Ние, Фенклуб Локомотив Пловдив, изразяваме възмущението си от поведението на органите на реда преди, по време и след футболната среща на 4 декември 2018 г.
Тридесет години след падането на комунистическия режим милиционерските похвати се завръщат с нова сила, лица са прибирани в полицейските управления, независимо от тяхната възраст и липсата на провинение.

Поводът за нашето възмущение са целенасочените и провокативни действия на органите на реда, ангажирани по време на пловдивското дерби, и по-специално действията на конкретни служители на МВР, демонстрирали арогантно и недопустимо поведение, с което прекрачиха пределите своите правомощия, определени със закон. Станахме свидетели на действия на милиционери (защото те се държаха като милиционери), които навяват спомени за една епоха на произвол. Станахме свидетели на обиди и заплахи от служител на МВР към обикновени зрители, включително и по адрес на непълнолетни лица, на отправяне на разпореждания за задържане на лица по описание на тяхното облекло.
През годините сме имали отлична комуникация с органите на реда и съдействие от тяхна страна за това кога и какви средства за създаване на подходяща атмосфера по време на футболен мач могат да се внасят на стадиона. За съжаление, на 4 декември видяхме тотална липса на комуникация и нещо повече, липса на умения за водене на комуникация у представителите на органите на реда. Видяхме липса на разбиране и неадекватни реакции. Видяхме агресивно поведение по адрес на публиката на Локомотив Пловдив във всички сектори на стадиона, каквото не се наблюдава дори и сред най-крайните привърженици на Локомотив Пловдив. ВИДЯХМЕ ХУЛИГАНИ В УНИФОРМИ!
Полицията е орган, който трябва да контролира и опазва реда, а не да създава умишлено предпоставки за неговото нарушаване, което да бъде използвано в последствие като повод за употреба на сила и мерки, които са неадекватни и нереципрочни дори и на манипулативно вмененото действие на удобното за задържане лице.
Недопустимо е лице, за което е известно, че е краен привърженик на противниковия отбор, да бъде разпределено да следи реда на публиката на Локомотив Пловдив! Несъмнено, футболните му пристрастия вземат връх в такава ситуация, което категорично го прави негоден за изпълнение на служебните му задължения и поставя под въпрос психическата му устойчивост в ситуации, в които подготвен полицейски служител трябва да прояви разум и да не се поддава на емоции. Очевидно лицето се чувства недосегаемо и смята, че за него законът не важи. Нещо повече, с поведението си в социалните мрежи същото лице не крие своите пристрастия и нескрита подкрепа на действия, които съставляват противообществени прояви по смисъла на Закона за изменение и допълнение на Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия.
Лицето се нарича Иван Елшишки, служител на МВР – Пловдив, който недопустимо излага честта на съвестните служители на полицията, които се грижат за реда по стадионите. Това лице си позволяваше по време на целия мач да провокира и отправя заплахи, които са в разрез с неговите задължения. Поведението му поставя под съмнение неговите професионални и морални качества и безкористност, а и обяснява защо публиката на противниковия отбор използва странно често уж забранени пиротехнически средства по време на футболни срещи. Демонстративното показване на татуировки на противниковия отбор е целенасочено и с цел провокация, и това е крещящ случай на злоупотреба със служебно положение от страна на лицето Иван Е.
Ние питаме: в състояние ли е това лице да опазва обществения ред? Съвместимо ли е насаждането на напрежение по време на мача и безцеремонната употреба на нецензурен език по адрес на зрителите с изпълнение на задълженията му за опазване на реда? Напомняме, че съгласно чл. 21, ал. 8, от Закона за изменение и допълнение на Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия, посочените действия биха представлявали противообществена проява, ако са извършени от обикновен зрител. Очевидно неприкосновеността на служителите на МВР, осигурена им чрез закон, се тълкува от някои от тях като ненаказуемост, а Етичният кодекс за поведение на държавните служители в Министерството на вътрешните работи МВР е непозната територия.
В името на обществения интерес настояваме лицето Иван Е. да не бъде ангажирано за опазване на обществения ред на стадион „Локомотив“, a МВР да извърши вътрешна проверка и да излезе със становище различно от „няма данни за нарушение на вътрешния ред“, на което сме били много често свидетели, когато става дума за нарушение на реда от страна на органите, които би трябвало да се грижат за неговото опазване!

39 КОМЕНТАРИ

  1. Среднощната интифада беше черешката на тортата,а унижението пълно.Приеме поражението като мъже и се дръжте достойно.

