Тазгодишното издание на ”Черно-бялата Коледа” ще се проведе днес, 16 декември, в Конгресния център на Пловдивския панаир.

Събитието ще започне от 10:15 часа с изненади за най-малките, а основната част е с начален час 11:20. PlovdivDerby.com ще излъчи НА ЖИВО черно-белия празник, който е емблематичен за феновете на смърфовете.

На тържеството присъстваха легендите на Локо Пд Христо Бонев, Гочо Василев, Мартин Камбуров, както и настоящите футболисти Илко Пиргов, Димо Бакалов, Димитър Везалов, Симеон Раков и други. Ръководството на черно-белите бе представено от Атанас Узунов и Кузман Марнков. Много треньори и деца от школата на черно-белите също не пропуснаха празника.

Празникът започна с отдаване на почит към големия Аян Садъков. След него видео обръщение към феновете направи капитанът на черно-белите Пламен Крумов. Последва музикална програма. Малките локомотивци Явор и Мартина пяха известни песни от репертоара на агитката на Локо Пд. Последва беседа на Ангел Ангелов. Присъстващите научиха от историка къде се е помещавало читалище Иван Вазов, където на 25 юли 1926 година се е родил “Спортклуб”, след обединението на “Караджа” и “Атлетик”.

След урока по история, всички изгледаха видео посветено на Гочо Василев. Легендата на черно-белите излезе развълнуван на сцената и благодари за оказаната чест. Гочо получи плакет, връчен от Христо Бонев – Зума. “Всички голове, които аз съм вкарал, са благодарение на негови пасове”, заяви Бонев. “Много години сме рамо до рамо, както и сега. Да сме живи и здрави още много години, както аз, така и той”, добави Зума.

“С Бонев сме имали много закачки, но и много хубави изпълнения. С много труд направих от него един от най-големите футболисти на България”, заяви в своя шеговит стил Гочо.

Самият Христо Бонев – Зума, който тази година отбеляза 70-годишен юбилей, получи плакет за цялостен принос към развитието на Локомотив Пловдив.

Последва видео обръщение от световната звезда на кеча Русев, чието обръщение завърши с: “Русев и Локомотив мачкат!”

Локомотивската общност уважи и изказа благодарност и на пловдивския боксьор Арман Хакобян. Боецът получи специален плакет, чието връчване феновете изгледаха на видеостената в залата.

От Фенклуб Локомотив Пловдив наградиха представители на три от фенските групи, които през 2017-а отпразнуваха юбилеи. Владимир Владимиров – Дарбито, който е един от авторите на “От тук започва любовта”, получи членска карта на фенклуба с номер 1926.

Бяха отличени 3 набора от школата на Локо Пд. Първи награда получиха момчетата на Светослав Каламов от набор 2008. Последва признание и за набор 2004, воден от Апостол Костадинов. Третият отличен тим бе този на набор 2000 с треньор Димитър Палазов. Този отбор бе обявен от водещите като най-добре представилият се отбор през годината. “Този набор е трениран и селектиран от Христо Телкийскии, който за съжаление вече не е при нас. Аз само продължавам неговата работа, която бе изцяло отдадена на Локомотив”, заяви Димитър Палазов. За дебют в професионалния футбол награда получи Архан Юсуф.

Така се стигна до награждаването на футболистите от първия отбор. Парвиз Умарбаев бе отличен като автор на най-красивите голове за изминалата година.

Третото място в класацията за най-добър футболист спечели Пауло Сержо, който вече обаче не е част от мъжкия черно-белия отбор. За футболист номер 2 на Локомотив Пловдив бе избран Димо Бакалов. А за номер 1 очаквано бе Мартин Камбуров. “Който е гласувал за мен е гласувал за историята. С този избор аз да съм днес тук, вие показахте, че Локомотив е над всичко”, заяви Камбуров от сцената.

44 КОМЕНТАРИ

  1. 11
    1

    Няма мое ,няма твое ,футболист на годината на локомотив е играч от от от Бероееее….!!!???

