Вчера отборът на Локомотив Пловдив до 15 години претърпя тежка загуба от Левски на Лаута с 0:4 в първия полуфинал на Републиканското. “Полуфинал на Републиканско!” Това словосъчетание не е използвано в комплект с името на черно-белия тим от 10 години! 10 години на Лаута чакаха достигането до този етап на надпревара в някоя от възрастите, в която тя се провежда. Точно за това момчетата на Даниел Димитров, а и самият той трябва да бъдат поздравени и подкрепени, въпреки почти сигурното отпадане от надпреварата. На реванша на Герена U15 на Локо Пд няма какво да губи. Те могат само да спечелят още уважение и респект от съперниците. Уважение, което заслужиха с елиминирането на Черноморец и Ботев Пд. Елиминации, които малко хора очакваха да се случат. Три поредни мача на основния терен на Лаута момчетата от Локо U15 напълниха Централната трибуна. Нещо, което не винаги, се отдава дори на мъжкия отбор.

Старши треньорът Даниел Димитров отказа да говори пред Glas.bg преди старта на елиминационната фаза в шампионата. Той заяви, че ще дава изявления след края на мачовете. Искаме, не искаме, уважихме това негово желание, но явно тази му “тактика”, донесе нужното спокойствие в съблекалнята на неговия тим. Сега ще се възползваме от неговото желание да говори след, а не преди мачовете:

– Г-н Димитров, доволни ли сте от достигането до тази фаза на турнира?

– Да, няма как да не съм доволен. До колко разбрах до подобна фаза за Републиканско първенство набор на Локо Пд отдавна не е достигал.

– Вие изненадан ли сте от представянето на момчетата срещу Черноморец и Ботев?

– Не, няма как да съм изненадан. Аз знам възможностите на тези момчета. Имахме и късмета да се паднем на осминафиналите и четвъртфиналите с отбори от нашата регионална група. Отбори, които аз добре познавам. Срещу тимове, с които не бяхме играли през сезона щеше да е доста по-трудно. Така че и шансът бе на наша страна в този аспект. Мисля, че надиграхме и Черноморец, и Ботев, и заслужено ги елиминирахме, макар и резултатите в цифрово изражение да не говорят категорично за това. Представихме се по-добре от тези отбори и продължихме напред в елиминационната фаза.

– Какво не се получи в мача с Левски?

– Много неща не се получиха в този мач. Подканях постоянно момчетата да излязат по-напред, да играем по атакуващо, но явно в този мач те бяха по-притеснени. Не искам да звучи и като оправдание, но доста момчетата имаше болни, а някои играят от няколко мача и с контузии, като вратарят ни и централният ни нападател например. Двама основни футболисти пък въобще не играха заради контузия и гнойна ангина.

– Предстои реванш, каква ще е нагласата за него след тежкия резултат за Локо Пд на Лаута?

– Отиваме да играем за нашата чест и за името на Локо Пд, и ще дадем всичко от себе си. Какво ще стане, ще е ясно след последния съдийски сигнал.

– Каква бе формулата за достигането до тези полуфинали, каква е тайната ви?

– Работа, работа и само работа. Това е формулата ми, аз тайни нямам. Задачата ми бе да накарам тези момчетата да повярват в мен като треньори и в себе си, защото неотдавна бе взето решение този отбор да се закрие…

– Момент! Кога и от кой бе взето това решение?

– От… (ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ ПРОЧЕТЕТЕ ТУК>>>)