Home Без категория В Ботев забравиха за Европа и не могат да бъдат спрени

    В Ботев забравиха за Европа и не могат да бъдат спрени

    2584
    41

    Ботев (Пловдив) изпраща незабравима година. 2017-а завинаги ще остане със златни букви в историята на “жьлто-черните”. Клубът успя да се справи с множество трудности и финишира сезон 2016/17 с Купата на България. Лятото също бе изпълнено с множество положителни трепети. Те дойдоха от успешното представяне на отбора в Лига Европа – две победи над албанския Партизани, равенство и успех над израелския Бейтар и достойно представяне срещу португалския Маритимо – 1:1 и 0:2. Наред с това възпитаниците на Николай Киров успяха да завоюват и втори трофей – биха с дузпи Лудогорец за Суперкупата на България…

    Натоварената програма с евроучастието и късата резервна скамейка оказаха сериозно влияние върху старта на сезон 2017/18 в Първа лига. Канарчетата бяха зашлевени още на старта, когато допуснаха изненадваща издънка при домакинството си на Пирин, а в следващия си двубой в Коматево бяха разбити с 2:6 от ЦСКА… В третия си мач у дома жълто-черните отново се сгромолясаха -1:2 от Черно море. Така носителят на купата се озова на дъното на таблицата в първенството.

    Снимка 323705

    Източник: Официален сайт на Ботев (Пд)

    Многото мачове изстискаха силите на тима, а освен с това треньорът Николай Киров трябваше да се бори и със заместването на ключови фигури по състава – Антонио Вутов си тръгна още след края на миналия сезон. След това най-креативният футболист в предни позиции Омар Косоко бе продаден, а стълбът в отбраната Виктор Ге-нев пожела да напусне, за да заиграе в чужбина. Така в отбора имаше сериозни пробойни, които трябваше да бъдат запълнени. Бразилците Алваро Юлиано и Густаво Афонсо трудно се адаптираха, но отлично се включи измъкнатият под носа на Славия Дуде Ндонгала. Бившият играч на “белите” пасна на фланга и даваше необходимата острота на атаките. Най-тревожно бе състоянието на отбраната – за центъра й Киров разполагаше единствено с Радослав Терзиев и Пламен Димов, затова при нужда там бе ползван Йордан Минев. В центъра на терена капитанът Лъчезар Балтанов и Тодор Неделев бяха постоянна величина, а в предни позиции Фернандо Виана продължаваше да вкарва. Именно около последните трима, както и Ндонгала, се градеше играта на тима в офанзивен план.

    Прогрес отбеляза и десният бек Крум Стоянов, който стигна до националния отбор. Ботев нямаше трудности със създаването и реализирането на попадения, но изпитваше сериозни такива при опазването на мрежата си. Постепенно съставът стабилизира играта си. Всичко за тима сякаш тръгна нагоре след домакинския обрат за победата с 2:1 над Левски. След това по категоричен начин бе спечелено градското дерби с Локомотив. След 3:0 над “смърфовете” всички при “жълто-черните” повярваха в собствените си сили. Разгромът се оказа хапчето, от което имаше нужда тимът. Ботев заигра приятен футбол и влезе в уникална серия.

    Снимка 325586

    Източник: LAP.bg

    От 24 септември, когато бе взета битката за Пловдив, тимът повече не вкуси поражение. На няколко пъти то бе близо, но тогава на сцената излизаше нападателят Стивън Петков. С включванията си от резервната скамейка той се превърна в Златното канарче – вкара 5 попадения, с които донесе ценни точки. Логично, възпитаниците на Николай Киров започнаха да се катерят в класирането. Показаха, че започват да узряват – бяха близо до победа над ЦСКА насред “Българска армия”. Поредицата без поражение в първенството набъбна до 12 поредни срещи – за последно Ботев падна от Лудогорец на 18 септември – 1:2 в Разград. Затова и зимува пети. Към серията можем да добавим и победите на Локо (ГО), Царско село и Литекс за купата.

