Съвместна проверка на PlovdivDerby.com и френското издание Оuest-france.fr показа, че Ферибори Доре е в Пловдив и съвсем скоро се очаква да подпише договор с Ботев Пловдив. Новината, че Доре преговаря с канарчетата, бе потвърдена от източници на Ouest-France.fr в Анже, специално за читателите на PlovdivDerby.com. От френският клуб потвърдиха, че Доре е заминал тази сутрин за България.

По-рано днес от Ouest-France.fr се свързаха с PlovdivDerby.com след нашите разкрития, че Доре е нападателят, който Николай Киров чака. Колегите извършиха проверка и потвърдиха всички наши данни. От Ботев Пловдив за момента нито потвърждават, нито отричат нашата информация.

Колегите от Франция бяха и така добри да ни разкрият повече на кариерата на Доре в последните 2 години. През 2017-а той е бил преотстъпен във втородивизионния Клермон, където обаче не е играел достатъчно често. Само веднъж по време на престоя си Доре е започнал в стартовите 11. Все пак в 15-те мача, в които играе отбелязва 2 гола. През януари 2018-а се завръща в Анже, но в началото на този созен получава контузия, заради която пропуска старта на сезона. След възстановяването му е изпратен във втория тим на Анже, който се състезава в третото ниво на френския футбол. Отбелязва 3 гола за 9 мача.

Бившият спортен директор на Ботев Александър Александров също коментира темата пред PlovdivDerby.com. Припомняме ви, че Доре бе привлечен по негово време при канарчетата. “Не взехме Доре покрай Хамза, със сигурност. Искахме и двамата играчи и успяхме да направим пакетна сделка. Феребори дори се адапртира по-бързо от Хамза и до колкото си спомням отбеляза същото количество попадения като него. Това че е играл във Трета лига във Франция не ме притеснява особено. Бях няколко пъти там докато следихме Марез (Звездата от Вишата лига на Англия, с която Ботев Пд преговаряше преди години, но не постигна договорка) и мога да ви кажа, че някои от отборите в Трета лига на Франция не отстъпват по нищо на доста тимове в родния футбол”, коментира в типичния си стил Кривия, който бе научил новината за Доре от PlovdivDerby.com.

https://www.youtube.com/watch?v=r5k4n9_IUxc

37 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    14

    Тоя черньо прилича на 40 годишен

  2. 16
    4

    Доре беше много ефективен нападател. Дори да не е във форма с Тошко Неделев зад гърба си лесно ще си я върне. За това и Жоао като се върна при нас миналата зима пак късаше мрежите. Нашите да се оглеждат от сега за някое младо момче с такова творческо мислене, че Неделев като си тръгне през лятото все едно сме продали повече от половината отбор. Ако има възможност да върнем Косоко от лятото това е спасителен вариант.

  3. 6
    1

    Андро,махни тия комини коли и незнам какви още простотии ве приятелю!Те поне да са ясни картинки а то мазало!Излагаш се!!

  4. 1
    5

    Дерби на френски ли си говорихте с колегите

  5. 6
    7

    Косоко от юни да дойде и купата на уефа ще вземем…

    • 2
      5

      A, ква УЕФА, направо в полуфинал за Шампионската лига се целим, заеби :):):)

  6. 24
    3

    Внимание, внимание!
    До всички цигани!
    МОЛЯ ПОЧИСТЕТЕ СИ ГЪЗААААААА!

    И защо?

    Ето идва Доре-тооооо.
    Ще ви пори дупетоооо,
    Ще ви счупи нослетооо!

    Феребори вода не пие,
    Или ше те Ебе, или ше те бие!

    Тежък детройтски хип хоп….

