Ръководството на Спартак 1947 Пловдив направи още една крачка към реконструкцията на стадион “Тодор Диев”. Проектът за съоръжението вече е приет на  Експертен съвет по устройство на територията (ИСУТ) в община Пловдив.

Наложиха се някои промени от първоначалния проект, но вече всичко е прието. Сега предстои финансов анализ, след което на сесия на ОбС ще бъде гласувано отдаването на стадион “Тодор Диев” на концесия за 35 години на ПФК Спартак 1947- Пловдив.

В първия ден, в който бъде подписан договора за концесията, ще започнат и същинските строителни дейности за тоталната модернизация на стадиона.

Това включва пълна реконструкция на централния терен и изграждане на нова поливна система, направата на два изкуствени терена в южната част, пълна реконструкция на сегашните трибуни и изграждането на изцяло нова източна трибуна. За удобство на зрителите всички трибуни ще бъдат със седалки. Ще бъдат направени изцяло нови съблекални, ще бъде направено осветление и табло.

Стадионът ще има пет входа за зрители и голям брой паркоместа, както и отделен вход и паркинг за гостуващи фенове.

Съоръжението ще отговаря на всички изисквания на БФС за мачове от Първа лига, каквато е и дългосрочната цел пред отбора.

Ръководството на Спартак изказва благодарност на кмета на града инж. Иван Тотев за добрата комуникация и съдействие.

11 КОМЕНТАРИ

  1. Krum boreca imperatora navsiakade razpravia che shte e sporten direktor na Spartak.Toia topup osven da osakatiava unoshi i da gi izhabiva za drugo ne stava.Da hodi da se bori niakade da ne se zanimava s futbol!

  2. 4
    11

    Днес са приели закона за спорта! Вече могат да се взимат стадионите и базите под наем за 30 години а не чрез малоумните концесии! Сега да не разваляте поредната концесия жълти курви? А Спартак нямат никаква полза от концесия! Да си взимат стадиона под наем и чиста работа! Успех на Спартак Пловдив! Само да не станат жълти подлоги!

  3. 11
    5

    Успех.Мечта ми е да си имаме стадиони, и двата гранда го заслужават:) Само Ботев, успех и на Спартак.

    • 8
      11

      Ама преди няколко десетилетия точно зарди вас жълт боклук, закриха Спартак! В началото на 80-те именно Локомотив Пловдив му помогна да се възроди, като му даде безвъзмездно няколко набора от ДЮШ! Жълтия кенеф ВИНАГИ е рушал останалите ФК в Пловдив и НИКОГА не им е помагал! Много пъти ги е изнудвал заради партийната си подкрепа, затова половината им шампионски отбор през 60-те се състои от спартаклии, както и повечето им легенди са маричани! Чико, Тумби, Видолов…….а останалите от спортното училище!

      • 10
        4

        AHAHHAHAHAHHA КАКВО Е ДАЛ ЛОКО НА СПАРТАК АХАХХАХА НЕДЕЙ МЕ РАЗСМИВАЙ МОЛЯ ТИ СЕ ВИЕ АБСОЛЮТНО НИЩО НЕ СТЕ ДАЛИ ЗА БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ КАМО ЛИ ЗА СПАРТАК !ЕДИНСТВЕНО СЕ ОПИТВАТ ДА МАЧКАТЕ ДРУГИТЕ АМА НЕ ВИ СЕ ПОЛУЧАВА САМО ДА ТИ КАЖА , ЧЕ ВИЕ НЯМАТЕ И ЕДИН ИСТИНСКИ ФЕН КОЙТО ДА Е ПОДКРЕПЯЛ ЛОКО ПРЕДИ 2000 ГОДИНА ! ДОКАТО МАРИЦА БОТЕВ И СПАРТАК СА ПИСАЛИ ИСТОРИЯ ВИЕ СИ ИГРАЕХТЕ В Б ГРУПА ! НЕОСПОРИМ ФАКТ !

        • 1
          2

          1.Не знаещия, Локо си даде(тогава имаше младежки отбори) младежкия отбор, за да се възстанови Спартак! 2.Христо Бонев, най-добрият халф на БГ, 98 мача в национала, 50 пъти капитан с 4о гола! 3.Аян Садъков, 82 мача за нацио ала, 30 пъти капитан! 4.За разлика от Ботевъ, Локо не е играл във,, В”група! Това достатъчно ли ти е крива тикво като лекция по футболна история!

          • 2
            1

            Е как да не е играло Доко във В група? Велбъжд колко сезона е там, сега даже тъпана на Югозапада! Един е Жоро, един е там у гробо!

      • 4
        6

        Жълтата сган с като кърлежите, само смучат , напоследък основно пишки – турски, делиормански , сега и мек католишки, само и само да са при белите хора.

        • 1
          2

          Не забравяй и тази на Димитър Илиев в 78м.!

  4. 13
    2

    Давай Спартак!
    Стискам палци да не е поредния фишек в спортния ни град.

Коментарите са затворени