Нападателят Ангел Лачов е взел лично решение да напусне състава на Хебър на четвъртия ден от лагера на пазарджиклии в Цигов чарк.

Това е причината роденият във Виноградец щурмовак да отсъства от състава на “зелените” за вчерашната контролата със Сокол (Марково).

Ангел просто дойде при мен и каза, че слиза към Пазарджик с “еднопосочен билет”. Намекна, че ще спира с футбола, защото не се виждал титуляр в сегашния състав, обясни треньорът на хебърци Танчо Калпаков.

Той поясни, че останал учуден от решението на Лачов, тъй като за него в отбора няма титуляри и резерви, а стартовите 11 се подбират спрямо конкретния съперник, система на игра и т. н. Лачов се връща там, от където дойде в Хебър преди точно година и половина – стадион “Хр. Ботев” в Ихтиман. В Ботев Ангел ще се събере с доскорошния си съотборник в Хебър Георги Георгиев, с когото са добри приятели и извън терена.

С напускането на Ангел Лачов бройката на разделилите се с Хебър по време на лятната пауза по различни причини стана общо 8 срещу 6 новопривлечени.

Най-напред Димитър Илиев избра офертата на Монтана и премина при северняците още преди началото на подготовката. По същото време нападателят Димитър Тошкин обяви, че приключва с Трета лига и ще продължи да рита в Областната група. После пък се оказа в състава на Оборище (Панагюрище). Николай Николаев – Хълк премина в Добруджа (Добрич), а Красимир Здравков в Ботев (Гълъбово). Заедно с тях в друга посока пое и нападателят Георги Георгиев, който стана част от състава на Ботев (Ихтиман). Преди седмица Хебър освободи защитника Мурад Ибраим, а четири дни след него от отбора си тръгна Ангел Лачов. Вчера последния си мач за пазарджиклии е изиграл пловдивският вратар Димитър Георгиев, който от утре ще се присъедини към подготовката на Атлетик (Куклен). Мотивите на пловдивчанина са аналогични с тези на Ангел Лачов – иска да играе редовно. Реално погледаното от всичките 8 напуснали пазарджишкия тим през лятото футболисти, единственият, който е освободен от клуба, е Мурад Ибраим.

Срещу това в Хебър бяха привлечени 6 нови попълнения.

Това са Николай Стоилков (Банско), Якуб Идризов (Локомотив – Горна Оряховица), Николай Хаджиниколов (ЦСКА 1948), Георги Недялков (Ботев
– Ихтиман), Димитър Юруков (Марица – Пловдив) и Александър Александров(Пирин – Разлог).

Хебър ще гони с 21 футболисти първото място в Югозападната Трета лига.

Преди контролаta със Сокол (Марково) официално беше представен отборът на домакините за сезон 2018-2019, както и новия основен екип, решен в зелен цвят. Освен с него хебърци ще играят и с юбилейния бяло-червен, който ще бъде резервен.

В състава на “зелените” фигурират двама вратари и 19 полеви играчи. Сред тях тях – 6 защитници, 7 халфа и 6 нападатели. Всички те вече имат картотеки за новото първенство. Има малка вероятност в началото на идната седмица Хебър да осъществи един, последен входящ трансфер, но за това последната дума ще има ръководството на клуба.

Ето окончателната група на Хебър за сезон 2018/2019 година:

Вратари: Димитър Пангев, Петър Дебърлиев.

Защитници: Димитър Мичков, Мартин Сечков, Цветан Павлов, Иван Иванов, Васил Геров, Николай Стоилков.

Полузащитници: Андриан Краев, Руслан Иванов, Атанас Велев, Кирил Георгиев, Николай Хаджиниколов, Якуб Идризов, Цветелин Тонев.

Нападатели: Георги Недялков, Стефан Лачов, Серафим Михайлов, Димитър Юруков, Станимир Димитров, Александър Александров.