Старши-треньорът на Хебър Танчо Калпаков остана доволен от липсата на контузии и спечелените с икономична игра 3 точки в мача с Велбъжд преди тежката серия от мачове с Берое и Оборище в рамките на 5 дни през идната седмица.

„Видяхме два отбора на много различно ниво. Ние си решихме мача до почивката и после просто го доиграхме с мисъл за предстоящата сериозна среща с Берое за купата. По отношение на играта съм доволен от показаното през първото полувреме, но не и през второто. Така или иначе обаче оправдавам момчетата, тъй като съперникът не беше дразнител и това заедно с убедителния аванс в резултата понижава мотивацията”, отбеляза Калпаков.

Панагюрският специалист отправи поглед и към предстоящия мач за купата срещу елитния Берое във вторник.

„За сетен път ще кажа, че основната цел на Хебър е първото място в класирането на Трета лига, а не купите. Но това пък не значи, че ще излезем срещу Берое за да отбием номера. Напротив, Хебър винаги играе за победа и ще се постарае според силите си да даде отпор на елитния противник. Доколко ще можем това ще видим в хода на самата среща”, заяви Калпаков.