    • Когато видиш при циганин чест и достойнство ела да ми се обадиш!!!

  2. Добро утро,днес декларация ще има ли ?

  3. 1
    1

    ченге свястно няма нито тоя педал с гладките ръчички нито качака, изобщо не трябва да ги допускат в агитките!

  4. 3
    6

    Вече съм нов човек и искам да кажа, че бях с мойте хора и на случката ама по време на работа. Признавам, че никой от нашите не е задържан и това, че от нашите имало 50/60 задържани е ПЪЛНА ИЗМИСЛИЦА! Насраха се дори когато бях с тях и ги пазехме! Всичко свърши! ЕБЕТЕ СИ ПУТКАТА МАЙНА СЕЛСКА!!!

  5. 6
    4

    Няма по-гнусна и лицемерна пасмина от черно-бялата измет !!!!Късата памет си ви е запазена марка на вас,забравяте май Качака кво прави от години.

  6. 15
    3

    Полицаят от Първо районно полицейско управление Атанас Качаков облечен със суитшърт на “Лаута Арми” е провокирал инцидента, след който бяха арестувани петима фенове на Ботев.

    Въпросният полицай блокира с колата си улицата, по която случайно преминават фенове на Ботев, излиза от нея и отправя заплахи към тях, а един от спътниците в колата му чупи стъклото на опитващ се да премине автомобил с фен на Ботев. Въпреки провокацията феновете на Ботев не са влезли във физическа разправа с въпросния полицай, който е добре познат във футболните среди в България.

    Полицай Качаков постъпва изключително “професионално” и звъни по телефона на феновете на противниковия отбор и след малко на мястото се появяват две групи от по 20-на ултраси на Локомотив, въоръжени с пръти. Интересно защо пристигналата малко по-късно на мястото полиция целенасочено арестува само привърженици на Ботев и нито един от въоръжените фенове от другия тим, нито дори мъжът, който е счупил стъклото на автомобила.

    Интересно е сега дали някой в МВР ще намери доблест и смелост да потърси отговорност на въпросния полицай, който не за първи път си позволява да злоупотребява със служебното си положение.

    АРЕ СЕГА КОМЕНТИРАЙТЕ ДА ВИ ЕБА МАЙКАТА НЕЩАСНА КОЙ ИМА КУКА В АГИТКАТА И КОЙ НЯМА ! ЗАЩО ФЕН КЛУБА НА ЛОКОМОТИВ НЕ ИЗЛЕЗНА С ПОРЕДНА ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ТОЗИ СЛУЧАЙ ??? ЗА ВАС МОЖЕ ЗА НАС НЕ АЙДЕ ПЪТУВАЙТЕ КЪМ ЦЕНТЪРА , ЧЕ ДНЕСКА И ПОРЕДНИЯ МЛАД ТАЛАНТ ВИ ГО НАБИ ОТ ТАМА !

    • 3
      7

      Селски, избърши пяната и спермата около устата и бягай да правиш свирки на въпросната кука, та да ви пази при Сандо и другия път..

      • 3
        2

        Ти от личен опит ли го знаеш с ваща кука ??? Имаше бягайте крачета

  7. 7
    3

    Господа от Лаутда Хаус защо не излезнете и да каже , кой кого заплашваше на Коматево, когато ваш фен облечен в униформа създаде напрежение между агитките ??? Защо го пропускате това !

  8. 7
    2

    Видяли сте милиция пръдльовци? Едно време като те гепат милиционерите, десет дена спиш на корем
    Няма и на кой да се оплачеш

  9. 10
    3

    Най-важното е, че намерихме под вола теле. Сега си имаме оправдание за позорната загуба и вече болката е много по-малка. Дори и Центъра вече не е толкова далече. Ако измислим още едно оправдание, ще можем да се почувстваме и победители. Саде лукомутиф.

    • 2
      4

      Победата никой не я осппрва.Тук темата е друга, ама ти пак си мелиш като латерна едно и също.

  10. 4
    7

    Смях и позор,хулиган от Л.Б. се оказа ушанка от тея където се борят срещу хулиганите…..няма такъв цирк като папагалския

  11. 10
    2

    Ако нямаше полиция в нашия сектор, жълтурити никога нямаше да ни фкарат два гола и да ни унижът от ЦЕНТЪРА.

  12. 2
    8

    Човек от Лудата Банда се оказа кука от Специализирани Пилицейски Сили……Какъв позор за най-великите хулигани.После кой бил с ушев.

