БФС обмисля сериозни реформи във Втора лига. Те дори е възможно да влязат в сила още от следващия сезон, пише „Тема Спорт“ позовавайки се на два независими един от друг източника. Промяната ще е свързана най-вече с броя на отборите и формата. Едната обсъждана опция е увеличения на дивизията на 20 тима. Очаква се някои клубове от Трета лига да бъдат поканени, въпреки че няма да са спечелили промоция.

Втората опция, пак с увеличаване на бройката е две Втори лиги – Източна и Западна в зависимост от географското положение на клубовете участници.

От БФС се надяват да вдигнат още повече конкуренцията на втория ни ешелон. Вече са водени разговори с телевизията държаща правата за увеличаване на броя на излъчваните срещи от Втора лига. В момента е само по една на уикенд, като от новия сезон те ще са най-малко две. Очаква се всичко това да бъде обсъдено на следващия Изпълком на БФС, който ще е през май. Ако нещата не се случат сега, то най-вероятно всичко ще бъде официализирано от сезон 2019/2020.