  2. 13
    3

    Жестоко! Играч на Берое стана най-добрия футболист на Локо. Предполагам е преборил конкуренцията с Каранга и Вандерсон. Иначе Камбура ги качи на кур@, но те са свикнали да се гаврят с тях. Бонев ги нарече цигани, Узунов ги нарече прокажени, Шенсой и Крюшо ги нарекоха гейове, обаче те си ги уважават. Питам аз: Циганин достойнство има ли? (Въпроса е риторичен)

    • 2
      5

      Извинявай, ти защо пишеш едно и също с Тошко? Да не би да сте един и същ човек? (въпроса е риторичен)

  3. 6
    12

    Тодоре,ти си един завършен idiot,ти си една утайка,ти си една грешка на природата,а’й пии едно,от домашната,а’й боклук селски.

    • 10
      6

      Абе Мустафа, цял ден висиш тука и пишеш от няколко ника! Това не е нормално, качи се на колелото, излез, обиколи по казаните, събери малко кашони, малко бакър, малко желязо, все пак финанс трябва, няма как да си платиш нета другия месец! Тоя Тодор май те е ебал на сухо и сега искаш да му мъстиш, инак не мога да си обясня това внимание цял ден писане за Тодор? Явно бая те е разпорил!

  4. 3
    9

    Тодоре,помияр долнопробен,утрепко от старческия дом,самообявилата се мъж долнопробна путка и курва,к’ъе си ва боклук?

  5. 2
    10

    Тодоре защо мълчиш бе путко не поръбена, защо ва простак,нали винаги си най-активния,къ’е си ва Селяк,къ’е си ва простак,а боклук, изпражнение,а недуразамение,къ’а си ва природно грешка.

  6. 2
    9

    Тодоре,помияр, нещастник,подлого,излагация за шизофренията клиента на психиатрията, боклук долен,казвай кога и къде ти е удобно да се срещнем.

  7. 15
    3

    По голяма смехория скоро не бях гледал. ??????

  8. 1
    12

    Тодоре тоя от Лондон кога и къде ти е удобно да се видим.

  9. 2
    10

    ТодорЪ,миячо,това,че природата те е ощетила още в родилното,не означава,че всички са ЗАДНИЦИ като теб,ти в офиса ли си(да де в обора),пали трактора,и бягай за Лондон,там е спасението.СЕЛЯНДУР.

  10. 4
    7

    Тодоре,ще ти скъсам Партенките Мишок нещастен.

  11. 2
    11

    Тодоре,Мишок,ще се видим.

  12. 5
    7

    Тодоре, нещастник нямам никакво намерение да се заяждам с теб,но ти в един твой пост смомена Майка ми,това ще ти струва скъпо,ама много скъпо,бъди убеден.

  13. 3
    10

    Тодоре(The Best), къде си ва,ва а’й да Понапсуваме малко Локото ва,ако си измил вече чиниите,идвай ва,че теб к’ът те наЕма нЕма кой да д’аа колорит на форума ва,Тоооошко изби ли си комплексите ва,ако НЕ бе’ги в Нареченски Бани,там има добри специалисти,колкото и безнадежден случай да си те ще се погрижат за твоето здраве.

  14. 18
    4

    Най-големият смях е като чух как онзи, който излезе да ги лъже за мястото, където уж бил основан Локомотив – извади стара картичка на Пловдив и посочи произволна сграда. Ха-ха-ха. Няма такива дебили. Сега има нова директива – били създадени 1906 година. Как да ви приемаме насериозно, буфери? Кому е нужна тази грандамания? Нямате нищо общо с царския Спорт клуб, а сте си клуб на железничари. Какво срамно има в това да си създаден през 1936 г????

    • 3
      16

      Не не,има такива дебили,те са У КоМаТеу,жалкари, подлоги, членове на БКП,продажници,срам за обществото,Тодоровци,Хасановци,Рачовци,държавен вестник,в-к Работническо Дело, водорасли не дорасли.

      • 10
        1

        А Зума на коя партия е бил член? Питам за един приАтел.

  15. 4
    16

    Жълтата гнида, пишеща се като “тодор …” и още други никове да знае, че е просто една жалка, селска, жълта утрепка, която не заслужава дори да диша! Омразата му ще го довърши! Дано да е по-скоро, за да не се мъчи дълго!?
    Жълтата лингия никога няма, неможе и няма заложбите да разбере, какво е да си Човек, интелект и разум! Той никога неможе да разбере, колко е вълшебно да си фен на ЛОКО! ЛЮБИМ ОТБОТ НА КУЛУРНАТА ОБЩЕСТВЕНОСТ!
    Той винаги е бил и ще си остане прост, селянин!!!!

