“Сложи се началото на реалната работа по рестартирането на строежа на стадион Христо Ботев!” Това заявиха наши източници свързани с проекта, след като от Ботев Пловдив публикуваха официално съобщение за подписания договор между тях и проектантите.

Под 3% са дефектите по съоръжението след неговото замразяване, което според запознати е нищожен процент, научи PlovdivDerby.com! Това е показало направеното през миналата година обследване.

През следващата седмица към работната група, която действа за подновяването на строителството ще се включат специалисти, които ще изготвят доклад и предложения за функциалността на пространствата, разбра още PlovdivDerby.com. Въпросният екип ще подготви доклад за всички помещения по стадиона, включително и най-вече тези, които ще се отдават под наем. От Ботев Пловдив имат намерение веднага след подновяването на строителството да започнат търсенето на добросъвестни наематели за търговските площи, с които ще разполага стадиона. С въпросният екип ще бъдат обсъдени и ъпдейтнати и пространствата вътре в чашата на стадиона, като места за агитките, ВИП-сектори и прочие.

Днешният договор с фирмата на архитект Савов е изключително тясно свързан с получаването на заема от Фонда на фондовете, научи още PlovdivDerby.com от самият архитект. “Количествено-стойностните сметки, които ще бъдат изготвени възможно най-скоро ще бъдат съществена част от договора за заема.

“Становището и препоръките, които трябва да изготвим ще направим в максимално най-кратки срокове. В договора са заложени 2 месеца време, но ние ще свършим всичко това възможно най-скоро”, заяви арх. Савов пред PlovdivDerby.com.

На въпрос реално ли е през април месец на стадион Христо Ботев да се строи архитект Савов отговори: “Със срокове не искам да се ангажирам, но и аз се надявам това да е един реален срок. Никой няма интерес да бави подновяването на строителството.”

Архитект Савов няма да започне своята работа от нулата. Той е човекът, който проектира стадиона още преди началото на изграждането му и сега ще трябва да ъпдейтне проекта спрямо нововъведените стандарти.

От клуба също отказаха да се ангажират пред PlovdivDerby.com със срок за рестарт на строителство, но не отрекоха възможността през април месец на стадион Христо Ботев да се извършват реални строително-монтажни дейности.

“В най-кратък срок екип на нашата фирма ще влезе на стадион Христо Ботев, за да започне работата по изготвянето на становището и препоръките за завършването на количествено-стойностните сметки”, заяви още архитект Савов.

В последните 10 дни от Ботев Пловдив за втори път излизат с официално съобщение, с което повдигат завесата около евентуалният рестарт на Колежа. В днешното съобщение от Ботев Пд говорят директно за “предстоящото подновяване на строителните дейности на стадион „Христо Ботев“., както и за “технологичният и времеви график, който се следва.”!

PlovdivDerby.com разбра, че архитект Савов и екипът му по договор ще получат 6 цифрена сума за предстоящата им работа, а собственикът на канарчетата Георги Самуилов вече е набелязал строителни фирми, на които ще бъдат възложени съответните задания.

Срок за завършване: 12.03.2020 г.
ДНИ         ЧАСОВЕ      МИНУТИ      СЕКУНДИ

[wpdevart_countdown text_for_day=”Дни” text_for_hour=”Часове” text_for_minut=”Минути” text_for_second=”Секунди” countdown_end_type=”date” end_date=”12-03-2020 23:59″ start_time=”1538481788″ end_time=”0,1,1″ action_end_time=”hide” content_position=”center” top_ditance=”10″ bottom_distance=”10″ ][/wpdevart_countdown]

47 КОМЕНТАРИ

  1. СТАДИОНА ЩЕ Е СУПЕР , МОЖЕ БИ ЩЕ ИМА МЕРАКЛИИ ПРИ СТУДЕНО ВРЕМЕ СЬС СИЛЕН ВЯТЬР ДА ГО НАЕМАТ

  2. 3
    1

    АКУ ПРУДЪЛЖАВЪТИ С ТЪКИВЪ НУВИНИ ША УСТАНЪ БЕЗ РУДНИНИ!!!! СИЧКИТИ АПАПИ, УСОБИНУ ТИЯ УТ ФРАКЦИЯ ГОВНОВОЗ ШИКЕРЯ 48,12 СЪ В БОЛНИЦЪ, А НЯКУИ УТ ТЯФ ДАЖИ РИТНАФЪ БАКЪРА!! ПУФ ПАФ ПИШЕТИ НЕШТУ ЗЪ НАШИЯ КЛОАКОМОТИФФФФФФ, ЗА СКЕЛИТУ, ЗА ПРОЦИПА, АЛА БАЛА!:)))))))))))))))))))))))))

  3. 3
    10

    А ВА ИДНА ЛИХА С ЧЕСЪН И ДВЕ ДУМАТЬИ ШЪ МОЙМ ЛИ ЗАСЕ ВА САМУИЛ АГА !НИЙ ШЪ СМИ ТАИМАТИЛИ ОТ СТРЯМЪ БУТЯВИСТИ СМИ, ПИТАЙ ЖОРО КОЧАНЪ@

  4. 13
    4

    Братя буферляци, бургуджии, вретенари, калайджии, копанари, артъкпъртъци и сичкия катун!!! Кирванът си върви, а псетата си лаят!!!!!!

