В навечерието на коледните и новогодишни празници колегите от Glas.BG ни срещнаха с някои от най-големите таланти на юношеския футбол в България. Поредицата от интервюта продължаваме да припомняме с родения през 2002 година Иво Казаков. Талантът на “канарчетата” завърши 2018 година с два трофея и множество попадения в противниковите врати.

 – Завърши една изпълнена с много емоции година за теб, с какво ще я запомниш?
– Ще я запомня със спечелването на двата трофея, а именно Купата на България с набор 2002 и първото място в Елитната група до 17 години.

 – Ботев върви към втора поредна титла в U17, след много силен първи полусезон. С какво според теб превъзхождате останалите отбори?
– Направихме страхотен първи полусезон, в който не допуснахме загуба. Смятам, че сме най-добрият отбор в U17. Това, че сме две поредни години шампиони в тази възраст ни дава самочувствие. Все пак трябва да продължим със силните игри, за да станем шампиони.

 – През лятото бе извършена треньорска рокада в набор 2002, като Иван Гешев бе заменен от Петър Пенчев. Много от успехите може би дължите именно на него?
– Да, определено! Той ни помогна страшно много и дължим доста от нашите успехи на него. Наистина ни беше тежко, когато разбрахме, че си тръгва от Ботев.

 – През есенния полусезон реализира 14 попадения в U17 и един гол в U19. Кое от тези попадения е по-специално за теб и кой мач ще остане в съзнанието ти?
– Нямам най-специален гол. Мачът, който ще запомня, е този срещу Септември София. Имахме равни точки в класирането и се изправихме срещу бившия ни треньор. Поведоха ни с 1:0, но показахме характер и взехме победата с 4:1.

 – Силните ти изяви през сезона неминуемо са предизвикали интерес на други отбори към теб. Минавало ли ти е през ума да напуснеш първородния си клуб?
– Засега мисля, че мястото ми е в Ботев.

 – Един талант от набор 2002 на “канарчетата” Слави Шопов подписа първия си професионален договор с Ботев. Мечтаеш ли и ти да сложиш подписа си върху контракт с “жълто-черния” клуб?
– Поздравявам Слави, той подписа още на 16 години. Моята цел е да се развивам и възможно най-бързо да стигна до мъжкия футбол. Може би това минава и през подписване с Ботев.

 – Не криеш пристрастията си към английския Ливърпул, може ли тази година отборът да спечели Висшата лига?
– Този сезон играят много силно, дори още нямат загуба. Силно се надявам най-после да станат шампиони.

 – Какво си пожелаваш за новата 2019 година?
– Най-вече да съм здрав, да се развия и да стигна до мъжкия футбол.

 – А какво ще пожелаеш на читателите на Glas.BG за коледните и новогодишни празници?
– Весела Коледа и приятно посрещане на новата 2019 година. Пожелавам им много здраве, щастие и успехи през новата година.

11 КОМЕНТАРИ

  1. Като дължат всичко на Гешев да го питат що момчето се махна от школата.
    Щото се появиха лешояди и интриганти и взеха да си правят разни сметчици……

  2. 4
    7

    Като гледам Ботев събират най-доброто,а няма един техен футболист от школата при мъжете.Кажете ми от последните топ набори ,98,99 имат ли някой да играе на високо ниво,а бяха най-добрите в България.Така ще е и с следващите набори.

    • 10

      Гиго,Гигоооо. Ето ти няколко юноши на Ботев, които в момента са при мъжете. Един от тях дори е минал през Локо Пд и се осъзна навреме момчето. В момента се сещам за: Тошко Неделев, Серкан Юсеин, Кристиян Димитров, Ст. Шопов, Крис Добрев, Д. Тонев, Бл. Данчев, Иван Василев… Извинявам се ако има и други. Има и доста преотстъпени. Ти за кои ваши юноши се сещаш?

      • 1
        8

        Ти разлика между Ботев 2002 и Ботев правиш ли.Тошко и Серкан са юноши на Ботев 2002,а тези който си изброил още нямат и по пет мача в А група.Дай Боже да се наложат,но те не са тренирани правилно и най-вече физически.

