Днес от 13:00 часа в хотел Империал в Пловдив ще се проведе Общо Събрание на Сдружение “ПФК” Ботев. 187 членове на организацията, която е мажоритарен собственик на футболния клуб, ще имат право на глас.

Общото събрание ще мине при следния дневен ред:

  1. Вземане на решение за набиране на паричните средства, необходими за внасяне на паричната равностойност на ново- емитираните акции на „ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ БОТЕВ“ АД, ЕИК201468114.
  2. Вземане на решение за разпореждане с имущество на сдружението – вземане от „ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ БОТЕВ“ АД, ЕИК201468114.
  3. Вземане на решение за разпореждане с имущество на сдружението – акции от капитала на „ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ БОТЕВ“ АД, ЕИК201468114.
  4. Избор на нови членове на УС на сдружението.

 

Преди по-малко от месец четири от петте члена на УС на Сдружението подадоха оставки. Това направиха Апостол Апостолов, Борис Гиздаков, Божидар Божилов и Теодор Бочев. Единствено Васил Наумов не подаде оставка, като пред PlovdivDerby.com той се мотивира така: “„Ако 5 от 5 от УС подадат оставки, това ще навее на мисълта, че Сдружението не е функционирало правилно и има нещо гнило. Всеки има своите различни мотиви да подаде своята оставка. Моят мотив да не го направя, е че аз съм убеден, че Сдружението си е вършило правилно работата и в действията ни няма нищо, от което да се срамуваме или да бягаме. Аз съм в УС на това Сдружение от първия му ден. Това че не подавам оставка не означава, че ще остана в УС. Както вече е ясно ще има ново събрание, на което ще бъде избрано ново ръководство. Аз оставам до тогава като член на УС с ясното съзнание и убеденост в правилните ни действия до този момент“.

Очаква се днес тези от членовете на Сдружението, които подеха капания за промяна в Ботев Пловдив, да представят свои кандидати за ръководни позиции. До този момент те не са изказали публично своите конкретни намерения и виждания за бъдещето на Ботев, но днес е много вероятно те да покажат и предложат алтернатива.

В същото време не е ясно, дали настоящото ръководство в оставка на УС на Ботев Пловдив и неговите поддръжници ще решат да гласуват доверие на така наречената опозиция и техните идеи.

За след седмица бе насрочено извънредно Общо събрание на акционерите в ПФК “Ботев” АД, което трябва да се определи състава на нов Съвет на директорите след оставките на двама от тримата му членове (Ангел Палийски и Борис Гиздаков). Именно новоизбраният днес УС на Сдружение “ПФК Ботев” ще има правото да избере, грубо казано, новите шефове на Ботев Пловдив или пък да преизбере старите, които в момента управляват клуба.

Очаквайте в PlovdivDerby.com своевременна информация за случващото се в хотел Империал.

11 КОМЕНТАРИ

  1. 7
    21

    Йотков не трябва да подава оставка, а да бъде изритан най-позорно от клуба!

  2. 18
    4

    187×200=37400
    А нашите талибани с голем зор едвам събраха 10000 лв за трибуна?
    Мрасни, богати жалтури!
    Тея имат повече финанс даже и от нашия Султан Хасан Клошарски!

  3. 9
    27

    Ангел Палийски и компания ще довършат започнатото от Димитър Христолов. Нашият отбор е точно отражение на случващото се в държавата през последните десетилетия.

  4. 17
    9

    Сополко Райчев 1912 ти ли си бе отрепко . Или дай доказателства или млъкни .Само плямпате без да имате нищо конкретно.

  5. 17
    25

    А Иван Йотков кога ще хвърли оставка? Или крадците нямат морал и достойнство?

    • 8
      17

      Йотков не трябва да подава оставка, а да бъде изритан най-позорно от клуба!

Коментарите са затворени