Президентът на Славия Венци Стефанов направи скандални разкрития, свързани с фенове на Ботев (Пд). Клубният бос си позволи да квалифицира част от “жълто-черните” привърженици с доста обидни квалификации. Освен това Стефанов за пореден път призова БФС да отнеме лиценза на базата в Коматево за провеждане на официални срещи от Първа лига.

Ето какво заяви босът на “белите” пред Спортал:

“В 32-ата минута на вчерашния мач – Етър – Локо Пд, имаше идентична ситуация като тази от двубоя между Славия и Ботев Пд. Искам да попитам комисиите в БФС ще мерят ли с еднакъв аршин или ще взимат решения както им е удобно? Ако има наказания, ще видим какви ще бъдат. Колко мача ще бъде санкциониран Станислав Ставров и колко Николай Йорданов? Сигурно и феновете на Етър са останали недоволни, но не реагират гаменски.

Дори и някой съдия да е допуснал грешка, трябва ли да напусне България? Една група, шайка хулигани и престъпници, тормози обикновените зрители по стадионите. Тези хора са терористи. Нека компетентните органи да не бездействат, а да си свършат работата. Така ще осигурят спокойствие на нормалните привърженици на футболната игра. Няколко коли непрекъснато са обикаляли къщата, където живее Ставров и са го заплашвали.

След тази случка той е напуснал дома си и се е скрил. Как е възможно това? Мен и моето семейство също ни заплашваха. Има записани в полицията номерата на колите, които са кръжали около дома на съдията. Полицията разполага и с телефонните номера на хората, които ме заплашваха. Призовавам държавата и компетентните хора да вземат мерки! Нека БФС и всички комисии също направят необходимото!

Докога Ботев ще продължава да играе на този стадион? Докога ще търпим групата престъпни фенове да дерибействат?! Стадионът в Коматево е опасен за хората и не бива да взима лиценз. Като искат да играят в Първа лига, да си плащат за стадион, който отговаря на изискванията. Така правим ние и всеки нормален клуб.

БФС им направи компромис за една година, но вече минаха три и Ботев нищо не прави. Не дай си Боже да се случи някакъв сериозен инцидент. Тогава отговорност ще носят хората, които са дали разрешение да се играе на този опасен стадион. Всички ние ще плащаме скъпо”.

21 КОМЕНТАРИ

  1. Готов съм да се обзаложа с Венци Стефанов ,че няма да може да издържи детектора на лъжата на 100 000 хил лева-въпроса ще бъде влизал ли е в договорки със съдийте Валентин Железов ,Ставров и шефа им Йордан Сталев…!???Адрей попитай го дали е съгласен да спечели бързи 100 000 хил лева

  2. 3
    10

    Положението в Ботев (Пловдив) не е никак розово. За това алармира старши треньорът на “канарчетата” Николай Киров. Той заяви, че не знае нищо за лятната селекция, подготовка и напускащи. Анонсираното придобиване на акциите от Георги Самуилов продължава да не се случва. Не се знае дали, Ботев ще успее да вземе лиценнз за следващото първенство.

    Затова и от Ботев ще прибегнат до добре познат метод – продажба на играчи за подсигуряване на бюджета за следващия сезон. Както е известно, “Канарчетата” отпаднаха на 1/2-финал за Купата на България от Славия и са далеч от четвъртото място за класиране на бараж за Лига Европа, пише „Тема Спорт“.

    Почти сигурно на тезгяха ще бъде сложен Тодор Неделев. Два клуба от чужбина вече искат национала. Преди дни тийм мениджърът на Ботев Асен Караславов обяви, че Неделев трудно ще бъде задържан. Както е известно, преди година той бе откупен от Майнц 05. Немците обаче задържаха 60% от правата върху бъдещ трансфер. Толкова плащат те и от заплатата му в момента. “Жълто-черните” поемат 10 хиляди евро от възнаграждението на играча, но това сериозно тежи на бюджета. Затова не е изключено клубът да приеме оферта за него.

    В последните години Ботев продаде Жоао Паоло, Омар Косоко и Диого Виана с цел запълване на клубната каса.

    В същото време стана ясно, че в последните дни старши треньорът Николай Киров-Белия и президентът Ангел Палийски са имали сериозни спорове около бъдещето на “канарчетата”. Двамата доста често дори се карали помежду си.

  3. 8
    10

    Предстои сблъсък по пътя към ЕВропа със заслужилия финалист за купата Славия. Отбор, отличаващ се със прекрасен президент и съдии магьосници 😉 Славия така лошо бие, че потърпевшите сами се насочват към различна професия от футбола- цветарството , в частност карамфилството…

    За мача мога да кажа, че Пловдивския любимец е четири класи над белите и очаквам резонна победа в Пловдив.

