Хебър надви гостите от Банско с 1:0 в мач от 4-и кръг на Трета югозападна лига.

„Зелените” успяха да надделеят в един изпълнен с напрежение двубой, а попадението отбеляза Руслан Иванов в края на първото полувреме от дузпа.

Гостите ядосаха „зелените” още във втората минута, когато опасен шут на Милен Василев се оплете във външната част от мрежата на Петър Дебърлиев. В следващите 5 минути към вратата на Банско се изсипа истинска канонада от удари. Най-напред Атанас Велев изведе на огнева позиция Серафим Михайлов, който стреля мигновено, но Юсев спаси. При последвалото центриране Мартин Сечков не успя да вкара с глава и мрежата на „козлите” остана суха. При следващата атака Сечков отправи нов удар от границата на наказателното поле, като този път страничната греда помогна на гостите. В шестата минута пък Серафим Михайлов изведе на ударна позиция Кирил Георгиев, който обаче не успя да „свие” топката в далечния ъгъл на Ангел Юсев и тя излезе в аут. След това положение гостите постепенно отбиха първоначалния щурм на пазарджиклии и мачът навлезе в русло без положения. То бе нарушено чак в 30-та минута, когато при една контраатака гостите пробиха през оголената дясна зона на хебърци. Топката бе прехвърлена на другия фланг, където Георги Фикийн напредна и шутира опасно в аут. В края на първото полувреме Хебър отново натисна и бе възнаграден. В даденото от рефера 3-минутно продължение Руслан Иванов влезе остро в пеналта на Банско и бе повален – дузпа. Иванов отново се нагърби с изпълнението на удара от бялата точка и вдигна трибуните на крака – 1:0.

През втората част изненадващо ролите се размениха. По-активният и търсещ гола отбор беше този на Банско. Отборът на треньора Митко Крушовски взе инициативата за сметка на домакините, които минаха в отбрана и игра на контри. В 52-та минута Даниел Гогов стреля от над 20 метра, топката рикушира в крак на футболист и коварно се отби от десния стълб на Петър Дебърлиев, който нямаше шансове за реакция. Три минути по-късно пък Атанас Велев изпусна да накаже гостите с глава. В 64-та минута стражът на „козлите” Ангел Юсев сбърка при изнасяне на топката. Тя отиде при Димитър Юруков, който вместо да я насочи във вратата, заложи на сила и стреля в аут. В 72-та минута имаше критична ситуация пред вратата на Хебър. При едно центриране Дебърлиев увисна, топката попадна в Христо Спасов, който я насочи слабо към вратата и пред самата голлиния Цветелин Тонев я изби, спасявайки сигурен гол. В последните 15 минути на мача – 10 редовно време и близо 5 продължение, гостите засипаха с топки наказателното поле на Хебър, но отбраната и вратарят Петър Дебърлиев издържаха на напрежението и оставиха трите точки от мача в Пазарджик.

За отбелязване е фактът, че след края на първото и второто полувреме прибирането на футболистите от гостуващия отбор бе съпроводено от голямо напрежение, основно заради провокациите на „козлите”. Полицията обаче си свърши работата и до инциденти на се стигна.

Пазарджиклии остават на 2-ро място в класирането на 2 точки зад лидера Пирин (Разлог).

Следва гостуване срещу Ботев (Ихтиман) на 1-и септември.