  7. 28

    Когато Косоко дойде в Ботев започнаха да се чуват мнения,че той вече е свършил за футбола и,че не става…Да , ама-не! В Ботев той си вдигна формата и нивото , и успя да направи мн. добър трансфер като на всичко отгоре постъпи и изключително коректно с Ботев който му подаде ръка в труден момент ,гласува му доверие и му даде шанс.
    Обратен пример: Помня как спешно ни трябваше централен нападател и Белия беше готов да даде шанс на Венци Христов. Ако Венци Христов беше дошъл в Ботев щеше да излезе от кризата в която се намираше и сега може би още щеше да се котира. Само,че той се взе за звезда?! Постави немислими условия и естествено от Ботев му захлопнаха вратата. Той игра един сезон във Верея после отиде в Бургас и сега е като клошар някъде из Б групите . Като не стана работата с Венци Христов Белия взе Стивън Лудия. В Ботев го излекуваха и му вдигнаха нивото.Той също си уреди приличен трансфер…..Доре вече игра при нас и повечето от вас го помнят. Като качества той е по-добър и по-комплексен и от Лудия и от Венци Христов взети заедно. Сигурен съм,че ако дойде в Ботев ще покаже много повече отколкото при първия си престой.

    • 28

      Напълно вярно!

      А така като гледам Лудия как му се развиват нещата във Файрензе, като едното нищо лятос ше цъфне пак тука.
      Но така е когато ние говорим, а никой не слуша.
      А сега ЗЕМИ тоя трансфер на Запад!

      Много хора не осъзнават че Белия Магьосник създава в отбора на БОТЕВ ПД една уникална атмосфера, която дава условия за успокоение и развитие на таланта, а публиката на отбора дава необходимата подкрепа на играчите и на тях им порастват крила.

  8. 23
    1

    Много силен ход на Белия! Дано подпише!

  9. 2
    26

    Doreto idealno pasva na jaltiq klub
    Toi mangal e – dolen selski tulup.
    Otnovo na Komatevo – Mitko Iliev shte ni go zabie
    Krai – promqna nqma – mangalite sme nie!
    I v Sopot veche ne ni obichat
    Tamn ot nas zapochnaha da se otrichat
    Ciganski klub ot anadola sme nie
    Vremeto ni svyrshi – Loko shte ni ubie!

    • 19
      1

      Това на какъв език е бе мен?

    • ААМЕТ, НЪЛ ШТЕШИ ДА ЗАПИСВА КУРСУВИ ПО ПИСАНИ НА НЕГУ? УТИВАЙ В ШИКЕРЯ И ПОЧВАЙ. ША КАИШ НА ДАСКЪЛА, ЧИ ИСКАШ ДА УЧИШ БЪЛГАРСКИТИ БУКВИ, АНАДЪММУ?

  10. 38
    1

    Пак ли Доре-то,
    ще ни пори дупето?
    И той ли ще ни го набута,
    от центъра на Лаута?
    Писна ни на нас мангалите,
    само да ни шибат канарите.
    Кой ли вече не ни го е забил?
    Край! Прибираме се в Кюстендил!

  11. 33
    5

    Ако го вземът и тоя апап, става страшно?!!! Той беше полвин утбор!!!

  12. 31
    5

    Андрей кефиш ме, всички други сайтчета в Пловдив само могат да се учат от теб. Повечето преписвачи да си водят записки!

      • 22
        1

        Цифри. Нещо като 49,12!!!:)))))))) Му ххххххаааааааааа

        • 17
          1

          По-точно, Цифри, които ще останат завинаги в Историята!!!!

      • 12 годишният домакин на вечната лъжа ботевъ!

  13. 9
    35

    Тоя брикет дойде в Металик когато имаше много пари. Сега щом идва за без пари, е ясно в каква форма е. И той закъсал кат Ботяф.

    • 16

      Еми това остана за Ботев,те Кюстендилци обраха каймака на Европа така че..

  14. 7
    23

    Сельо аз пък еба жена ти !!!

  15. 44
    7

    Аз Феребори Доре,
    аз мангали ша ебе!!!
    Те ше викат НЕ, НЕ, НЕ
    Аз обаче си ебе!

Коментарите са затворени