив Здравко Димитров, семеен приятел на Дерменджиев изрази огромно съжаление от внезапната кончина и каза, че пловдивският спортен свят няма да е същият.

Бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов, свързан с дългогодишно приятелство с Чико, се насълзи и каза, че е Дерменджиев е в по-добър свят и ръководи небесния отбор на Ботев.

Президентът Петър Стоянов се разплака и изрази съболезнования на близките на славния български футболист. “Той беше велик човек и думите за него за малко. Аз съм горд, че съм го познавал и съм го гледал на живо. Ще го запомня с усмивката. За Динко Дерменджиев думата е “велик””, каза Петър Стоянов.

Христо Бонев – Зума каза, че Дерменджиев не е само легенда, а цяла епоха в българския футбол.

“Много ми е мъчно за загубата на Чико. Мачовете ни в националния отбор с него бяха едни от най- щастливите. Аз бях един от първите, които го посетиха в болницата, след като научих за неговите проблеми. Дано следващите 50 години Ботев да изкара футболист, който поне малко да се доближи до Чико”, каза най- голямата легенда на Локо Христо Бонев – Зума.

Венци поднесоха от футболнитев клубове Локо Пд, Септември, Лудогорец, Марица и др.

Поклонението ще продължи няколко часа, а след 13:30 ще е и самото погребение.

В 12:30 пък феновете на Ботев ще се съберат на стадион Христо Ботев, където ще пристигне и катафалката с Динко Дерменджиев!

Очаквайте видео и снимки!

8 КОМЕНТАРИ

  1. 11

    Всеки е казал нещо хубаво за Чико – Светла му памет!
    Според мен обаче най-точно се е изказал неговият съотборник и приятел от националния отбор Христо Бонев : ” Дерменджиев не е само легенда, а цяла епоха в българския футбол.”
    Смущаващо точно!!! Нали?!
    Още веднъж съболезнования на семейството , приятелите , и почитателите на
    Динко Дерменджиев-Чико

  2. 16
    1

    Евала на Локомотивци! Цялото ръководство, Зума, целия им отбор, много техни фенове имаше…
    Чико го заслужава! Беше обичан човек от всички. Особено от Локомотивците!
    Дали получи заслуженото уважение приживе обаче??? Нека всеки да си отговори сам.
    Днес на поклонението доста хора признаха, че приживе великия Динко Дерменджиев можеше да усети повече любов и уважение?!
    Често беше в многотрудни ситуации, но малцина му подаваха ръка тогава…
    Поклон Чико!
    Дано посмъртно получиш всичкото признание и почит, които заслужаваш!?

  3. 19
    1

    Не очаквах Крешарски там !!!
    Евалла за постъпката на крушата чаво и узуна

    • 11

      Ама така се прави, Чико е икона, обичан от ВСИЧКИ!!!!!!

    • 13

      Що да не си очаквал бе човек? Още повече, че точно Крушарски никога не е бил краен за който и да било, както и по-възрастните локомотивци от онова време. Предсмъртта присттастия и цветове няма! Динко Дерменджиев пък беше велик, а пред такива хора няма как да не се преклониш. Фенщината в такива моменти е само за малоумниците, но не и за нормалните хора!
      Евала, че днес цял Пловдив се обедини и поклони пред великана Чико!

  4. 13
    2

    Не сбогом,а довиждане !
    Винаги ще те пазим в сърцата си!

Коментарите са затворени