В съботната вечер, както и в неделя, продължава отзвукът от мача между Атлетик (Куклен) и Нефтохимик, завършил 0:1. Голът в Куклен бе вкаран от спорна дузпа, според някои и явна такава, според други. Самият факт, че мненията са разнопосочни значи, че положението е спорно. Другият спорен момент е автогол-фантом, който според кукленци само съдията Стоев не е видял, но пък и на видеозаписа не се вижда. В разпространеното от пресслужбата на клуба видео, тяхната позиция, че съдията е сгрешил, не се потвърждава по никакъв начин, поради лошата гледна точка на камерата (това не значи, че не са прави). Това важи и за двете положения. Видеото вижте по-долу, под текста. Третата ситуация, върху която се обръща внимание е непристойното поведение на вратаря на Нефтохимик. След края на първата част Ферди Мюмюнов прескочи оградата около терена и удари фен на домакините, за което той бе изгонен от игра от същия този съдия. От Атлетик пропускат другата част на въпроса – какво е накарало футболистът да си изпусне нервите по такъв грозен начин? Ами непристойното поведение на част от публиката, която не спря да псува по отделни футболисти по най-вулгарен начин, видя наш репортер. В случая обидите към семейството и в частност към майката на вратаря, която също бе на стадиона, извадиха от равновесие асеновградчанина, който пази за “шейховете”. Той заслужено получи наказание, но за другата страна в конфликта няма как да има такова…

Стига се и до няколко интересни въпроса и констатации, които напират у доста от феновете на футбола в Трета лига от региона. Атлетик бе ощетен и в мача срещу Созопол есента, но тогава всичко мина кротко и тихо. Тимът допусна и други неприятни загуби, но от тази ги заболя особено, съдейки по реакцията. Според слухове, от Созопол – конкурентът на Нефтохимик, са били обещали щедри бонуси при победа или поне равенство срещу бургаския клуб. Ако изобщо има нещо вярно в това, то тези бонуси са останали неосвоени. Може ли това да е причината за толкова трудно приеманата загуба от лидера в групата? Защо не се даваше гласност на причините за другите загуби на тима през есента, някои от които доста странни, като се има в предвид потенциала на състава? Хвърляйки цялата вина за съботната загуба върху съдията Стоев, в Куклен забравят, че именно на този терен доста често има претенции от гостуващи отбори заради съдийски подаръци в полза на Атлетик. Няма отбор, който да е бил доволен от съдийството на мач в Куклен, а подвизите на Карагерен, например, ще се помнят дълго. Факт е, че в Куклен се играе трудно и една от причините, освен безспорните качества на отбора, е именно гореизложеното – обществена тайна. Друг факт е, че публиката в Куклен, освен че е една от най-преданите и колоритните е и една от най-невъзпитаните. Постоянни разправии, нерви, псувни, закани за саморазправа, обиди (понякога не на български) съпровождат почти всеки мач.

Според редовни наблюдатели на мачовете в групата, Атлетик играе твърдо против останалите отбори от региона. Резултатите потвърждават тази иначе налудничава теория: тимът от Куклен има само една загуба от всички 7 съперника от областта, но за сметка на това с лекота губи от тимове като Свиленград, Димитровград, Миньор (Раднево). Вероятно за това и сега не срещат особена солидарност в региона.

Обществена тайна е и сериозната организация на морските отбори през този сезон. Конкуренцията в групата е доста сериозна през тази кампания, нивото определено се вдигна. Остава, обаче, горчивина заради начина, по който се случват нещата – този сладък морски бриз, достигнал до много стадиони. Пък кой кого… Ще видим в началото на лятото.

Така, относно мача, всеки (не)може сам за себе си да прецени гледайки видеото. А относно цялостната картинка в Трета лига – дано нещата да не са изпуснати безвъзвратно… Във всеки случай обществените тайни не помагат на никого!

Репортери на PlovdivDerby.com отразяват срещите на този, както и на други тимове от Трета лига доста отдавна. Нашата медия ще продължи да следи ситуацията в групата.

