Хебър се разделя с трима от досегашните си състезатели. Последния си мач за пазарджишкия тим вече са изиграли бившият футболист на Локомотив (Пд) Серафим Михайлов, както и Александър Александров и Станимир Димитров.

Последният е взел решение да си търси късмета обратно в Испания и сам е преценил, че няма да остава в отбора за пролетния полусезон. Останалите двама – Михайлов и Александров старши-треньорът Николай Митов вече е уведомил лично за решението си да се раздели с тях.

„Смятам, че е коректно към момчетата да им кажа още от сега, че няма да разчитам на тях през пролетта за да си намерят по-навреме нови отбори, вместо да научат за това решение на първия сбор през 2019-та година. Аз съм им благодарен за волята и старанието, което вложиха в мачовете под мое ръководство през есента, коментира наставникът на Хебър”, заяви Митов.

В момента той работи активно по зимната селекция на отбора, така че да изправи „диспропорциите” в състава.

Както е известно през отминалото лято Хебър се оказа със 7 нападатели в състава си (Серафим Михайлов, Станимир Димитров, Александър Александров, Георги Недялков, Цветелин Тонев, Стефан Лачов и Димитър Юруков).

След първите няколко кръга Димитър Юруков пое към Локомотив (Горна Оряховица), а в началото на октомври Стефан Лачов пък бе освободен с решение на ръководството. Сега от отбора си тръгват и Серафим Михайлов, Станимир Димитров и Александър Александров за да освободят място за наемане на по-класен нападател.

При всички положения освен щурмовак Николай Митов ще трябва да ангажира за отбора си централен защитник и поне двама халфа.