В навечерието на коледните и новогодишни празници Glas.BG  Ви срещна с някои от най-големите таланти на юношеския футбол в България. Поредицата от интервюта продължаваме да припомняме с крилото на Славия Красимир Панчев. Роденият през 2002 година футболист е част и от юношеския национален отбор на България, като реализира едно от попаденията по време на евроквалификациите през тази есен.

 – Славия завърши на пето място есенния полусезон в U17. Отговаря ли това класиране на реалното представяне на тима и има ли мач, за който най-много съжаляваш?
– Трудихме се много през изминалия полусезон и мисля, че заслужавахме да сме по-напред в класирането. Най-много съжалявам за последния мач от полусезона срещу Витоша Бистрица, в който загубихме точки. Завършхиме 2:2, но ако бяхме малко по-концентрирани и бяхме победили щяхме да сме доста по-близо до лидерите.

 – Реализира пет гола през първия полусезон, има ли някой по-специален за теб?
– Може би голът срещу Септември София мога да окачествя като най-важен. Той доведе отбора до победа в този мач срещу съперник, който е по-напред от нас в таблицата.

 – Славия е една от водещите школи, като “белите” са тимът с най-много български играчи в Първа лига. С какво според теб школата на Славия превъзхожда останалите академии в България?
– Славия се опитва да налага все повече юноши в мъжкия отбор и може би с това се различава от повечето клубове в България. Това е голям плюс за младите играчи в школата, които след време получават възможност да се изявяват на професионално ниво.

 – По време на евроквалификациите реализира гол за България срещу Австрия, но той не се оказа достатъчен и не успяхме да продължим напред. Какво не ни достигна, за да се класираме за следващата фаза?
– Късмет, това не ни достигна. В първите два мача допуснахме решаващи голове в нашата врата в самия край, което се оказа фатално за нас.

 – Какви са мечтите ти в мъжкия футбол и свързани ли са с тима на Славия?
– Естествено, както повечето юноши на моята възраст, които се занимават с футбол, мечтата ми е да имам професионална футболна кариера. Надявам се Славия да е клубът, който ще ме въведе в света на мъжкия футбол.

 – На каква позиция играеш на терена и къде направи първите си стъпки във футбола?
– Първите си стъпки във футбола направих по терените на училищата на ранна възраст. След това реших, че трябва да се занимавам по-сериозно с този спорт и отидох в Славия. Постепенно любимото ми занимание се превърна и в мечта. Започнах на позицията централен нападател, но след това треньорът ми прецени, че ще съм по-полезен на фланга като ляво крило.

 – Какво ще си пожелаеш за новата 2019 година?
– Пожелавам си за новата година щастие, късмет и най-вече успехи във футбола.

 – По време на коледните и новогодишни празници какво би пожелал на читателите на Glas.BG?
– Пожелавам на всички да се радват на празниците, а новата година да бъде изпълнена с много здраве, щастие и късмет.