 

6 КОМЕНТАРИ

  1. Всички знаят и виждат ,какво е ситуацията на домакинските мачове в Куклен и Марково,но никой нищо не предприема.

  2. Всички знаят и виждат, какво става на домакинските мачове в Куклен и Марково,но никой нищо не предприема.

  3. Уважаеми привърженици, гарантираме, че специално отношение нямаме към когото и да било! Критиката не значи омраза! Напротив, не сме безразлични като другите, защото всеки един отбор има своите фенове, своето развитие и бъдеще. А грешките са за да се поучаваме, нали. Позволяваме си коментари, тъй като сме една от малкото медии, ако не и единствената, която отразява срещите в Трета лига и която отделя от ресурса си за да бъде това ниво на футбола “на светло”. Не е вярно, че прогресът на Атлетик ни е убягнал. Напротив, точно ние обръщахме най-много внимание на това. Точно ние напомняхме неколкократно, че на някои мачове в Трета лига, като тези в Куклен, има повече публика от някои други в Първа и Втора. Относно репортажите – понякога се доверяваме на официалните статии за срещите (макар и да са не докрай коректни), включително и за Атлетик, понеже няма как да се обхванат всички мачове, а и те се играят по едно и също време. Но когато имаме наши репортери на мачовете е съвсем естествено репортажите да са написани от тях. Многократно сме коментирали, че наличието на толкова отбори от региона е голям плюс за областта и все пак някаква възможност за реализация на младите играчи. Друг е въпросът, че това не се използва особено, а този плюс се превръща в минус. Намекът, че защитаваме позиция на Нефтохимик или друг отбор е без покритие – напротив! Само ние си позволяваме да пишем за “организацията” на морските отбори, къде другаде сте го прочели. Това е още една обществена тайна. В коментарът са изложени някои факти и разсъждения. Но те не градят имиджа на някой клуб. Той, имиджът, се гради от самия клуб, от неговата политика, от неговата публика и т.н. Можете да бъдете сигурни, че и в бъдеще ще залагаме на обективизма! Със сигурност този коментар няма да се хареса на някои хора, но това е целта му – да предизвика размисли. А защо го правим? Едва ли е защото не ни пука…
    С уважение и пожелания за много футболна радост: Редакцията на PlovdivDerby.com

  4. 8
    5

    Най невъзпитаната публика която съм виждал. Селска работа.

  5. 9
    9

    До редакцията на Пловдив Дерби:
    Каква е тази неприязън към Куклен! Правите сериозно впечатление, че имате специално отношение към “Атлетик”.
    Редовно чета вашите статии, и смея да твърдя, че говорите с едно неуважение и пренебрежение към този симпатичен отбор. Особено като имаме мач с Марица, ставате доста чувствителни. Отчитам, че в тази статия има и положителни изречения за нас, но като цяло много прозирате с отношението си! Призовавам ръководството на клуба да чекира отношението си към вашата медия.
    Кажете ми, къде сега в региона има толкова хора на мач, освен Локо и Ботев. Защо не говорите за еволюцията на Атлетик през последните няколко години? Знаете ли, че Стойчо Стоев напусна стадиона под аплодисменти, разбира се това бяха “аплодисменти” под формата на протест. Алфа Сот, Жандермерията и делегатът на мача могат да потвърдят, ако искате да научите, разбира се. Протест под формата на аплаузи!
    Публиката била използвала нецензурни думи…Господа, само на стадиона в Куклен ли се псува. (“И то на няколко езика”).
    Само да Ви кажа, г-н редактор, Куклен е мултиетническо общество. Феновете на Куклен владеят много чуждестранни езици, до 12 годишна възраст вече разбират 3 езика. Но всички знаем на къде биете. Бъдете спокойни.
    Един съвет – сменете си името на Бургас Дерби – защото Пловдив Дерби греши.

    • 3
      3

      Турски и български – ДА. Но кой е третия език които владеят полиглотите от “ГРАД” Куклен?

Коментарите са затворени