Страницата на ФК Векта публикува остра декларация, а поводът  е отнетият имот от Община Пловдив върху който се намира базата на клуба. Пометваме текста без редакторска намеса:

До всички!

Хора, продължават безумните и незаконни действия на Община Пловдив срещу ФК Векта. Липсата на държава и законност за пореден път е ярко манифестирана, но не това е важното в случая, защото правото е на страната на децата от ФК Векта и те ще бъдат защитени и ще продължат с тренировките си в техният втори дом.

Основното и отвратителното е появилите се кандидати за чуждо! Аз лично с огорчение виждам как простотията и селянията в любимият ми клуб Локомотив отново се опитва да унищожи ФК Векта с безумните си мераци за нашата база! Няма да успеят и този път. Оказа се и че в Спартак хич не са за подценяване в простотията !

Скъпи палячовци, които се явявате по някаква трагична и нелогична случайност, ръководни фактори в споменатите два клуба с мераци , препоръчвам ви да се запознаете с публикуваните няколко документа и да се обърнете към знаещи хора за да ви обяснят значението им. Грабежа и опита за грабеж не са хич добри неща и ако не знаете , то да сте наясно , че няма как да остане безнаказано.

Въпросните документи доказват по безспорен начин липсата на основание за собственост на Община Пловдив относно поземленият имот .По закон ФК Векта е законен собственик на спорният имот, посредством десетгодишна придобивна давност.
В същото време споменатите по горе два клуба са ползватели на общински имоти абсолютно незаконно. И вместо Община Пловдив да им обърне нужното внимание и да защити правата си, тя не предприема нищо, а се занимава с незаконни действия против детският ФК Векта!

Това е реалното положение в момента, но правдата е на наша страна и тя ще възтържествува!

*Заглавието е на редакцията