    • 1
      7

      Той няма как да го знае,такива мозъчно ощетени субекти, каквито са КоматюБареко’йте мястото им е там,на село,това са безгръбначни,хора(защо ли ги наричам хора!?!?),който могат само и единствено да мразят и оплюват,амеби без ценноста система………мога още много да пиша за тези чехълчета,но ще помоля амебите да ме извинят,че ги сравних с тези неандерталци.

  16. 4
    11

    Тодор The най-великия,отърва се Тоше от трактора и доматите,отиде в Лондон да миеш чинии на бабите от старческия дом,Тоше издигна се в очите на слепите,Тоше ти вече постигна Лондонската си мечта,а’й остави вече Локото,наслади се на момента,ти постигна своя Еверест.

  17. 5
    14

    Беше велико, изискано, вълнуващо и уникално!
    НЯМА НИЩО ПО-ХУБАВО ОТ ТОВА, ДА СИ ПРИВЪРЖЕНИК НА ВЕЛИКИЯ ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ!

  18. 9
    16

    Коментарите ти искрено ме забавляват – представям си как се пениш от злоба докато ги мислиш миейки чинии….. Мъка, мъка…
    Тъй като съм психиатър, в същото време и дълбоко се притеснявам за теб. Като професионалист зная, че хора с такава злоба и комплекси са изживели някаква твърде голяма лична емоционална травма обикновено в ранна детска възраст – някои са били изнасилени, други бити, а трети просто са завиждали на другите деца докато са седели сами в някой ъгъл. Като към това добавим факта, че дълги години си гледал как Локомотив са пред вас в класирането и печелят купи (не подарени) то твоя психо профил напълно се изяснява. Като професионалист много се тревожа за твоето психично здраве. При такива пациенти рискът от самоубийство е твърде голям и е препоръчително да бъдат хоспитализирани за да не посегнат на живота си при следващ успех на хората на които завиждат. Моля те, потърси медицинска помощ! Моля те!
    Дотокато събереш пари и смелост да го направиш препоръчвам метод, който ще ти помогне ВРЕМЕННО – мий си чиниите в Лондон и си представяй, че си футболист на Майнц.
    Помни, че на света има и хора които те обичат. Малко, но има!!!

    • 18
      8

      “Докторе” Ремзи, като оставим настрана сакатия ти опит за психоанализ, нека да се съсредиточим върху фактите.
      Искам да коментираме тук думата “купИ”, предполагаемо спечелени от Ювентина Столипиново в последните примерно 10 години.

      Колко на брой са те и как са постигнати?

      Другото нещо, което искам да разбереш е че на мен ми е точно през шпека, лилав радетелю за правда, за вашия скудоумен, чернобял обор, коментарите ми са предимно и най-вече насочени към мангалите, които налазват ВСЯКА една тема за БОТЕВ ПД.
      Ако не си съгласен с мен, отвори, прочети и после анализирай собствените си мюмюни.

      Казано е в Библията: Първо виж каруцата с лайна на собствената си тераса в Столипиново, преди да гледаш към градинката на съседите.

      P.S. Самия факт че не можеш да разбереш къде е правилното място да си постнеш сакатия коментар е доказателство че си малоумен столипински помияр.

      • 3
        7

        Обиди, Обиди и пак обиди… При това плиткоумни и еднообразни и всички на циганска основа. Предполагам, че травмата ти е нанесена от цигани и затова омразата към тях се е превърнала в смисъла на твоя живот. Лекувай се! Моля те!

        P.S. постнах го в много форуми с надежда да го видиш и вземеш мерки. Извинявай, забравих, че ти тук живееш и четеш всички форуми. Още едно психично отклонение.

  19. 17
    8

    Искрено се забавлявам гледайки как коментарите ми бъркат надълбоко в лилавите анални фунии, пред размерите на които Величествения Сарлак от Татуин свива засрамено пипала.

    Тазгодишната церемония за даването на наградата “Футболист на Столипиново” трябваше да мине под музикалния съпровод на чернобелия химн:

    Циганска ееее душаата,
    Циганско е съъърцетооооо.

