Опитният халф на Марица (Пловдив) Борислав Караматев ще сложи край на активната си състезателна кариера след завършването на сезона. Това съобщи самият той в интервю за „Меридиан мач“ преди днешното домакинство срещу лидера във Втора лига Царско село.

„Споделил съм го досега само с близките си и с шефовете си, но след края на сезона приключвам футболната си карирера. Записал съм за „А“ лиценз и ще се насоча към треньорството. Всеки, който ме познава, знае, че аз си давам душата и сърцето за отбора, в който играя. Нека не звучи клиширано, но нека футболната ми кариера да завърши с положителни емоции. Знаете, че 5 години бях играещ стреньор на родния ми Асеновец. и сега ще се отдам на професията, защото искам да се развивам“, заяви бившият футболист на ЦСКА и Ботев (Пловдив).

Програмата на Марица до края на сезона не е никак лесна. След днешното домакинство на Царско село следва гостуване на Созопол, домакинство на Ботев (Гълъбово) и среща с Лудогорец 2.

„Ще бъде трудно, но не и невъзможно. Аз бях в отбора още в аматьорската Трета лига и влязохме във Втора, сега не ми се иска да изпадаме. Силите са доста изравнени и мисля, че ще се задържим. Жалкото е, че играем добре, но доста точки ни избягаха в последните минути“, допълни Боби Караматев.