Пловдивският “Карамба” завоюва трето място в петото издание на международния турнир Vambos Balkan Cup. Надпреварата се проведе в София, на базата „Царско село“.

В турнира участие взеха 28 отбора – шампионите от цяла България (София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Враца) , Румъния, Сърбия, Македония, Турция и Молдова. Пловдивският представител в турнира бе „Карамба“, който участва за четвърти път, а в последните две издания си тръгна със среброто.

Форматът на лигата бе в стандартния за турнира 5+1, като отборите са разделени в 7 групи по 4 и играят по 1 мач срещу всеки съперник от групата. В тази фаза “Карамба” нямаха проблеми и излязоха от групата след победи над “Виктори” (Бургас) с 5:4 и “Stranieri Timisoara” (Румъния) с 2-0. В третия двубоя пловдивчани отстъпиха на Аматьори (София), но мачът не бе от значение – 2:3.

На 1/8-финалите “Карамба” премери сили с “2=1” (София), надигравайки ги с 5:2. В следващата фаза ги очакваше стагозагорския “Дринк тийм”, но и те не спряха пловдивчани, като им отстъпиха с 2:3. Така Пловдив имаше своя представител във финалната четворка.

В редовното време “Карамба” и “Фантастико” (Враца) не излъчиха победител, завършвайки 1:1. Врачани обаче бяха по-концентрирани при дузпите и надделяха с 6:5.

Впоследствие съперникът на пловдивчани за малкия финал бе дисквалифициран в края на другата полуфинална среща и така “Карамба” се окичиха с бронзовите медали.

 

Състав „Карамба“:

Светослав Тулев, Александър Ангелов, Николай Терзиев, Божидар Вълев, Божидар Чоржаджиев, Петър Костов, Георги Каишев, Георги Атанасов, Красимир Манов, Васил Виденов