    За публиката- и 20 лева да ни сложи Венци, никой няма да реве като жена, както президента на белите г-н Венци Стефанов нарече феновете от Коматево.

    Локомотив ще победи и в двата мача, въпросът е само с колко? Славия си има Купа за печелене…

    УСПЕХ ЛОКОМОТИВ,напред мой Пловдивски любимецо!…

    • 10
      6

      Щом се кефиш на простотиите ми, значи приемаш и предното ми твърдение за циганския отбор от поляните зад аграрния: селски отбор със селски фенове…

      • 2
        5

        Вие му целувахте Дебелия Гъз доскоро когато плюеше по Локомотив Жълтурци с гладки мозъци!!!

  4. 5
    3

    и продължава=т да го кълнат… А после не било вярно

  5. 27
    6

    КОЛКОТО НА ЕДИНИЯ МУ БЯХА БОЯДИСАЛИ КЬЩАТА ,ТОЛКОВА И НА ДРУГИЯ
    МУ ОБИКАЛЯЛИ ОКОЛО КЬЩАТА,НЕ ОТКЛОНЯВАЙ ОСНОВНИЯ ВЬПРОС, КОГА ЩЕ ИМА СПРАВЕДЛИВИ НАКАЗАНИЯ ЗА СЬДИИТЕ И ОСТАВКИ ОТ БФС ТО

  6. 7
    15

    Ми аку сигъ бат Венци ни резни и нази нъ бъражъ! Ко жъ гълчим тугавъ?

  7. 10
    2

    …мисля преди време фенове на славия се биха с такива на локо сф…

    • 2
      1

      Феновете на Слания Тишо сам ги гонеше на Овча Купел недорасляк!

  8. 18
    32

    ПРАВИЛНО ВЕНЦИ ЖЪЛТИТЕ МОМИ ИЗПЪЛНЯВАТ ВСЯКАКВИ РИТУАЛИ ..СЪС КИТКИ СЪС ДЕКЛАРАЦИИ И СЪС КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ САМО И САМО ДА БЪДАТ АНАЛНО УДОВЛЕТВОРЕНИ ОБЪРНАХА РАКИДЖИЙНИЦАТА ВЪВ БЪРДАК НО ВСЕ ПАК КРАЯТ Е БЛИЗО И ЗАТОВА КАТО ЗА ПОСЛЕДНО … ШИБАЙ ЖЪЛТИТЕ… ШИБАЙ ЖЪЛТИТЕ…ШИБАЙ ЖЪЛТИТЕ.. АЛИВИДЕРЧИ ЖЪЛТИ КУРВИ… АЛИВИДЕРЧИ МОН АМУР

    • 9
      3

      Ама много си прост. Последното на какъв език е?

    • 8Ти май се неаполитанец ма с този италиянски хахаха венко ти ли си бе мишок!?

  9. 27
    7

    Стефанов е споменавал, че ще си умре дебел и гладен. Пропуснал е да спомене и ПРОСТ. Если человек дурак, то за долго, казват неговите приятели руснаците. В самата си същност е един най-обикновен измекяр, помислил се за умен и важна клечка. Това е най-страшното. Не е страшно невежеството, страшна е илюзията, че си голямата работа. Господ гледа , чичо Венци…..вярвам че възмездието за теб ще е скоро. Пожелавам ти да е мъчително, защото се гавриш с любовта нс хиляди хора. Дебел, мазен боклук мутрафон…

    • 5
      12

      Що ма сестро, като се ебаваше с другите, как се хилихме като пачи.

  10. 27
    4

    На фона на изстъпленията и безобразията които редовно вършат феновете на Левски и ЦСКА привържениците на Ботев са направо германци…Всички видяхте как на практика не наказаха Левски почти нищо за бомбата която едва не уби човек. За сметка на това пък Ботев отнесе свирепа глоба след полуфиналния мач със Славия ( Тодора ) въпреки,че съдиите ги рязаха до кокал.
    Да си позволиш да наричаш феновете на Ботев „терористи“ е … шизофрения…Ако феновете на Ботев са терористи то тогава тия на Левски и ЦСКА какви са??!
    Според мен цялата тая врява е за да се отклони вниманието от позорното съдийство и всичко да се потули.

    • 23
      2

      Естествено,че всичко е за замазване на положението.Той няма и друго какво да каже за тая гавра с футбола,която сътвориха.

  11. 18
    3

    Защо да не, може да спят в едно легло и да си споделят!

Коментарите са затворени