Home Без категория Ще има ли Пловдив своето футболно бижу? Стягат стадион “Пловдив”, съобразяват се...

    Ще има ли Пловдив своето футболно бижу? Стягат стадион “Пловдив”, съобразяват се с изискванията на ФИФА и УЕФА

    2767
    14

    Пловдив скоро ще има своето футболно бижу. Общината се заема със стадион “Пловдив”. Това обаче ще стане поетапно и ще отнеме няколко години. За целта първо предстои да бъде изготвен технически проект на съоръжението, информира Glas.bg.

    За проектирането на стадиона ще бъдат използвани 24 000 лв. от отпуснатите от общинската хазна за обследването и техническото задание за ремонта 100 000 лв.

    “Остатъкът от 76 000 лв. ще бъде прехвърлен в резерв “Изграждане, ремонт и поддържане на уличната мрежа” , каза зам.-кметът Георги Титюков.

    Той обясни и как се е стигнало до този остатък: “Първоначално офертата на архитект Маринов беше за 86 000 лв. без ДДС, а сега е за 20 000 лв., пак без ДДС”.

    “Ако всичко върви по план, готовият проект за стадиона и количествено-стойностната сметка ще бъдат готови до средата на следващата година”, допълни още Титюков.

    Съветникът Атанас Узунов пък изказа мнение, че проектът и бъдещият ремонт, трябва да бъдат направени изцяло по изискванията на ФИФИ и УЕФА, за да могат на стадиона да се играят футболни срещи от най-високо ниво, а колегите му в местния парламент се съгласиха с предложението му.

    14 КОМЕНТАРИ

    1. Да направят стадион”Пловдив”настина нещо добро, там да се играят официалните мачове,а отборите да си тренират на клубните стадиони.Много ли е трудно?

    2. naistina li ima hora koito vqrvat na tova koeto se pishe ,porednata porciq laji dragi mi sugrajdani !! vsichko e pepel v ochite na horata za jalost

    3. 4
      4

      Да го правят поне и жълтъците да има къде да играят че явно техният стадион никога няма да се направи то не че нашият ще стане някога както трябва.

    4. 10
      5

      Няма кво да се правят Лаута и Колежа! Стадион Пловдив е решението!
      Това би било добре въобще за града ни!
      Ще има концерти, международни мачове, турнири от други спортове!
      Само дето не ми се струва реалистично!
      До средата на другата година идеен проект, после пари за реален проект, после търсене на финасиране, удобрения или неудобрения обществени и други……и накрая реализация???
      Много, много сложно и невъзможно!
      Пък като се сетя и за куп субективни фактори и столицата…..още по-невъзможно ми изглежда.
      Тоя стадион 30 години гние, а 100 пъти ако искаха можеха да го завършат!
      Да, ама “някой” хич не ще Пловдив да е футболна столица, защото знае, че това е било и пак ще стане с лекота, ако имахме поне един завършен стадион! Особено, ако е градския!

      • Пловдив е трън в очите на Софиянци, Пловдивските отбори са подкрепяни от Пловдивчани,а шопите от селяндурите в провинцията.На мачовете на ЦСКА в София ходят 1000човека,а в Търново, Разград,и Варна,4000.

        • 5
          2

          Стига с тая комплексарщина бе.Не сме теън в очите на никой просто не сме имали кмет който да работи здраво за града,само мишоци 27 години

          • Никаде кметовете не работят, навсякъде кмета си гледа интереса,и да се хареса на тези които са на власт.Фандъкова нещо повече ли е от Пловдивския? Всичко е нагласа тия.

    5. 7
      1

      Много добре, но едва ли?
      Убеден съм, че това би бил перфектния вариант, за пловдивските отбори, футболни и не само!
      Това моментално би направило Пловдив града с идеалния национален стадион!
      При всички положения реновирането на стадион Пловдив би бил печеливш вариан откъдето и да го погледне човек!
      Едва ли обаче шопите ще позволят?!
      Това може да стане само, ако в софия построят по-голям и по-функционален стадион! Иначе никога няма да разрешат!

    6. Навсякъде се пишат различни неща,от това да се покрият изискванията на ФИФА и УЕФА,за мачове на най-високо ниво(стадион бижу),до мачове от ППЛ,и концерти.Поредната партенка.

    7. 14

      Абе дано нещо стане , представяте ли си мач било на Ботев или Локомотив за УЕФА в Пловдив за мен това е нещо изключително ако стане !

      • 11

        И националния ще има много повече публика в Пловдив, отколкото на това комунистическо недоразумение, наречено национален стадион.

    8. 13
      1

      А сано ама Надали 25 години се руши и нищо не предприеха сега ще закърпят за някви концерти Европейска столица бля-бля..
      Никой не го е еня за спорта или Футбола..
      Крадливи мишки!!!

    Коментарите са затворени