Георги Аспарухов не е само на Левски, той е на цяла България. Тези думи принадлежат на именити съотборници на Гунди от националния отбор от 60-те години на миналия век. И това си личи от думите и спомените на хората, с които той е играл извън “Герена”.

Един от тях е “жълто-черната” легенда Динко Дерменджиев. Чико играе с Аспарухов в първите години на кариерата му, когато столичанинът отбива военната си служба и играе за Ботев. Ето какво сподели Дерменджиев за предаването “Домът на футбола” по DIEMA SPORT.

“Първите му мачове в Ботев бяха неубедителни и Георги Генов, треньорът ни, каза, че ще го прати в казармата. Но помощникът му Стефан Паунов каза: “Георги, не бързай, той ще стане футболист, за който целият свят ще говори.”

“Малшанс имахме, че не ни пускаха в чужбина, Гунди най-много пострада от това. Искаха го Милан, величията в световния футбол го харесваха. Нерео Роко искаше да го вземе и каза, че той е нападателят на неговите мечти.”

“Беше изключителен човек, световен талант на футбола. Добър човек, красавец, Господ му даде много, но бързо си го взе, само на 28 години. Той обаче остави следа след себе си, която ще е вечна”, заяви Дерменджиев.

10 КОМЕНТАРИ

 1. 10
  8

  Пловдивчани никога не забравят:

  Тумби – Гунди – Чико – Гоооол

  .

  • 10
   11

   Селяните не забравят а пловдивчани помнят ЗУМА – ГОЧО – ЕДО – ГООООООЛ

   • 8
    8

    Анонимен циганин 03.05.2018 at 19:01
    с абсолютен коплексарски коментар 😀

 2. 10
  12

  Кой беше тоя Чико…..имаше един където свиреше на бозуки ама на снимката не прилича на него.

  • 10
   9

   Имаше един който се въртеше на пилон в Новотела , н’еква жълта лИгенда.

 3. 11
  7

  Към Аноним ия – толкова си жалък, нищожество, че дори не искам да те напсувам гадино!!

 4. 8
  9

  Кога изтрезня, кога му дойдоха спомените.

 5. 11
  3

  Хубаво препечатвате, но толкова ли е трудно да потърсите Георги Попов- Тумби и да направите нещо оригинално! Тумби беше не по-малка звезда от Чико и също е играл с Гунди. Мисля, че все нещо ще си спомни по-различно, или най-малко ще сподели своите впечатления! Благодаря предварително!

Коментарите са затворени