Днес на градския стадион в Садово се игра дербито на 23 кръг на “А” ОФГ – Пловдив между двата безспорно най-силни отбора в групата – ФК “Садово” и “Вихър” Строево, съответно първи и втори в класирането. Срещата завърши при резултат 3:1 в полза на “Садово”.

Домакините започнаха добре мача и установиха трайно контрол над събитията на терена в резултат на което създадоха и няколко положения за гол. При едно от тях Иво Димитров-Шведа получи страхотен извеждащ пас по крилото след което последва центриране успоредно на вратата на гостите и Емо Аргиров с летящ плонж, невероятно красиво, заби топката в горния десен ъгъл на вратата за 1:0. Малко преди края на първото полувреме Георги Христозов беше изведен сам срещу вратаря на гостите и Бекъма отбеляза втори гол, резултата стана 2:0. През цялото първо полувреме Садово доминираха на терена.

Нещата се промениха след почивката и замириса на дерби. Гостите заиграха по-добре и на моменти доминираха, но стабилната защита на “Садово” – Зангаров, Асенов, Бъчваров и Ицов не позволяваше на гостите да създават големи неприятности на Стефан Стойчев. Въпреки това Строево успяха да създадат опастност, благодарение на настойчивостта си, пред вратата на Садово в 75 мин. и намалиха резултата 2:1. До края на мача гостите се опитаха да натиснат и да изравнят, но отвориха празни пространства в защитата си и при една изчистена топка в 86 мин. Георги Христозов-Бекъма беше изведен малко случайно сам срещу вратата на гостите, след което беше спрян непозволено в наказателното поле и бе отсъдена дузпа. Зад топката застана Никола Николов и хладнокръвно сложи край на надеждите на гостите от Строево за нещо повече в този мач – 3:1. В групата днес за домакините не бяха Стоян Здравков-Бащата, Даниел Божков и Петьо Димитров, който продължава да изпитва болки в кръста. Като резерви се включиха през втората част: Емил Стоев-Бадема, Стефан Харлов и Николай Коев.

В друг мач от кръга “Момино” разби “Спортист” Голям Чардак със 7:1