Истински екшън се разигра на срещата от “А” ОФГ между отборите на ФК “Кричим” и водачът “Садово”. Главни действащи лица в него бяха няколко играчи на домакините и част от публиката на домакините, а потърпевш бе главният съдия Николай Марков.

Кадър от мача Садово – Кричим през есенния полусезон

Двубоят започна съвсем нормално и нищо не предвещаваше какъв ще е неговият край. Гостите имаха предимство и още в 10-та минута Георги Христозов отбеляза с глава след много добро центриране на Георги Ставрев. До края на първата част садовци имаха още няколко добри шанса но до гол не се стигна. Втората част започна по друг начин. Домакините оказаха натиск, но той не водеше до чисти голови положения, а защитата на гостите като цяло стоеше стабилно. Садовци пък разчитаха на бързи контри, с които да решат окончателно мача в своя полза. При една такава в 78-та минута Атанас Зангаров от “Садово” бе съборен в наказателното поле, а съдията Марков отсъди дузпа и тръгна да показва наказателен картон. “В този момент един от състезателите на “Кричим” удари в главата съдията, а останалите футболисти го обградиха.” – съобщава очевидец на екшъна, който се свърза с редакцията PlovdivDerby.com и разказа подробно за случката. “Последва бутаница, като в този момент и част от публиката нахлу на терена. Охрана в този момент на стадиона не се виждаше. Реферът побягна подгонен от 15-20 фена и един от футболистите на домакините. Съдията напусна границите на стадиона и продължи да бяга в посока циганската махала на града, следван от своите преследвачи.” – завършва разказът. Според слухове в града съдията е успял да се скрие в някоя от къщите. Според наш източник футболиста ударил с тукат в главата съдията е Мустафа Шерифов, който е известен с вече няколко подобни постъпки. Той е бил най-деен и при гонитбата на съдията Марков из града.

Така срещата не завърши, а домакините могат да бъдат наказани и с изваждане от групата за този екшън. Вероятно в началото на следващата седмица СТК ще излезе с решение за служебен резултат, очаква се и ДК да вземе решения за индивидуални наказания, както и какво ще последва за клуба от Кричим.

“Садово” е лидер в класирането с вече 64 точки, след като ще получат служебни 3 от този мач. “Кричим” е 10-ти с 25.

 

3 КОМЕНТАРИ

  1. 8
    2

    Абе ,чобанин,ти в кой век живееш че търсиш новини за френския футбол в сайт за спорт в Пловдив и региона???Айде бегай да доиш,че току виж ПСЖ изравнили……

  2. 2
    13

    Андрей,рейсаджия, няма ли да напишеш нещо за Сент Етиен,водят с едно на нула срещу милиардерите от Париж?

Коментарите са затворени