        • Започнали са с Ботев 2002 и после са преминали в школата на Ботев. Пак са си наши момчета. Кристиян Димитров беше в Локо, а после стана наш юноша. В момента е несменяем титуляр. За юноши на Локо сещаш ли се, които да са играят при мъжете? То всъщност добрите момчета станаха ботевисти. Цели набори избягаха от Локо. Ама на вас не ви пука. Важното е да плюете по Ботев. Е затова няма да се оправите. И Крушарски ви пусна по пързалката. Нали щеше да залага на млади собствени кадри? Къде са? Задминахте и Лудогорец по чужденци.

  3. “АРТЪКПЪРТЪК” Е ДУМА ОБРАЗУВАНА ОТ ДВЕ СЪСТАВКИ!!! “АРТЪК”-ОЗНАЧАВА ИЗЛИШНО НЕНУЖНО И “ПЪРТЪК”-КОРЕНА НА ДУМАТА “ЗАПЪРТЪК”(РАЗВАЛЕНО ЯЙЦЕ)…………….И СЕ ПОЛУЧАВА НЕЩО ОТ РОДА НА “НЕНУЖЕН МИРИЗЛИВЕЦ”, АМА СТРАШНО МИРИЗЛИВ И НЕНУЖЕН!:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))……………ТОЕСТ, КЛОАКОМОТИФЕЦ!:))))))))))))))) ПУФ ПАФ….КЕНЦ!

  4. МЕН НАПРИМИР НЕ МЪ ИНТИРИСУВА, КАКВО СТАВА В ДУНАФ!!! И НЕ ОДЯ ТАМ ДА СИРЪ!!! АМА ТУК МЛОГУ МЪ Я ЯД НА БОТЯФ, ЧИ СА ВИЛИКАНИ А НИЕ УТ СТУЛЮПИНСКИЯ КЛОАКОМОТИФ СНИ АРТЪКПАРТЪЦИ! ЗАТУВА СЪМ В ТЕХНИТИ НОВИНИ ПРЕЗ 20 МИНУТИ И МОШТНУ ЛАЙНУМЕТСТВАМ, ШТОТ ИНАЧИ ША ПУКНЪ УТ ЗЛОБА И ЗАВИС!!!!!! ЗНАМ ЧИ СЪМ НЕУК И ПРОЗД, АМЪ ТАКА СЪ УТИШАВАМ!!! ПУФ ПАФ:)))))))))

  5. ТАКА СИ Е! НИЯ КЛОАКОМОТИФЦИТЕ УМИРАМИ ОТ ЗЛОБА И ПИШИМ КАКВИ ЛИ НЕ СИРНИ ЗА ДА УПЛЮЕМ БОТЯФ, АМА КО ДА СЪ ПРАЙ?…….. така си е от мнооого години!!!! Точно това дето е написал МЮМЮН ОТ ШИКЕРА ПО-ДОЛУ СЕ ОТНАСЯ ЗА НАС НЕШТАСНИЦИТЕ ОТ КЛОАКОМОТИФ!! НИЙ НАИСТИНА СНЕ ЖАЛКИ И ЗЛОБНИ, КО ДА ПРАЙМ ИЗБРАЛИ СМИ СИ ВАГОНА ЗА УТБОР И ША ГО КРЕПИМ МОШТНУ!!! ПУФ ПАФ!:)

  6. 16
    3

    НЯМА ПО ЖАЛКИ ОТ ВАС МАНГАЛИ КОМПЛЕКСИРАНИ .
    СЛЕДИШ ВСИЧКО КАКВО СТАВА С ГОРДОСТА НА ПЛОВДИВ НАЛИ
    ВИНАГИ ЩЕ ГНИЕШ В СЯНКАТА МУ

  7. 5
    13

    Умря циганката дето ни хвалеше, затова вече сами ще се хвалим…..Всички ви видяхме колко сте “добри” онзи ден срещу аматьотите от Гигант Съединение.

    • 17
      3

      Вие никога не сте имали такава школа. Няма и да имате. Причината е, че се интересувате и коментирате повече Ботев, а не Локо. Изобщо не се интересувате от вашите проблеми, а те са много. Повече мислите и злобеете по Ботев. Дори децата ви взеха да стават ботевисти.

Коментарите са затворени