Точно преди 1 година на чело на Локомотив Пловдив застана босненецът Бруно Акрапович.

През 2006—2008 Бруно Акрапович е играещ треньор в любителския отбор на Форсфелде (Волфсбург) от едноименния квартал на Волфсбург. След това за малко е в треньорския щаб на фармацевтичния клуб на Волфсбург II. През 2008—2009 работи като помощник на Юрген Рьобер в подмосковския „Сатурн (Раменское)“, играещ в руската Премиер лига.

През 2010 година се обучава в Футболния съюз на Босна и Херцеговина, по време на което е на стаж във „Волфсбург“, и получава лиценз категория Pro от УЕФА. След това работи като старши треньор в отбори от Втора хърватска лига – Мосор (Зворница), Вал (Стари Каштьол), Солин и Неретва (Меткович).

От ноември 2014 до юни 2015 следва екзотичен престой в „Европа“ от английската колония Гибралтар, с който заема второ място в Гибралтарския шампионат През 2016 година е начело на Шкендия (Тетово), с който става вицешампион на Македония. От февруари до юли 2017 е бил старши треньор на РНК Сплит, състезаващ се в Първа хърватска лига.

Ако се задържи на поста си още 3 месеца Акрапович ще подобри рекорда си в треньорската кариера по ръководене на един и същи клуб. За момента той е останал най-дълго във хърватския НК Вал, където прекарва 15 месеца. По всичко личи, че с Локо Пд Акрапович ще подобри това свое постижение, а неотдавна се заговори, че Христо Крушарски ще предложи нов договор на специалиста.

До момента с Локо Пд Акрапович има постигнати 11 победи, 11 равенства и 13 загуби, а головата разлика е 34:38. От началото на настоящия сезон смърфовете са постигнали под ръководството на Бруно 7 победи (6 в шампионата и 1 за Купата) 2 равенства и 4 загуби.

13 КОМЕНТАРИ

  1. 1
    1

    за една година Бруно доказа на прехвалените български треньорчета за уредени мачове какво е съвременен футбол.
    Бройте му загубите, комплексарчета, но не казвате, че в 90% от тях сме били заклани от съдиите.
    Ако бяхме отбора на мафията като БотевЪ и се рафвахме на мощна съдийска подкрепа като тях, дали щеше изобщо да имаме загуба?!

  2. 4
    3

    ЧЕСТИТО ЛОКОМОТИВЦИ ЧЕТВЪТФИНАЛ!А ЖЪЛТИТЕ ДЕТО ПАЛЕХА СВЕЩИ ДА ЗАГУБИМ ДА ДУХАТ СВЕЩИТЕ И ДА ЛАПАТ!!

  3. 4
    2

    КАРАГЕРЕН И АРАЛИЦА ШИБАТ ДУНАВ ЖЪЛТУРЦИ НАПИШЕТЕ ЕДНА СТАТИЙКА!

  4. 4
    2

    Ей тия буфирити пак биха. Да са еба в селската тиква да са еба.

  5. 3
    6

    ВЪН БРУНО, ПЪЛЕН РЕЗИЛ СМЕ С НЕГО!

  6. 4
    6

    а е да си хваща пътя тоя набеден треньор. за физкултурник става, ама в Босна.

  7. 9
    10

    АВА ДНЕС ПРИСТИГНАЛА ОФЕРТЪ ЗА БРУНО ВА РИАЛ МЪДРИД ЖА ГО ВЗИМАТ ТОЯ ФИСЛКУТУРНИКА ГОЛЕМЕЦ ИЗЛЕЗНА БРАВО БРУНО БРАВО АКРАПОВИЧ ДА ИЛЯДИШ В ЛОКУ АМА НЕ НА ВЗИМАТ ТА ПО ГОЛЕМИ ОТБОРИ КАТ РИАЛ.
    СЯ КАТ ЗЕМИШ ПОЛУВИНАТА РАЯ СТЕБ И НИИ КО ЖА ПРАИМ ВА АХМАК.
    ТЪКМОЗ НА НАПРАИ ПОЛУ ГРАНД В БЪЛГАРИЯ И ОП АЙДЕ В МЪДРИД.
    СЯ ЖА ПЛЯЧИМ БРУНО ЗА ТЕБ ТИ СИ НАЙ ВЕЛИКИЯТ ТРЕНЕР ДЕТ Е ИДВАЛ НА СТЕИДИУМ ЛАУТА ДЖАМИЯ АРЕНА.
    КРУШАТА ЗАРАД ТЕБ НАПРАИ СКЕЛЕТО ДЖЕСИКА ВА АХМАК ТАМ СА СЪБИРАМЕ НИИ ВЕРНИТЕ СТРЯМАЛИИ И ВСИЧКИ ЦИГАНИ , ПУМАЦИ , РОМИ И КАРАКАЧАНИ ВА.
    АЙ СЕГА ДА ВИ ЕВА ВСИЧКИ У ГАЗО ОТВОРКОВЦИ И ГЕЙ БАНДИТИ.
    И ЗНАИТЕ САМУ ЛОКУ ШИКЕРА И СТРЯМА НАЙ ВЕЧЕ.
    ВАШ ВЕРЕН ОНОЖДАЧ ГЛАВЕН МАНАФ БАТ КОЙЧО ОТ СТРЯМА.

    • 7
      3

      да им искаме тогава 20-30 мильона за Бруно, та белким си довършим стадиона.
      той Крушата няма пари и няма да го пипне..
      саде Локо и водка до гроп!

    • 5
      2

      Ава Стоене стрямска тикво недоклатена…..жълта пиростия смотана…..в Тракия живееш то все към тая пуста Стряма та тегли ва калъф…….селяка си е селяк.

Коментарите са затворени