Лидерът в Югоизточната Трета лига и сигурен нов член на втория ни ешелон Арда Кърджали може да се озове направо в елита още от следващия сезон, разбра „Тема Спорт“. Такава възможност са обсъждали в ръководството на клуба наскоро. Те са се допитали и до БФС. Законово подобно нещо е допустимо и почти сигурно Арда ще направи опит да прескочи Втора лига. Как точно ще се случи това? От Кърджали са проучили възможността да вземат лиценза на Верея. Двата клуба са от Югоизточната футболна зона и подобно обединение е опция. През годините сме ставали свидетели на доста такива ходове.

В Арда вече са готови с проект и за осветление на своя стадион. През пролетта тимът домакинства в Момчилград, тъй като на съоръжението в Кърджали текат сериозни ремонтни дейности, които са към своя край.

Спортно-техническото ръководство вече работи сериозно по лятната селекция. От Арда са договорили няколко попълнения от Първа лига. Въпросните футболисти са с изтичащи контракти през лятото и ще дойдат като свободни агенти. Засега имената и клубовете им не се разкриват.

Начело на тима и в елита, ако се стигне до там, ще е Елин Топузаков. Както е известно, наскоро босът на Верея Галин Михайлов се похвали, че клубът ще получи лиценз за новия сезон, след като са направени плащания. Играчите пък получиха по 2 премии и 2 заплати.

Днес Арда среща Хитрино в полуфинал за Купата на Аматьорската футболна лига. Мачът е от 17:00 часа на стадион „Хаджи Димитър” в Сливен. В другия полуфинал Кариана Ерден удари ЦСКА 1948. Така воденият от Елин Топузаков тим може да вземе две отличия още през май – първенец на Югоизточната Трета лига и Купата на АФЛ.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Защо не?!? Металик стана Ботев,Литекс- ЦСКА…

Коментарите са затворени