Изненадващият кандидат-купувач, който вчера заяви, че иска да стане собственик на Локомотив Пловдив Бенедето Манчини е обвит в пълна мистерия. Поне до този момент и преди той сам да се е представил, нещо, което ще направи утре на нарочна пресконференция. Бенедето живее в София, но е родом от Рим, научаваме от профила му в една от социалните мрежи.

Първоначално името на компанията му ни отведе до  корпоративен сайт на фирмата BM Group. Интересно е, че фирмата е ситуирана в Пловдив.  От него разбираме, че компанията търгува с части за автомобили, камиони, военни джипове и самолети. В него открихме и пловдивски телефонен номер. След разговор с мъж, който говореше български с чуждестранен акцент, стана ясно, че офисът на компанията се намира на Кукленско шосе 13 в Пловдив. Друго, което научихме е, че фирмата търгува с части за американски фордове, но основния й скалд е в Турция, а чрез офиса в Пловдив могат да се направят поръчки. Под тепетата въпросната BM Group  не разполагат с шоурум или магазин.

В корпоративния сайт на компанията има оскъден каталог с 8 продукта, които предлага компанията. Сред тях са двигател, скоростна трансмисия и турбо. Сайтът е на английски език, като е предвидена и българска версия, която обаче за момента не е активна. Секциите “магазин” и “сертификати” също към момента не са активни. В секцията “партньори” открихме следните лога на фирми, с чиито части и продукти се предлога, че търгуват и от BM Group.

Компанията има и собствен бранд: BM AVIATION.

BM Group предлага на своите клиенти части за летателни апарати (включително самолети), камиони, пожарни автомобили, американски коли и др. От там уточняват, че могат да предложат на своите клиенти продукти на всички световни брандове, както и на собствения им – BM AVIATION.

Наш репортер отиде на адреса, но там заявиха, че не познават сеньор Манчини и най-вероятно има съвпадение на имената на фирмите. Според сайтът Linkend бизнесът на Бенедито е в България.

Открихме я! Ето я фирмата на Бенедето Манчини

Според Гугъл компания с името BM Group търгува с недвижими имоти в Англия. А в Италия има подобна компания, която търгува с инструменти, няма обаче точни данни дали собственикът им е същия бизнесмен.

Преди няколко месеца италианецът  е имал мераци към 10% от акциите на Левски. Той обявява това, но до сделка не се стига, а пред Дарик Радио Спас Русев заявява, че не го познава. В момента ситуацията е подобна. Бенедито открито заявява, че иска да купи Локо Пд, а никой в Локомотив Пловдив не е бил запознат до този момент с намеренията му.

Утре Бенедито Манчини ще даде пресконференция, която е насрочена за 12:00 часа – точно 1 час преди отборът на Локомотив Пловдив да излезе в София в официална среща срещу Витоша Бистрица. Пресконференцията ще се проведе в хотел в близост до Лаута, a PlovdivDerby.com ще я излъчи НА ЖИВО.

Преди известно време Бенедето Манчини придобива италианския (тогава втородивизионен) Латина, които обаче изпадат в Серия C, a след това са пратени в Серия D, след като клубът фалира.

https://www.youtube.com/watch?v=7h1pw1ZtmI4

25 КОМЕНТАРИ

  1. 4
    2

    ЗАКРИВАЙ КАТУНАААА !!!!
    ТАЯ ЦИГАНСКА ПАПЛАЧ!!
    СРАМ И ПОЗОР ЗА ХИЛЯДОЛЕТНИЯ НИ ГРАД !!!
    КЮСТЕНДИЛСКА ОБРАТНА ВОДА

  2. 4
    2

    Пловдивдерби, кой е собственика на БотевЪ? От къде идват парите? Финансовия доклад, кога?

  3. 6
    2

    СЛЕД ВЧЕРАШНАТА ЗАДНА ПРАШКА НЕЩО ПАК СА СЕ НАКОКОШИНИЛИ ЖЪЛТИТЕ ФЕРХУНДЕТА.

  4. 9
    2

    браво на Андрей! А сега можеш ли да покажеш същия професионализъм и да ни кажеш откъде идват парите в Ботев?

    • 5
      3

      От УЕФА за участие в ЛЕ(ако знаете какво е това) от продажба на футболисти(ако знаете какво е това) и от продажба на карти и билети за мачове (ако знаете какво е това) от реклама и тв права!
      Айде сега бягайте крачета от лошите момчета!

      • 3
        3

        Ами публикувайте си финансовия доклад тогава! Ако всичко е чисто…. А тези приказки за УЕФА са за наивници. Ачо каза, че разходите за участие са повече от приходите…

        • А вие вашия кога ше го публикувате? Когато публикувате вашия, тогава ще публикуваме и нашия! Мангал!

        • В Търговския регистър е публикуван и финансовият отчет на “Локо” (Пд), но за 2015 година. Според него дружеството е било на печалба от над 2,2 милиона лева, като парите са отишли за покриването на стари задължения. Няма данни за нов одит, който да е бил пуснат за 2016 г.

  5. 7
    3

    Нека да попитат папагалите-те имат опит с италианци,даже играха с екипи на Рома.Само да кажат къде да ги търсят,че на Строежа няма никой!

  6. Между другото точно Христолов по последни спомени не търгуваше ли покрай авиоремонтния с такива части за летателни апарати и тем подобни и ортаците му бяха все италианци? Напълно сериозен ми е въпросът и дано излезе нещо хубаво от цялата работа.

  7. 9
    10

    Нормално е световния бизнес елит, да иска да инвестира в Локомотив.Защото ние сме най-големия отбор в България и един от най-големите в Европа.
    Искат нас а не разни селяни като Левски и ЦСКА, за “жълтите” да не говорим.
    Този е много сериозен бизнесмен. До 2 години сме в групите на ШЛ, в по далечна перспектива, 5-6 години може и да спечелим ШЛ. Очертава се тотална доминация на Локомотив в България, а защо не и в Европа.

  8. 5
    2

    Ня тоя няма кой да му се върже!
    Нищо сериозно няма да излезе.

  9. 7
    3

    От Това с тоя италианец няма да излезе нищо!
    По-скоро е някаква провокация и нищо повече.
    Ако има нещо реално, то пак ще е свързано с мутрата, който определя собствениците и статуквото на всички ФК у нас.

  10. 7
    1

    Без да злобея, четейки поканата написана на доста съмнителен официален английски и без подпис, 99% съм сигурен, че някой се опитва да си прави „“таш.к“ с Локото. Затова не се връзвайте. Както Левски на руски факс ?

  11. 8
    7

    Пужилавам успех на синьор Манчини. Аку ми пудари турбу на такситу, шъ глъсувам нъ негу!

  12. 1
    3

    Не е този човека,вервайте ми…не им трябва агент христолини 2.

  13. 7
    10

    Браво. Успех начело наПловдивския любимец и много купи.

    • 8
      3

      Ще успее,няма как!Браво-“Преди известно време Бенедето Манчини придобива италианския (тогава втородивизионен) Латина, които обаче изпадат в Серия C, a след това са пратени в Серия D, след като клубът фалира.”На това се казва браво?Хахахаха.

  14. 14
    3

    А защо не са собственици двамата, с Крушарски?
    България ще има цяла армия – джипове + ракети. 🙂
    Дано някой ги вземе, за да се оправят, че това ,тяхното, не е съществуване, а кретане.

Коментарите са затворени