Вчерашният ден бе изключително напрегнат за жълто-черната общност. Трансферът на Цветомир Панов в Лудогорец буквално взриви обстановката на Коматево. Разкрития, че Лудогорец прилапват националния състезател за минимална сума пък нажежи ситуацията до червено.

Нещата обаче са простички! В Ботев Пловдив подцениха ситуацията с преподписването на новите договори на тези играчи, на които контрактите изтичат. Да, с едни от тях успяха, с други – не, примерите са от вчера с Панов и от преди няколко седмици с Меледже. В обратната посока има преподписали Николай Киров, Балтанов и Чворович.

В края на есента и началото на зимата в Коматево започнаха преговори с някои от футболистите и ги завършиха успешно. Сред тях привидно не бе Цветомир Панов. Към днешна дата от клуба твърдят, че са водили разговори с играча. Версиите, които се въртят около случая са няколко. Според близки до футболиста Панов е поискал минимално увеличение на заплатата, за да остане в клуба, според други наши източници е поискал няколко големи транша, според трети той вече е имал предварителен договор с Лудогорец и т.н., и т.н. Повечето версии, разбира се, се въртят около парите. А че в Разград ги имат повече от всеки друг – е ясно. Истината със сигурност ще се окаже някъде по средата. Със сигурност и в Ботев, и Панов имат своите аргументи и обяснение за случилото се. Хубаво ще е да ги чуем официално. Все пак няма убит човек, просто един трансфер.

В неофициални разговори с наш репортер отговорни фактори от Ботев Пловдив, включително и от спортно-техническото ръководство твърдят, че с Панов се е преговаряло. Играчът обаче е бил непоклатим в изискванията си, които е поставил. Сигурно никога няма да разберем официално, колко точно е поискал Панов от Ботев и колко Ботев са били готови да му дадат. Просто професионалната етика на двете страни не би трябвало да позволи тази информация да излезе на показ. Последният разговор с Панов на тази тема е бил в Турция, твърдят наши източници от клуба. Самият футболист е подписал предварителен договор с Лудогорец малко след това, а преди мача на Герена той е информирал за това старши-треньорът на канарчетата. Във въпросният разговор Панов е поискал благословията на Белия да замине веднага за Разград, а да не чака до лятото. След като Николай Киров е преценил, че няма против това да се случи при така създалата се ситуация, Панов е дал зелена светлина от Лудогорец да преговарят с Ботев за привличането му още сега.

От Ботев е логично да стоят зад тезата, че просто са минимизирали щетите, съгласявайки се на сделка с Лудогорец сега.  Каква е тезата на играча, все още не знаем, защото не успяваме да се свържем с него. Той тази сутрин отлетя за Милано, където от трибуните на Сан Сиро ще подкрепя новия си тим. В понеделник Панов ще се завърне в Пловдив, но с екипа на Лудогорец. Ще е един от най-желание личности за интервю в Коматево. Ще се наложи да изчакаме, за да чуем гледната му точка. Тя е важна!

 

Ясно е, че Ботев продаде Панов с нежелание, а кубчето кафява захар, наречено Жоао Пауло, едва ли ще подслади достатъчно кафето на всички в клуба. Бразилецът е много вероятно да донесе много позитиви на отбора, може би повече отколкото един стабилен краен бранител, но горчилката от поредния трансфер в посока Разград – остава за феновете.

14 КОМЕНТАРИ

  1. С бековете няма драма-Фичо отдясно,Лазар отляво,а Данчо Минев играе и от двете страни добре…

  2. 1
    1

    Жина му Пауло е тая който Езе ще Нае..е

  3. 7
    1

    На меня не ми пука. Седя си в маалата и си мисля само за Клоакомотиффф. Няма нужда да лайнометствам, оти ни се връщта и отиааме в ряката! Бат Крушо се напиня, ама май няма да ни бъде?! Съде Клоакомотиффффффф! Пуф паф……КЕНЦ………:)

  4. 13
    4

    Всичко е точно. Аз се радвам на Жоао. Бяха в перфектен синхрон с Неделев, голова машина. Белият, както винаги ще нареди нещата, макар че не заслужава тия спънки.

  5. 7
    22

    Жълтите в момента приличат на жена с леко поведение – дава на всеки, когато и където си поиска срещу заплащане. Нали и тя трябва някак си да живее.Панов е 6-ия футболист стегнал си куфара по посока Разград. Пак казвам 6-ия футболист!!! Но жълтурите не са сателит на Лудогорец хихихи.
    Неделев го боготворят, нищо че взима 25 000 Евро заплата! Отказва трансфери щото предпочита да е първи на село и да си получава заплатката редовно. Нека да няма кой да му плаща заплатата да видим ще се кълне ли във вярност пред домата? Ноооо жълтрасите му верват хахаха.

  6. 12
    22

    От Цецо нищо не зависи , от сателита се взима всичко качествено , а на феновете се
    подхвърлят трохи .

  7. 39
    11

    Да,за което трябва да благодарим на българската държава и управление, които по един долен и престъпен начин попречиха сега Ботев да е на мястото на Лудогорец, попречиха отбора да има стадион и едно прекрасно бъдеще.Сега с парите на Ботев Пд се облагодетелствува един друг отбор”отбора на народа”
    Обществена тайна е ,че Спас Русев е марионетката на Пеевски.Шопара който с помощта на ББ опоска милиарди,ограби суматоха народ и опропасти един наистина грандиозен проект какъвто щеше да е Ботев Пд.Но където е текло, пак ще тече.Въпроса е дали ще доживеем….Само Ботев

    • 8
      9

      т ада не би да искаш да кажеш, че парите, които бяха откраднати от народа и се използват за Левски, трябваше да бъдат откраднати от народа и да се използват за Ботев??!! Защото нали се сещаш, че Василев не е давал собствени пари…

      • 8
        3

        Никой не е крал пари от народа.Ама изглежда си малко тъп по рождение.Не смятам да ти обяснявам.То ти не си виновен,а майка ти…

  8. 25
    2

    Горчилката е че уж градим боеспособен отбор, а не може да задържим 1-2 играчи, които може да се каже, че са основни. Да лошо, че Цецо е избрал Лудогорец, но малко хора биха отказали повече пари в България. Проблема при Ботев е друг. Защо ръководните фактори не излизат с информация по тези теми, а след дъжд качулка – като някоя медия пише. Не е само за играчите. Акции, стадион, концесии и подобни хвърлят се малко плюнки по празниците и после цяла година забравяме за тия неща. Не искам да пришпорвам, да се бъркам в работата на някои хора, ама колко години още ще се замазват очи?
    Колкото до трансфера, да Филипов явно за това беше привлечен. Ако е имало устна договорка преди края на подготвителния лагер привличането му звучи логично. Но ме притеснява, че нямаме алтернатива на десния бек и ще берем ядове до края на първенството.
    Време е вече да се кажат нещата такива каквито са а не да замазваме положението още една година. Само Ботев !

    • 13
      11

      Защото като видиш ръководството и ти става веднага ясно защо.Аматьорщина,аматьорщина до няма и къде.Крият се като мишки Палийски и ония които гласували за Жоао Паоло.Паталогичен случай сме в момента.На автопилот

      • 1
        2

        Говориш за Весо нали, защото Даню е ляв.

Коментарите са затворени