Официалният сайт на Локомотив Пловдив гръмна тази вечер, съобщавайки, че спира акредитацията на една от големите онлайн медии под тепетата. Подобни рестрикции, както вече ви информирахме, са безпрецедентни за Пловдив и в частност за Локомотив. На такива сме ставали свидетели основно в София.

През годините от създаването на PlovdivDerby.com нашата медия 2 пъти е била под угрозата да ни бъде спрян достъпа до мачове на дадени отбори (Умишлено няма да ги споменаваме). Веднъж дори един ръководител забрани достъпа на всички медии до тренировките, под предтекст – отборът да се готвил на спокойствие. В частен разговор същият тогава призна пред нас, че го прави, защото иска да развива клубна телевизия, а PlovdivDerby.com ще пречи, защото пуска репортажи от тези тренировки.

Считаме, че лишаването от акредитация, не е точното решение на проблемите, когато такива има между футболни клубове и медии. Ясно осъзнаваме, че утре това може да се случи на нас или на други наши колеги, с един или друг футболен, или спортен клуб.

Ние не можем без футбол, но и футболът едва ли ще се справи без нас!