  5. 13
    18

    А дюнерджийница на кьоше ?
    А китайски ресторант ?
    Нещата отиват към МОЛ.

  6. 12
    20

    Много обичам да гледам как целяните се вързват когато ги клатят предизборно. Стадион, ама на путкина коледа

  7. 25
    14

    То и ние с чорбата се мразим, но вие минавате всичко. Тия от Локото ми става все по ясно защо биват наричани цигани. Един приятел ми каза, че са били заченати анално, износени в дебелото черво и израни през цигански задник. Затова миришели цял живот много лошо.

    • 9
      5

      Хубаво чукат майка ти циганаска, анално . Кажи и да си измие задника .Ти си циганин, майка ти е циганка. Пак горе долу сте хора!!!!

    • 8
      11

      ти май “наистина” си левскар. даааа.. от коматево

  8. 14
    25

    И какво точно ще бъде МОЛ или стадион. Според проучването на Самуилов, феновете на жълтото малцинство са от крайните квартали и са с лилави венци. По -голямата част от феновете са записани в бюрото по труда. Единствено да избие , някаква част от парите е да го направи МОЛ-стадион.

  9. 17
    20

    СТАДИОН ГА ПРЪДНЕ РАКА ПОД ВОДАТА, И ЖЪЛТИТЕ ЦИГАНИ ДАГО ЧУЯТ.

  10. 11
    30

    Пара няма , рибата в морето ,
    гладниците сложили тиганЯ!
    Яко по пързалката.

  11. 10
    11

    Гюрсел може да се казва твоя баща приятел и за разлика от теб пиша културно и рядко обиждам за разлика от повечето тук , и последно не си ти човека да ми кажеш в коя паница да гледам защото това е сайт за пловдивски футбол и ме боли какво се случва в целия пловдивски спорт и в частност футбола а за теб е важно не ти да си добре а аз да съм зле.

  12. 10
    17

    Ооооооо мой Бутвфъ ний за тиъйбе жа га мрем…..жа може ли да въртим алъш-вериш с био сланинка и зеленчук ва пита бат Стоян канара от Стряма ва да гоейба.

    • 8
      6

      АВА ГА ЖА НА МЕСТЯТ В СТРЯМА ВА ТА ДА ВИКАМЕ МОШНУ САМУ ЛОКУ ВА КЕРПЕДЕН СМАЧКАН ДА ТА ЕБА ТЕБЕ АХМАКА.
      ЖА МАЧКЪМЕ ЯКО СЛЪНИНКА И БИО ЗЕЛИНЧУК С ТЕБЕ ВА ЖА ТА ПОРЯ ДЕТ ТА ФАТЯМ ДА ГА ЗНАЕШ,ЩТА ПРАЯ ДА УМИРГАШ ВА ГЕЙ БАНДИТ.
      ЕМ ЖА ТА ПОРЯ ЕМ ЖАТА ПОЯ АБЕ ЖА БЪДЕШ БУЛКА НЯМА СА ПРИТИСНЯВАШ ДА ГА ЗНАЕШ ВА.
      АЙ ЧАКЪМ ТА У ХОРЕМАКА ТА ЧЕРПЯ И ПОСЛЕ ТА ПОЧВАМ.
      ТВОЙ БАТ КОИЧО БОЗДУГАНА.

      • 5
        2

        Ооооо Стоене жив ли си ва я та мислих че си в Стряма ама ти си бил у Тракия ва да тейба и мисира селски дейба.

        • 2
          5

          АВА МИСИР АЗИ ТА ЧАКАМ В ХОРИМАКА ТИ ДЕ СА ДЕНАЛ НА СКОБАТА ВА АХМАК,КО МИ СА МАНДАХЕРЦАШ КАТ ТИРАДЖИИСКА МАСТИЯ ВА КАПУТНИК.
          Я СИ ИДВАИ У СТРЯМА ТА ПОРА ЯКО АХМАК НАДРУСАН.
          ЩА ЛЮБЯ ДО ЗОРИ ВА ПРОСТА НАДРУСАНА ШМАТКА ГЕЙ БАНДИТ.

