БФС преведе парите на клубовете от Първа и Трета лига, които УЕФА им даде заради участието на Лудогорец в груповата фаза на ШЛ през миналия сезон, съобщава Спортал. Точната сума е 3 641 100 евро (около 7,2 млн. лв.), а интересното в случая е, че разградчани са единственият клуб от Първа лига, който не получи нито стотинка от въпросните пари.

Всеки един от 13-те клуба от Първа лига стана с по 168 000 евро по-богат. Оказа се, че за голяма част от отборите те са жизненонеобходими и ще закрепят финансовото им положение до началото на пролетния полусезон.

Тимовете от Трета лига, които са 60, взеха по 6085 евро на клуб. Това важи и за “Марица”, тъй като тима през миналия шампионат беше в Трета лига.

Отборите от Втора професионална лига също трябва да получат сериозна част от въпросните 7,2 млн. лв. Те ще си разпределят 1,092 млн. евро или 78 000 евро на клуб. От футболния съюз са ги уведомили, че парите ще им бъдат преведени след Нова година.

2 КОМЕНТАРИ

  1. 11
    2

    Бай Хасан, помак от Говедарци и водач на столипиновските цигани-гейове ХАРЕСВА ТОВА! Как издържа отбора бай Хасааааан! Аааааа?

Коментарите са затворени