Ръководството на Локо (Пл) ше направи всичко възможно да задържи хърватина Юрица Булят за по-дълго на „Лаута“. Централният защитник, който дойде като свободен агент, но с впечатляваща визитка, е подписал само до края на сезона.

В контракта му има опция за удължаване, но тя не е едностранно в полза на клуба, а двете страни ще трябва да се договорят за по-дълго сътрудничество. Това зависи и евентуалните нови оферти, конто ще получи Булят. Той вече изигра два мача като титуляр за „черно-белите“ и с класата си впечатли не само спортно-техническото ръководство, но и феновете. Очаква се след завръщането на Христо Крушарски от Аржентина да има разговори и удължаване на контракта му. Юрица може да се окаже един от ключовите елементи в състава, който бе анонсирано, че ще преследва далеч по-високи цели през следващото първенство. След контузията на Асен Георгиев и не особено убедителните игри на Димитър Везалов, се очаква още в понеделник срещу Септември да видим тандема, който Локо иска да оформи между Булят и нигерийския национал Стивън Езе.

Конкуренцията в зашита от лятото ще се подсили и е идването на аржентинеца Лукас Масорео от Депортиво Манпу, който още пред януари подписа предварителен контракт е Христо Крушарски.