Хебър стартира битката за завръщане в професионалния футбол срещу Сливнишки герой (Сливница) на ст. „Г. Бенковски.

В състава на пазарджиклии няма сериозно контузени футболисти с изключение на Руслан Иванов и Петър Дебърлиев, който не са на 100% готови, но вероятно и двамата ще попаднат в групата за мача.

Столичанинът Георги Андреев получи наряда за главен рефер на двубоя. Лайнсмени ще бъдат Дарин Иванов и Антонио Костадинов. Четвърти съдийски представител ще бъде Любомир Вушовски, а като делегат ще се изявява бившият елитен рефер Младен Благоев.

За първи път двата отбора се срещат по между си в шампионатен сблъсък през сезон 1970/1971. Първият мач се играе на 17 октомври 1970 година в Сливница и е спечелен с 1-0 от домакините. Ответният мач в Пазарджик завършва със същия резултат в полза на пазарджиклии. До началото на 80-те години от миналия век двата отбора се срещат само в рамките на Южната “Б” група, като изиграват още 22 мача. Последният сблъсък във втория ешелон е на 5 юни 1983 година в Сливница и завършва 2-2, когато домакините повеждат с 2-0 още до 14 минута, но в последствие два бързи гола на Моллов и Благов оформят крайното 2-2 и изпращат героите във “В” група. След 20 годишно прекъсване, двата отбора подновяват съперничеството си, като за съжаление то вече е само на ниво В група. В първите 4 сезона от тази нова ера на съперничество, Хебър е тотален доминант и не позволява на тима от Сливница да запише победа. Краят на черната серия за героите идва през 2009 година, когато разгромяват Хебър насред Пазарджик с 5-1, което е и тяхната първа победа на пазарджишка земя.