Детско-юношеската школа “Кронос” ще се опита да прокара европейски стандарти за работа с подрастващите футболисти в Пловдив. Съвсем скоро тренировките на всички набори ще бъдат затворени за родителите. Това обаче не означава, че възрастните няма да могат да гледат, как се подготвят техните деца. Те ще имат възможност да правят това в специално помещение с монитори. Тази “мярка” се взима от шефа на школата Боби Димитров за да не се отвлича от вниманието на децата по време на тренировъчния процес.

Това не е единственото въведение в “Кронос”, научи Glas.bg. От скоро в школата се готвят по един път седмично с кондиционен треньор. Специалистът е не кой да е, а световната шампионка на 100 и 200 метра от Пекин 06′ Тезджан Наимова. За вратарите в школата на “Кронос” пък вече се грижи бившият вратар на Левски, Берое и Локо Пд Кирил Акалски.

Към школата на Кронос има назначен и спортен рехабилитатор, който се грижи за здравето на децата. Това е Запрян Маджаров.

Както вече ви разказахме “Кронос” разполага с едно чисто ново футболно съоръжение.По мащаби и размери то е най-голямото в България, като комплексът разполага с три игрища за футбол 5, две за футбол 7 и едно за футбол 9. Съобразено е с всички изисквания, като е снабдено с трибуни и съблекални. На прекрасните условия се радват вече повече от 150 деца. ФК Кронос е първият клуб в Пловдив, който набира деца от най-ранна възраст 2012/2013 година. Децата в школата са от родени през 2008-а до 2011-а година, като в момента е в процес на сформиране и групата 2012/2013г.

Новото мултифункционално футболно съоръжение се намира в индустриална зона „Тракия“, бул. Цариградско шосе. Ако искате вашият наследник да тренира на образцовата “”АТРИМ Арена” можете да получите необходимата информация на телефон: 0896166214.