Отборът на “Ботев” влезе в лагерен режим преди двубоя от 12-ия кръг на Първа лига срещу старозагорския “Верея”. В разширения състав на носителите на Купата и Суперкупата на България няма промени и Николай Киров ще разчита на 18-те футболисти, които бяха в групата при победата над “Септември” преди три дни. Извън групата отново остана ЯЯ Меледже, с който старшията на Ботев има проблеми от дисциплинарно естество.

Отборите на Ботев (Пловдив) и Верея (Стара Загора) слагат край на 12-ия кръг в Първа професионална лига. Двата тима застават един срещу друг на стадиона в “Коматево”. Те са залепени един зад друг в класирането, като старозагорци са с крачка напред пред “канарчетата”. Пловдивчани обаче се надяват днес да победят и застигнат своя съперник в класирането, тъй като разликата е точно три точки.

След колебливото начало на сезона, Ботев започна да намира верния ритъм и да върви нагоре в таблицата. “Канарчетата” са в серия от 3 поредни победи и се надяват днес да запишат четвърта такава. Историята обаче показва, че пловдивчани изпитват трудности, когато се изправят срещу Верея. В досегашните 4 срещи Ботев има само 1 успех, а 3 са на сметката на старозагорци.

Възпитаниците на Илиан Илиев пък са приятната изненада от начаото на сезона. Те се справят повече от добре, въпреки че клубът изпитва сериозна финансова криза. Верея е само на 4 точки от топ 3 и с победа днес може да се приближи още повече до лидерите. Отборът обаче има доста кадрови проблеми. В лазарета са Осман Балде, Еркебулан Нургалиев, Костадин Слаев,  Илия Йорданов и Иво Иванов. Това ще принуди треньорския щаб да направи доста сериозни размествания.

Очаква се гостите да започнат с Аргиалшки на вратата, Илиев, Енчев, Джемиа и Сюлеймани в защита. Бенгюзов и Иванов ще действат в средата на терена, а Фенуш и Андонов ще са двойката на крилата. Атаката ще води Домовчийски, а от по-задна позиция ще го подкрепя Андонов.

В Ботев пък няма никакви проблеми с контузени и наказани играчи. Това ще позволи на треньора Николай Киров да пусне оптимален състав и на вратата ще започне Чворомч, а Панов, Терзиев, Димов и Минев ще са карето в отбрана. Юсеин ще е в ролята на опорен халф, а Балтанов и Бризола ще действат пред него. Ндонгала и Неделев ще оперират на крилата, а на върха на атаката ще започне Виана.

Вероятни състави:

БОТЕВ: Чворович, Панов, Терзиев, Димов, Минев, Юсеин, Балтанов, Бризола, Ндонгала, Неделев, Виана

ВЕРЕЯ: Аргилашки, Илиев, Енчев, Джемиа, Сюлеймани, Бенгюзов, Иванов, Керкар, Андонов, Фенуш, Домовчийски

“Ботев” приема “Верея” в понеделник (16 октомври) от 20:00 ч. на “Футболен комплекс Ботев 1912”.

Групата на “канарчетата”:

Иван Чворович, Даниел Кайзер, Цветомир Панов, Лазар Марин, Йордан Минев, Радослав Терзиев, Пламен Димов, Кристиан Димитров, Алваро Юлиано, Серкан Юсеин, Лъчезар Балтанов, Тодор Неделев, Густаво Афонсо, Фелипе Бризола, Крум Стоянов, Дуде Ндонгала, Фернандо Виана, Стивън Петков

14 КОМЕНТАРИ

  1. 5
    6

    Ооо правоверни братя,не стига че завчера ви се надупихме в Ст.Загора,ами и плюете другите.Рожденният ден си развалих само и само да имате заплати.Втората осмица е за вас и нас.Пък ще връщате тогава.Аллах Акбар

  2. 12
    6

    Колеги , моля кажете как да го играя , на обръщалка или твърда двойка ?
    Нов съм , а и нищо не съм чел по въпроса в държавен вестник.

  3. 8
    10

    Някой знае ли колко ще са обръщалките този път, понеже още не съм залагал,и се чудя?

  4. 14
    9

    Спасов, що не си писал, за новата реклама на “Allianz” на касата за билети на Лаута???
    Я дай малко инфо?
    Днес мача е ясен! Ботев играят страхотно и с лекота взимат победата!

    • 3
      3

      Ако днес победите гранда от Ст.Загора, утре всички да си купите вестник и да си изрежете класирането.

    • 5
      17

      Точ така мойто момче, заложи днес на твърда единица с оувър.

  5. 15
    32

    Пак ще има циркови изпълнение днес на Коматево. Заредил съм се с пуканки и чакам “шоуто”. След като вдигнахме двойно цената на Виана с “пробутаните” 4 гола, да видим днес какъв ще е сценария. 😀 😀 😀

    • 21
      10

      Днес сценария ще е същия като срещу столипинската гей-банда, 3 мамула в кофичката с киселото муеко, и обратно към Зарата.

Коментарите са затворени