В среща от 18-ти кръг на А ОФГ-Пловдив ФК “Садово” победи ФК “Дълго поле” с 3:1. Мачът не протече според очакванията на домакините. Настроени за резонна и може би лека победа с много голове в противниковата врата, футболистите на Садово не си даваха много зор и първите 20-тина минути не предложиха нещо запомнящо се, нямаше и голови положения. От друга страна гостите усетиха че “дяволът не е толкова черен” (мотивиран) и решиха да натиснат повечко и усилията им дадоха резултат в 25мин., когато след свободен удар, техен футболист засече топката във вратата на Стоян Здравков. Като цяло първото полувреме беше полувреме с преобладаващи статични положения, от тях идваха и головите такива. При едно от тях в 39-та мин., Петьо Димитров се възползва по прекрасен начин и отбеляза красив гол-класика при такива положения, като “обра паяжините” в горния десен ъгъл на вратата на гостите – 1:1.

Второто полувреме започна по същия начин както и първото , накъсвано от неточности и нарушения, но явно гостите започнаха и да привършват силите. Футболистите на “Садово” все по-често правеха положения и при едно центриране Емо Аргиров с глава вкара дежурния си гол и направи гостите освен уморени и доста нервни. Това доведе до няколко картона и пререкания между футболистите на двата отбора. Емо Аргиров бе заменен от Стоян Грънчарски и последния реши да продължи головата си серия отбелязвайки третия гол след пас от Жоро Христозов на празна врата – 3:1.

Така “Садово” записа 17-та поредна победа след изиграни 17 мача, като оглавява класирането с 51 точки, далеч пред втория “Вихър” Строево, който има 37.

10 март 2018, събота, 15:00 ч / XVIII кръг:
Житница (Житница) - Секирово (кв.Секирово, Раковски)       1-1 
Калояново (Калояново) - Спортист 1948 (Голям чардак)       2-0 
Тракия 06 (Стамболийски) - Вихър (Войсил)                  2-0 
Вихър (Строево) - Марица 2003 (Маноле)                     2-1 
Вихър (Белозем) - Марица 1951 (кв.Любеново, Първомай)      ?-? 
Садово (Садово) - Дълго поле (Дълго поле)                  3-1 
11 март 2018, неделя, 15:00 ч / XVIII кръг:
Кричим (Кричим) - Момино (Момино село)                 сл. 3-0
Вихър (Войводиново) - Металик 1938 (Сопот)                 -