Старши треньорът на третодивизионния “Борислав” Първомай Спас Колев обяви през една от социалните мрежи, че напуска заемания от него пост, хвърляйки предколедна бомба в града. Напускането му е изненадващо с оглед рекордно доброто класиране на тима през есенния полусезон. Колев пое тима през лятото и изгради боеспособен тим, който се оказа фактор в първенството на Трета лига – Югоизточна група. Като причина треньорът изтъква липса на “точка на пресичане с новото ръководство”. Интересното е, че клубът не е обявявал да има новоизбрано ръководство. Решението на треньора е от петък вечер, като до днес никой от клуба не е излезе с официална информация. Заедно със Спас Колев си тръгва и треньорът на вратарите Димитър Кенлешев. Ето съобщението на Колев:

Дойде моментът да се разделим с тези невероятни момчета! За мен беше истинско удоволствие да работим заедно и разбира се, тези пет месеца ще останат като незабравим и много мил спомен!
 
Хиляди благодарности за отговорността, за мъжеството, за всички красиви моменти, момчета! Благодарности и към целия управителен съвет и всички свързани с Борислав Първомай… Поклон пред всички хора, които идваха на стадиона, подкрепяха ни и изживяваха всяка една победа!
 
Мисля, че всички заедно успяхме да постигнем това трето място… Рекорд от седемдесетте години! Да, имахме много трудности, но успяхме!
 
Тръгвам си с високо вдигната глава, няма от какво да се срамувам! Решението е лично мое… просто нямаме точка на пресичане с новото ръководство, на които пожелавам много бъдещи успехи! Винаги съм имал собствените си възгледи, когато става дума за футбол и нямам намерение да се променям…
 
Весело посрещане на празниците !!!