    След края на полусезона клубът успя да свърши най-важното – да удължи контракта на треньора Николай Киров. Освен това с пловдивчани преподписаха вратарят Иван Чворович и капитанът Лъчезар Балтанов. Продаден обаче бе централният нападател Фернандо Виана, който през есента наниза 9 гола в 18 шампионатни двубоя. Сега клубът ще трябва да го замести на трансферния пазар. Чакан е сънародникът му Диого Кампос (26-годишен нападател), а защитата ще бъде подсилена с друг бразилец – Рафаел де Соуса, който и преди бе в Ботев, но тежка контузия не му позволи да запише официален мач за тима.

    Като теглим чертата – 2017 остава незабравима. В Първа лига тимът определено прогресира, след като през миналата кампания остана извън Топ 6. Сега Ботев е сигурен, че ще се бори за разпределение на евроквота както от шампионата, така и през купата. Шансът за финал в турнира за националния трофей е голям – на предпоследното стъпало преди битката за приза “канарчетата” ще мерят сили със Славия. Така че феновете на жълто-черните отново мечтаят.

    41 КОМЕНТАРИ

    1. Крум Стоянов национал??? Този който е писал статията гледал ли е Ботев някога национал беше Цецо но както и да е не само там има грешка смях в залата и това са спортни журналисти

    2. 1
      4

      Славия ще отстрани Ботев по пътя си за 14 купа на бьлгария

    3. 5
      17

      Тихи ги искам помакините , да не спра финансЪ !

    4. 5
      22

      Ачо и Гиздака си поделиха баницата, а родния папагал пише оди по форумите. Не народ, а покорна рая!!

    5. 7
      19

      Андрей, вместо да препечатвате някакви си жалки оди от фенски сайтове, не е ли време да разкриете истината за тайнствения собственик на БотевЪ?! Нали уж сте журналисти и се борите за правдата. Защо мълчите като празно бурканче от сладко? И вие ли сте от раята?! Страх ли ви е?

      • 19
        2

        Знеш ли колко косъмчета има на майка ти путката? Като рабереш, ще ти кажа кой е собственика,
        , въпреки че той известен. Да тии еба майката тъпа, буферска!! Кравата ражда, вола гъз го сърби!!!

      • 1
        9

        Нали де, четвъртата власт,така му викат,ама Андрей преди да му наредят какво да пише,той не пише,страх лозе пази.

    6. 5
      18

      Събота е,отидох до LIDL-a,извърнах глава на дясно,плачевно,казах на децата,там е опасностно за живота.

    7. 1
      8

      Добре де…
      Аз едно нещо не мога да разбера?
      Днес на Фехри отзад ли ще му давам или само ще му го лапам? И в двата случая трябва да му вържа черно-бяло шалче на ташаците, че бързо свършва и ми проваля кефа.

    8. 26
      5

      Добре де…
      Циганките от Столипиново нв разират ли, че Локо КН върви към закриване? Няма футболисти няма пари няма и точки. Само им текат лигите по великия БОТЕВ! Две купи първа шестица, полуфинал за новата купа и накрая 3-0 в черния цигански гъз!
      Весели празници!

    9. 8
      22

      Добре де…
      Аз едно нещо не мога да разбера?
      Тия жълтите толкова ли са тъпи и не разбират как ги баламосват и им спускат някакви купички и някакви бразилци, за да им замазват очите, а те се правят на улави?
      То. че са прости е ясно, ама чак толкова заслепени не вярвах да са.
      Ама то си е за тяхна сметка де.
      Живи и здрави и весела Коледа на всички пловдивчани!

      • 37
        5

        Друже Ремзи, ако жълтите са тъпи, че се радват като им спускат Купи, Европа, успехи, то представяш ли си колко чудовищно малоумни трябва да са чернобелите цигани, на които им спускат единствено провисналия КУР на Крюшо да го лижат?

    10. 7
      24

      Стадион през крив макарон!
      Ще мълчите иначе и тва сега няма да го има.
      Ваща майка жълтоселска!

      • 18
        3

        Циганин от Локо Кюстендил не уважава Коледа, чака си Банго Васил! Насрания Локо на дъното на таблицата, няма участие за купата и не може да бие Витоша Бистрица!

      • 9
        2

        Делян ага ще ми го духаш или да го навървя на майка ти в путенсето? Ко каеш ага?

