Днес стартира петото издание на Vambos Balkan Cup. За трета година то ще се проведе в София, на базата „Царско село“.

В надпреварата ще участват 28 отбора, като това са най-добрите тимовете на Vambos за изминалата година. Сили ще премерят шампионите от цяла България (София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Враца) , Румъния, Сърбия, Македония, Турция и Молдова. Пловдивският представител в турнира е “Карамба”, който участва за четвърти път, а в последните две издания се окичи със сребърните медали.

Форматът на лигата е стандартния за турнира 5+1, като отборите са разделени в 7 групи по 4 и играят по 1 мач срещу всеки съперник от групата. След изиграването на мачовете от груповата фаза следват 1/8 финали, за които има жребии, тимовете са разделени в две урни според класирането им. Играе се 2 полувремена по 20 минути.

Откриването на турнитра е днес от 19 часа, като именно пловдиския тим ще е участник в първия мач. Съперник на “Карамба” ще бъде “Виктори” (Бургас). Напдпреварата ще продължи три дни.

Големият победител ще спечели почивка на Слънчев Бряг за целия отбор, както и покритие за квотата за следващото издание на Балканската Купа.

Състав на пловдиския “Карамба”:

Светослав Тулев, Александър Ангелов, Николай Терзиев, Божидар Вълев, Божидар Чоржаджиев, Петър Костов, Георги Каишев, Георги Атанасов, Красимир Манов, Васил Виденов