  13. 19
    10

    Циганьори, искам да се съсредоточите върху важните неща в мизерния ви живот.
    И кои са те, ще попитате. А аз ще ви кажа;

    ТОДОР НЕДЕЛЕВ СЕ ПРИЦЕЛВА ОТ 49,12….И ПОЧВАМ ДА БЕГАМ БАТЕ!!!

    • 7
      10

      Гледам едно Ауди стои неизмито на Сточна гара.
      Хамалите казаха че било на един мишок с голяма уста

    • 15
      8

      Ние сме тарикати и ше и построим нашия за по-малко, земи млъкни вече Гюрсел и стига наднича в паницата на съседа…

      • 4
        6

        Гюрсел може да се казва твоя баща приятел и за разлика от теб пиша културно и рядко обиждам за разлика от повечето тук , и последно не си ти човека да ми кажеш в коя паница да гледам защото това е сайт за пловдивски футбол и ме боли какво се случва в целия пловдивски спорт и в частност футбола а за теб е важно не ти да си добре а аз да съм зле.

  14. 13
    6

    Вееееетрооооовееееееее, носяяят ме из мангалските клааадииии,
    аааа в гъзаааа ше ме шибаааааат,
    без пощааадааааа канариииите млааааадииииииииииии,
    трааалалаааааааааа….

  15. 20
    3

    Много е хубаво това което се пише че започва да се случва със стадион Хр.Ботев ,нищо че съм от “врага”😊 но има и много въпроси на които и вие искате отговори но някой добре ги прикрива и по този начин хората ги е страх да се зарадват че това може да е истина.
    1-Почват да идват фирми да търсят да отдават помещения които още не се знае кога ще са готови .
    2-По кой проект ще се строи? Колко ще струва и в какъв вид ще се дострои, за А-група ,за евротурнири ще може ли да се ползва , каква категория ще е?
    3-До колкото си спомням този фонд на фондовете отпускаше само една малка част а за останалите пари кой ще гарантира ?
    4-Ако нещо се случи че пак спре строежа ,кой ще поеме отговорност? Или давай да почваме а пък после да става каквото ше?
    Не мога да си го представя че някой ден стадион тук ще изглежда като този на проекта по горе.
    Пичове не се заяждам , просто не вярвам че ще сме живи да гледаме мач в Пловдив независимо на кой клубен стадион ще е , да си заведем децата или внуците като бели хора и да не се притесняваме за живота си.
    Пожелавам ви го огт сърце на вас и на Локо,Спартак и Марица ?
    Успех

    • 8
      2

      Защото ако се строи нещо което струва под 25-30 000 000 евро ще е жалка картина

      • 9
        9

        Вашата Бесика Харесва ли ти? Ти си тъп дървен философ. Мога да отговоря на въпросите ти, но не искам. Защото си циганин и миришеш на лайна от километри!!!

        • 8
          5

          Доказваш колко си прост , ама хората са казали убий тъпака с мълчание. Нищо не можеш да отговориш защото нищо не знаеш най-вероятно и най-лесно е да обиждаш човек когото не познаваш ама нали зад монитора сте много смели. Толкова ли си ограничен че само ръсиш простотии и заради такива като теб с един пръст чело има на мачовете по 2 000 получовеци с членоразделна реч. Само насаждате омраза и ненавист.

  16. 15
    36

    До кмета Тотев,другарю кмет,кога ще отговорите ще плащат ли помаците концесията?

    • 28
      9

      А бе мангал миризлив, Септември ви ебе на джамията ви ти се притесняваш за други отбори!

    • 23
      10

      Докато Локо ползва безплатно стадион Лаута!

    • 11
      4

      Уш им труъгълни глъвити пък ши струйът!??? А за нашийъ стулюпински Клоакомотиффффф ша има ли нову скели??? Нашти глъви ни съ триъгулни, а кубични и изместининъ идин радиан ( окулу 49,12 града) спряму цинтралнътъ ос!!!!! Хаааааааа

  17. 31
    5

    Тез жалтити шъ съ нафрашкат с ногу пара -а на нази клети лайномутивци -саму от сентъръ ,наклонъ на донъ и лигендити да нъ пцовът – тъжну на негу, ногу тъжну.

  18. 9
    23

    Сега ще чакаме нови два месеца да кажат кога е началото на рестарта- много оптимистично звучи…

  19. 38
    9

    Благодаря, Plovdivderby за изчерпателната информация. Винаги навреме и подробно представени новини около любимия ни клуб . Браво

  20. 12
    30

    За нази стрямалий жа дадете ли едно дюкянче да продаваме пилета ва……бат Стоян канара каза че и зеленчук може да търгувамв ва да гоейба.

    • 6
      4

      За зеленчук не се знае,но майка ти може да закачи червен фенер

Коментарите са затворени