ФК “Брестовица” разби лидера ФК “Спартак” (Ново село) с 3:0 в мач от 8-мия кръг на “Б” Областна група – Запад. Срещата се игра на стадиона в с. Брестовица.

Двубоят започна с лек превес за домакините, който нарастваше все повече с напредването на времето, докато се превърна в домакински натиск. В 32-та минута логичното се случи и “винарите” излязоха напред в резултата. Отбита топка от отбраната на “Спартак” попадна в Станислав Божилов, който без да се замисли стреля от въздуха, коженото кълбо се удари в гредата, а след това се озова зад стража на гостите – 1:0. Попадението голмайсторът посвети на треньора си Тодор Агов. Така завърши и първата част.

След почивката ситуацията на терена не се промени. Домакините продължаваха да контролират играта, а “Спартак” разчиташе на дълги топки към своите офанзивни играчи. В средата на втората част “Брестовица” можеше да стигне до второ попадение, но гредата спаси гостите. Краси Манов проби отдясно, извади към Божилов, който пропусна и Петков стреля от легнало положение, но топката срещна страничния стълб. Все пак 5 минути по-късно вторият гол бе факт. След изпълнение на корнер на “Спартак”  домакините организира скоростна контраатака, при която Манов излезе сам срещу вратаря на гостите, той не прояви егоизъм и подаде към своя съотборник Стефан Жуков и той не сбърка – 2:0. Новоселци опитаха да заиграят по-мотивирано, но така и не стигаха до сериозно положение пред вратата на “винарите”. В последната минута на двубоя брестовичани направиха резултата класически. Красимир Манов изпълни перфектно ъглов удар, а Асен Ачкаканов засече от въздуха за крайното 3:0.

Интересното в двубоя бе, че и трите попадения бяха дело на млади футболисти – първото на 20-годишен, а второто и третото на 17-годишни, които са и продукт на школата на Брестовица. Това потвърждава и политиката на тима да налага млади местни играчи.