В четвъртък от 16 часа на базата в квартал Коматево един срещу друг ще се изправят тимовете на Ботев и Локомотив. Двата тима ще изиграят второто за сезона дерби в Елитната до 19 години. Срещата ще можете да гледате НА ЖИВО във фейсбук страницата Юношески футбол Пловдив – Glas.bg, както и в сайтовете Glas.bg и PlovdivDerby.com. На 15 октомври двата тима се срещнаха на Лаута, а канарчетата надделяха над градския си съперник с 2:4.

Треньорите на двата тима Тодор Киселичков (Ботев Пд) и Димитър Палазов (Локо Пд) се съгласиха да участват в кратко блиц интервю преди градския сблъсък. Ето какво заявиха те специално за читателите на Glas.bg:

– Какви са очакванията за утрешното дерби между Ботев и Локомотив?

Тодор Киселичков: Очаквам да стане един добър мач и да видим един добър футбол от момчетата. Нашето ръководство направи много хубав жест, за да накара играчите на двата има да се почустват специални, като разреши мача да се играе на централния терен на нашата база. Надявам се това да мотивира футболистите и те да покажат един наистина стойностен футбол.

Димитър Палазов: Мачът, който предстои, се надявам да се получи едно исинско дерби, което да се превърне в наслада за публиката. Това, че той ще е на централният терен на базата в Коматево е само предпоставка да стнем свидетели на качествен футбол. По-добрите условия и атмосфера винаги спомагат за качеството на играта.

– В какъв състав ще сте утре. Има ли играчи, които ще липсват, заради повиквателни от мъжкия отбор?

Тодор Киселичков: Да, няма да разчитам на всички футболисти, с които по принцип разполагам. Ще има момчетата, които ще попаднат в групата на мъжете за гостуването на Левски. Сега няма да разкривам кои точно ще отсъстват, но съм убеден, че разполагаме с достатъчно футболисти, които очакват да получат своя шанс в такъв мач и да го грабнат с две ръце. Сигурен съм, че футболистите, на които ще разчитам утре ще изгарят от желание да се докажат.

Димитър Палазов: Всички мои футболисти са на лице. Нямам наказани и контузени играчи, а петимата, които бяха повикани в мъжкия състав за мача с Етър също се завърнаха при нас. Така тренирахме в пълен състав и се готвихме пълноценно за предстоящото дерби.

– От известно време Glas.bg и PlovdivDerby.com излъчват мачовете на юношите на живо в интернет. Това помага ли или пречи на юношеския футбол?

Тодор Киселичков: Още, когато разбрах от нашето пресаташе, че искате да разговаряме с мен, си казах, че искам да засегна тази тема. Това, което правите е похвално и заслужава само и единствено адмирации. В Елитните групи се играе много качествен футбол, който заслужава да бъде показван. Стават много добри мачове, има много талантливи момчета, които заслужават внимание. Юношеският футбол трябва да е достъпен, така както е достъпен и мъжкия. За краткото време от както предавате мачовете, аз знам, че отзивите са положителни. Обаждали са ми се дори хора от чужбина да ме питат следващия наш мач ще се излъчва ли. Така че това, което правите е супер и още веднъж ще използвам случая да изкажа моите адмирации към вас.

Димитър Палазов: Естествено, че излъчването на мачовете на живо е плюс за детско-юношеския футбол. По-този начин много повече хора могат да стават свидетели на случващото се по нашите терени в различните формации и отбори. Освен това футболистите имат много роднини и приятели, които по този начин следят изявите им. Родителите също не винаги имат възможност да присъстват на срещите и това е една перфектна възможност да видят представянето не само на своето дете, но и на целия отбор.