Ръководството на ПФК “Ботев” призовава председателя на съдийската комисия към БФС Петър Петров да освободи заемания от него пост.

Верни на наложената в нашия Клуб практика, ще се въздържим от коментар на съдийството на Стефан Апостолов в двубоя срещу “Берое”. Оставяме оценката за неговите отсъждания на компетентните органи във футболната централа, както и на всички зрители, наблюдавали срещата от 18-ия кръг на Първа лига.

Мотивите да поискаме оставката на Петър Петров са два основни:

Първият от тях е безспорният факт за отстъплението, което бележи българското съдийство. В почти всеки кръг ставаме свидетели на груби грешки на арбитрите, които влияят пряко на резултатите и класирането в първенството. Считаме, че са налице порочни практики в българското съдийство и главната отговорност за това, в качеството си на председател на съдийската комисия, носи Петър Петров.

Всеизвестно е, че белег за добре свършена работа от реферите са случаите, когато те остават незабележими на терена. В българския футбол, под ръководството на г-н Петров, съдийството не само не остава незабелязано, а отдавна се е превърнало във водеща тема, измествайки спортно-техническия аспект на играта.

Втората причина да призовем за промяна във върха на съдийството е публичното и задкулисно поведение на Петър Петров, което далеч не отговаря на висотата на заемания от него пост.

Поради гореизложеното, смятаме че настоящият председател на съдийската комисия няма качествата да ръководи българското съдийство и искаме неговата оставка.

Призоваваме Петър Петров да постъпи като мъж и да даде шанс на кадърните, можещите и имащи смелост да застанат на неговото място, за да изкоренят това порочно съдийство.

Съвет на директорите на ПФК “Ботев” АД

19 КОМЕНТАРИ

  1. 2
    4

    Оплаквания на poparmenia.com .

  2. 4
    7

    Селянките пак се разреваха като парясници за кОр.

  3. 8
    3

    Към СъдийКия нблюдтел: Ти си един голям и ясенбуферски шмоклю!! Абе комлексар от буферска сган, с какви очила гледа мача? Всички видяха как стоят нещата- и зрители, и коментатор, и анализатори ,и само ТИ ГЬОТЕОРЕН се правиш на отворко?!
    Ходи да се изкъпиш и да си измиеш зъбките магистрален ТРАФЕСТИТ от Буферската измет

  4. 9
    7

    Петров е маша на ЕФБЕТ със мълчаливото съгласие на БФС. Както е известно ЕФБЕТ е спонсор на целия български футбол, включая съдиите. Да припомним и Българската поговорка, че който дава парите той и поръчва музиката. Така, че да се стигне до тази оставка означава, че Перукан се е уплашил да не го повлекат и ще изгори поредния бушон, но не и схемата. Просто ще заменят една кукла с друга! Ботев, обаче ще стане черна овца и ще развали дослука с Домуса, а от това едва ли ще има полза! Сигурно има и още нещо, което ни убягва, но все пак не сме Ванга!

    • 9
      3

      Кавал ли си или Дудук не знам?! Какво имобщо има позицията на Ботев с Домусчиев не ми стана ясно. Какво набъркваме тук Лудогорец?

  5. 25
    2

    Крайно време беше от ръководството да разберат че с мълчание към тия мърши,нищо няма да променят.Тоя пендел Петърчо извинението за чеп за зеле не става, те шеФ го направили.Съдийството и за слепите стана ясно че е тенденция.Свирчовците свирят както им е поръчано,както и ги правят съдии с препоръки(връзки) на вуйчо и чичо към БЪ-ФЪ-СЪ-то.

  6. 4
    33

    Бомба бом паднала е бомба…..
    Та на жълтите бомбата и тя като от любимата им песен!

    • 32
      3

      A вашата любима песен е “Бягайте крачета от лошите момчета те любов даряват на никой не прощават ”

      Хахахахахаха

  7. 34
    7

    Горд съм, че съм привърженик на този Клуб!

  8. 43
    5

    Гледам тук пълно с циганки от Лаута! Явно са се излекували от боя дето ядоха на стадиона си от ловешките животни!

  9. 9
    71

    И при трите ситуации посочени от Ботев, съдията е прав и е отсъдил правилно. 100 процентова дузпа за Берое за игра с ръка, даже се спести жълт картон на Панов, който спира голова атака на Педро Ауженио като спира и отклонява топката умишлено с ръка… Второ.Няма никакъв удар от страна на Кохея Като. Ако се разгледа добре положнето се вижда че японецът удря с ръка по земята, а не по противника. Третото положение е най-безспорно и правилно отсъдено от съдията. Абсолютен двоен фаул от страна на играчи на Ботев срещу вратаря. Първо Пламен Димов удря по крака вратаря, след което Стивън Петков го натиска по вратът и не му позволява да скочи за високата топка. Съдията заслужава само похвали, че не се изплаши от глутницата по трибуните и си свири честно и това което виждаше за разлика от много други съдии които в Коматево редовно правят реверанси на домакините. Примерите са десетки в това отношение. Надявам се съдийската комисия да похвали главния съдия за мъжкото му поведение в този мач.

    • 35
      4

      Сега отивай на магистрала,при майка си да печелиш стотинки,не да се занимаваш с неща,които не разираш духач.

    • 38
      5

      Много странно,гей бандит коментира мъжко поведение!!Знам че гледате с други очи случилото се,ама пък толкоз дебелоочие…

    • 19
      6

      И кои са трите ситуации които е посочил Ботев?Ега си дебила!!

  10. 45
    4

    Е, след искането на оставката му от “ЦСКА-София”, той се извини и нарече Вияна “симулант” (че нямаше дузпа, нямаше). Сега не очаквам дори да отрази искането. Или ще го направи арогантно.

  11. 6
    59

    Aхахаахаххаха Най-подпирания отбор в А група да иска остака на шефа на съдиите, боже, боже, какава наглост.

    • 35
      4

      Съчувствам ти,сигурно не ти е лесно да си толкова проС !!

Коментарите са затворени