От 7ми до 10ти юни Дай До Кан доджо отново ще събере под един покрив възпитаници на различни школи по айкидо от страната и чужбина със семинар “Бойният дух на айкидо”. Специален гост на международното събитие е Садек Кетаб Сенсей от Страсбург, който е любим гост на Пловдив и с удоволствие прие поканата да гостува у нас за втори път. Очаква се със Садек Сенсей – 5ти Дан да пътува и цяла група айкидоки от Франция.

Богатата програма на семинара включва класове по айкидо, техники с оръжия, кондиционални класове. Дихателни и медитативни практики, водени от домакина Димитър Антонов Сенсей, който е с 4 дан, ще допринасят за постигане на още по-добра психо-физическа форма на участниците. Вратите на Дай До Кан са отворени за начинаещи и напреднали. Повече информация – във фейсбук страницата на Дай До Кан.

Пловдивското доджо вече е регистрирано и следва новите изисквания на Закона за младежта и спорта. Скоро предстои да излезе и официалната информация за членството на Дай До Кан в Българската федерация по айкидо, което ще даде още по-големи възможности за популяризиране на бойните изкуства и обмяна на опит на международно ниво.