    Всеки кръг в гъза ти го дават, Джалмаааааааа!

    Ахахахаххахаххх, вмирисани, несретни чернобели отрепки без грам достойнство, АНАТЕМА за вас уроди…

    • 8
      13

      Коментарите ти искрено ме забавляват – представям си как се пениш от злоба докато ги мислиш миейки чинии….. Мъка, мъка…
      Тъй като съм психиатър, в същото време и дълбоко се притеснявам за теб. Като професионалист зная, че хора с такава злоба и комплекси са изживели някаква твърде голяма лична емоционална травма обикновено в ранна детска възраст – някои са били изнасилени, други бити, а трети просто са завиждали на другите деца докато са седели сами в някой ъгъл. Като към това добавим факта, че дълги години си гледал как Локомотив са пред вас в класирането и печелят купи (не подарени) то твоя психо профил напълно се изяснява. Като професионалист много се тревожа за твоето психично здраве. При такива пациенти рискът от самоубийство е твърде голям и е препоръчително да бъдат хоспитализирани за да не посегнат на живота си при следващ успех на хората на които завиждат. Моля те, потърси медицинска помощ! Моля те!
      Дотокато събереш пари и смелост да го направиш препоръчвам метод, който ще ти помогне ВРЕМЕННО – мий си чиниите в Лондон и си представяй, че си футболист на Майнц.
      Помни, че на света има и хора които те обичат. Малко, но има!!!

      • 11
        8

        Д-Р Наумов,Аз съм с техническо образование,и не разбирам нищо от медицина,но според мен въпросният субект се нуждае от медицинска помощ,той е вреден не само за себе си,но и за околните,той е вредител,и бреме за обществото.

        • 3
          7

          прав си. но това е работа на други органи. Моля админа на този сайт да вземе мерки и облекчи мъките на Тодор. Спрете му достъпа за негово и обществено добро.

    • 7
      10

      Искрено се забавлявам,усещайки колко лиги,и плюнки излитат между редките зъби,коментирайки Локомотив.

  20. 5
    11

    Тодоре(The Great ва),къ’е си ва,ако имаш проблеми с Английския ва обърни се към Бареков ва,той ще ти даде най-доброто от себе си ва.Ако разбира се не си на централна гара около кофите ва.

  21. 7
    9

    Тодоре(The Great ва), къде си ва ,без теб Хасан,и Рачо форума губи голяма част от чара си ва,слизай от трактора и яла ва аа нали са да псуваме Локото ва.

  22. 7
    12

    На Императора шпека сте го яли толкова много,че чак ви е разширил ануса,прониквал ви е до дебелото черво,много боли ва.

  23. 21
    6

    За футболист Номер 1 на Локомотив за 2018 може да изберат Кристиано Роналдо, основите са вече положени за едно такова рещение.

    Загадъчна работа е циганската душа, там нормалната логика е неприложима.

    • 6
      13

      За теб Тодоре нормалния живот е неприложим, защото ти си ненормален.

    • 7
      14

      Хубава работа ама много селска,завиждайте жълтури,къпете се в собствения си сос приготвен от омраза и злоба,дори и да избягате от селото,селото винаги ще бъде част от вас това ви е природата.ЖАЛКАРИ.

  24. 6
    10

    Песента до първата минута е поздрав от мен за жълтите колеги!

  25. 16
    6

    Ей, опичайте си акъла, да не дойда да раздавам правосъдие,както на ония мач на “Бесика”, когато напълнихте гащите, като влязох.

  26. 16
    6

    Браво.А дума да няма за Круши, ама така е….живота е несправедлив. Той ще ви го сложи на крушовия.

  27. 26
    6

    За футболист номер едно на Локомотив за 2017 беше избран футболист на Берое.

    Да, е на тва му се вика хубава работа ама…каква?

    • 5
      11

      Тодоре,ти са появи ва,бях се притеснил за теб,ай дай ва Тодоре,вашата мама…….как беше ва…..аве Тодоре,без теб форума си губи чара ва.

    • 1
      6

      Ама Тошовска,по-гоЕм си и от идола си,той е простак,ама ти си пъ’ен простак.

Коментарите са затворени