От днес втородивизионния “Оборище” има нов треньор. Това е Иван Атанасов, който и преди е работил в Панагюрище. Атанасов е третия, който заема този пост в клуба само за есенния полусезон! Той ще има цялата спортно – техническа власт в клуба. От клуба така и не съобщават кога е бил уволнен досегашния треньор Ангел Станков, който изкара едва десетина мача на чело на тима. Не се съобщава и каква е причината.

Иван Атанасов е бивш вратар на Локомотив (София), Спартак (Варна) и Академик (София). Треньорската му кариера е свързана с отборите на Академик (София), Пирин (Гоце Делчев), Черноморец (Бургас), Спортист (Своге), Оборище (2013г.) и Добруджа. Работил в юношеската школа на ЦСКА и водил дублиращият отбор. През последната година и половина той бе на работа в ОАЕ. Притежава УЕФА Про лиценз.

Междувременно стана ясно, че сериозен брой играчи напускат панагюрци. Сигурни напускащи до този момент са: вратарят Росен Андонов, Цветомир Цонков, Георги Нетов, който е свободен агент, Илия Джамов, Костадин Аджов, Боримир Карамфилов. Чужденците със доста съмнителни качества остават в състава към този момент. На 8 януари 2018 г. Иван Атанасов ще изведе за първа тренировка отбора на “Оборище”. Нетов се гласи за ново попълнение на софийските Локомотив или Царско село, но за сега преминаването му не е факт.

Оборище е пряк конкурент на “Марица” за оставане във Втора лига, като маричани няма да срещнат панагюрци на пролет, тъй като вече изиграха и двата си мача срещу този съперник и записаха загуба в Пловдив и победа като гост в Панагюрище.