    11. 25
      5

      Европейския отбор на Пловдив, отбора на Белите Хора в града изпраща една прекрасна година, изпълнена с успехи както на роден, така и на европейски терен.

      За поредна година жълточерните магьосници ни направиха горди че сме част от голямото жълто-черно семейство и прославиха името на Майка България в Европа!

      Респект великани и нека си пожелаем Новата Година да ни донесе още повече положителни емоции.

      ААААААААААААЙЙЙЙЙЙЙ КАНАААААРИИИИИИИИИИИИИ!!!!

      • 5
        17

        На мен ми се плаче за КОЛЕЖА, а ти си разавикал ай ай канарие. Не е на хубаво работата братко канарине.

        • 13
          2

          Ами плачи де!И ходи на лаута,дето всичко цъфти и вързва.Пфааааааахаха.Гей бандит малоумен.

          • 2
            11

            Рачо,отърси се от Комунистическото си минало,забрави веднъж за винаги,че Държавен вестник,и в-к Работническо Дело, вече не съществуват,опитай се,да се интегрираш в реалния живот, направи го,в твоя полза е.

            • Я гледай умника, Държавен вестник не съществувал?

      • 4
        9

        Кои са белите хора на Пловдив?Тези които слушат поп-фолк и гледат турски сериали,а сутрешната им закуска е шкембе чорба със Загорка,това ли за теб бе Тодоре,са белите хора на Пловдив, много си далече от истината.ТОДОРЕЕЕЕЕ.

      • 14
        7

        Не само дишат,ами и лашкат с тройка.Тия които са на командно дишане са една банда гейове.

        • 2
          7

          Тая тройка ще ви остане в историята, Комунист,наслади се на мига, друг такъв нЕма да има, Другарю Работническо Дело,ДругарЮ КрачУ.

    12. 38
      8

      Ти не си знаеш годината , закриха ви от 2004 година мина много време , а и купата ви взеха и я занесоха в Кюстендил , от това по голяма пародия няма но никога не се знае Гранде Президенте може да сътвори нещо хилядолетно ! КАМБУРА ви се изхрачи в мутрите..

    13. 8
      33

      Делян не спира да плаща.
      Плаща си и за това селяните да си траят за стадиона.
      Така се затварят устите на продажните селяни. Ай на здрае. 39% =53 милиона вътрешни дългове към ДПС.

      • 33
        6

        И Жан Клод Юнкер плаща на Ботев и Доналд Тръмп, за да им е гадно на циганките от Лаута!

      • 20
        5

        Жална ни майка локомотивоциганска Мюмюн!

    14. 7
      31

      Забравиха за Европа, но и стадиона го забравиха????
      Ще забравят и подарената купа, като успокоението ще е, че са играли финал!
      Двата Делянови отбора Уефски и Сопот са на финал!
      За Уефски купата, за Сопот супата!
      Прасетата шампиони. Това е сценария, а жълтите боклуци още от днес да мислят розовите статии с жълтите балони за гордо и достойно представяне! Жълта измет!

      • 28
        4

        Прав си! Фалшив отбор Локомоти Кюстендил! Фалшиви фенове- да бягат на собствения си стадион от ловешките фенове и да фалшиви купи – купена шампионска титла от наркомана мутра Жоро Илиев!
        Това е Локо Кюстендил!

        • 3
          16

          Вие не можете и да бягате затова марширувате навик от комунизма.

    15. 31

      В Бургас Ботев Маритимо 1:1,ли завърши,и кога Крум Стоянов е играл десен бек,че не помня?

    16. 6
      45

      Фалшив отбор, фалшиви фенове, фалшив стадион, фалшиви купи.

      • 20
        4

        Прав си! Фалшив отбор Локомоти Кюстендил! Фалшиви фенове- да бягат на собствения си стадион от ловешките фенове и да фалшиви купи – купена шампионска титла от наркомана мутра Жоро Илиев!
        Това е Локо Кюстендил!

        • 4
          21

          Колко са ЧИСТИ парите на Домусчиев ,затова мълчите нали, защото спре ли кранчето и пак…….мъъъъъка.

    Коментарите са затворени