  13. 15
    3

    Тоя същия полицай изгони Луков от вратата и оня грозния Тодор ни го напраска от ЦЕНТЪРА.

  14. 2
    11

    Въпросният милиционер започна да си трие коментарите от фейсбук , ясна работата.Лесно е като си с униформа и закона те защитава.Това са днешните мъже в България.Комплекса яко тресе!!!

  15. 3
    10

    Не е нужно да пишете декларации! Поговорете си с това лице (когато не е на смяна) и сложете точка на въпроса.

  16. 18
    7

    За неразбралите,да знаете,че точно той задържа 60 фена на Ботев и им сне данните.За огромно наше съжаление той е истински професионалист,а не като Качака с пречупения кръст на гърдите

    • 4
      10

      ха ха ха..Ти сериозно ли? Къде са задържаните? Обвинения , присъди?

    • 4
      11

      Абе палячо, снемането на данни кво общо има със задържане, присъди и глоби? Тоя е болен и деен ултрас!

    • 3
      10

      Този палячо тормози хората постоянно , приканва нормални фенове на саморазправа , щял да си свали униформата , какви са тези безумия , комплексар от класа

  17. 19
    6

    Знаете ли поговорката: “Да би мирно седяло, не би чудо видяло”?
    Полицията е репресивен апарат навсякъде по света! Мислите ли си, че само в България полицията бие? Защо мен, ей така както си вървя не са ме хванали полицаи да ме пребият?
    Или типично по цигански, нищо не знаят и нищо не са направили!?

  18. 9
    18

    Към цървула който питаше какъв е Качака.Качака е редови полицай в РПУ.Този е полицай към СПС които нямат нищо общо с редовите полицаи.Всеки интелигентен човек знае какво е полиция,жандармерия и СПС

  19. 7
    16

    Тук става въпрос за произвол по време на мачове , произвол от МВР който рефректира както към фенове на локомотив, така и към фенове на Ботев , Левски , ЦСКА.комплексираните полицай в бг са се самозабравили!!!!

    • 14
      5

      Какво е “рефректира”? Звучи ми нещо като рефракция!
      Не употребявайте думи , чието значение не знаете!

  20. 22
    7

    Мургави отрепки,вместо да “пишете”поредната си малоумна “декларация”проумейте,че във всяка нормална държава щяхте да бъдете в затвора.Там е мястото на подобни /повтарям/отрепки!!!Апропо,тук имаше потребител “Центъра”който нещо се скри като лалугер,или думата ЦЕНТЪРА има вече друго значение?

    • 12
      6

      Вече няма да живее в центъра, мести се от Хаджи Хасан махала в Столипиново!

  21. 8
    14

    Много точна реакция. Време беше тоя самозабравил се грозник да бъде уличен

  22. 23
    7

    Най – нова декларация:
    Уважаеми МВР и Футболен съюз

    Ние измъчените фенове на Локомотив,
    най-искрено ви молим, на лицето ТОДОР
    НЕДЕЛЕВ с прякор ТОШКО ЦЕНТЪРА
    да му бъде наложена забрана да
    стъпва на нашия стадион.
    Това лице причини на нас феновете,
    и на клуба ни, невиждано по терените
    унижение, вкарвайки ни гол от ЦЕНТЪРА.
    Ние като”любимия отбор на културната общественост”
    сме крайно възмутени от постъпката на
    това лице, известно вече с този обиждащ нас прякор.
    Ръководството и феновете се надяваме,
    че ще вземете мерки това да не се повтаря.

    • 3
      4

      Подарявам клип на Лилчо с разбита глава в греда за 4-0 за Локомотив…….густото е голямо.

    • 4
      6

      Ми Качака нали го осрахте бе курви? Сега е ред на тоя жълтия боклук!

  23. 8
    10

    Те нямат “човек” те имат “хора”! Арестувани са предимно 16-17 годишни младежи с цел назидание и сплашване! От тяхната кочина що няма аресувани??? Там нямаше ли бомби, скандирания….

  24. 9
    14

    Натая крива селска кратуна ще му изстине мястото..С пагони в лудата банда..

  25. 8
    12

    И какво излиза че имат човек точно при те които се борят с хулиганите,не просто полицай

  26. 11
    23

    А жълТУРЦИте говорят, че ние сме имали полицаи хахах мишкииии всичко рано или късно излиза наяве !!!

Коментарите са затворени