Ботев Пловдив приема новака Септември в отложен мач от 4-ия кръг на Първа лига довечера от 20 часа на базата си в Коматево. Победа над тима от “Красна поляна” ще изстреля пловдивчани в топ 6 и само на 4 точки от третия Левски.

Ботев започна слабо сезона у нас заради ангажиментите си в Лига Европа, но постепенно напипва верния ритъм и се катери в класирането. Пловдивчани са си поставили амбициозната цел до следващата пауза в шампионата през ноември да постигнат пет поредни победи и за атакуват място в тройката.

Съперниците на Ботев са Септември, Верея, Дунав Русе, Пирин Благоевград и Славия, които изглеждат преодолими за тима на Николай Киров. Първият по-сериозен тест за Ботев е на 18 ноември, когато гостува на ЦСКА-София.

Днешният двубой едва ли ще донесе приятни емоции за треньора на Септември Николай Митов, който беше назначен за кратко като треньор на Ботев преди около година, но след натиск и протест на феновете напусна.

Мачът ще пропусне националът Тодор Неделев, който изигра два мача с националния отбор. Той ще започне от скамейката и ще бъде използван само ако Ботев губи. В негово отсъствие на дясното крило ще видим Стивън Петков. Останалите изпълнители са обичайния избор на Киров.
Митов пък ще трябва да сглоби състав в отсъствието на петима основни играчи, които така и не се възстановиха по време на паузата.

4 КОМЕНТАРИ

  1. 9
    4

    Абе боклук като е наредено си стои у дома…

  2. 6
    24

    Мача е ясен. Победа за Ботев днес, следващия сезон, победа за Септември в София. Всико е измислено от мен и Ачо. Няма смисъл да ходите да гледате наредени мачове.

    • 3
      1

      Бъркаш се Осман, аз нареждам всички точни резултати за справка в Благоевград 5:0, на Коматево 3:0 и т.н. и т.н.

Коментарите са затворени