Днес на Лаута собственикът на Локомотив Пловдив проведе среща с проектант, на която се обсъди изготвянето на идейния проект за базата за юноши, която Христо Крушарски иска да изгради, съобщава Glas.bg. Вчера в интервю пред PlovdivDerby.com бизнесменът разкри, че е получил писмо от Община Пловдив, с която е уведомен, че терен в квартал Тракия за тази цел ще бъде даден на концесия. Glas.bg научи, че концесията, която се готви ще е за 35 години. Днес бяха уточнени последните детайли по плана за базата. Glas.bg се добра до чертежа, по който до задаващата се сряда ще бъде изготвен идейния проект и остойностяването, които ще бъдат внесени в Общината и ще се очаква Общинският съвет да гласува концесията. Базата на Локомотив Пловдив ще има 4 терена. Един от тях ще е с размери отговарящи на изискванията за провеждането на него на официални мачове. Другите 3 терена ще са малко по-малки и ще са тренировъчни. Най-вляво на чертежа се вижда празен квадрат. Това ще е закрит маломерен терена с изкуствена настилка, който ще се ползва при екстремни метеорологични условия. Между големия терен и два от тренировъчните се предвижда да има трибуни, под които ще са разположени съблекални, изцяло оборудван лекарски кабинет, възстановителен център и фитнес.

Червеният триъгълник, който се вижда на чертежа, граничещ с третия тренировъчен терен, пък ще е общежитието. Какви са плановете за него и какви срокове си е поставил Крушарски можете да разберете в материала на колегите от Glas.bg >>>ТУК>>>

21 КОМЕНТАРИ

  1. 4
    1

    Това в ляво е онова,а другото в дясно,е това, глупости на килограм.

  2. 9
    3

    Лъжи с цел да ни замажат очите след като разсипаха отбора и паднахме от жълтити.

  3. 11
    9

    Това е Лудост да се даде терен на този .Тотев помисли си добре , какво ще ти коства това.

  4. 25
    6

    Това вече е приказка, нещо уникално и красиво , нещо което си заслужава всеки лев , на Коматево има всичко необходимо за тренировка и възстановяване ако и Локото го направи този проект ще е нещо уникално за България , защото няма друг такъв с две бази и то супер адекватни и модерни , като изключим всички закачки подигравки ДАНО СТАНЕ ,

  5. 30
    12

    А решението на общинския съвет къде е ? А публичното обсъждане?
    А ако е концесия кога и от кого е обявена, колко са кандидатите и каква цена е предложена?
    Цените в Тракия са лелемайко! 46 декара там струват милиони, не милионче-две.
    Ако терена е “подарен” от общината, това е ощетяване в големи размери на същата, от пропуснати ползи от реалните цени на терена.
    Ако Крушо казва истината, къде е процедурата?
    Тук или някой лъже и маже доста дебело, или кмета държи да се сдобие с още едно обвинение, след това за зоопарка. Да не говорим, че за Колодрума е на standby режим.

    Журналистите, питайте Крушо и Общината, на какво правно основание ще получи Локомотив въпросните терени. Аз съм безкрайно любопитен да чуя отговорите!

    • 19
      10

      Локомотив Пловдив има не малки задължения към държавата и съгласно закона не може да ползва никаква държавна собсвеност под никаква форма! Прословутата “база” в Говедарци, която всъщност е два затревени терена също не е на Локомотив а е на местно дружество регистрирано по закона за лицата и семействата! За въпросната концесия, която уж Крушарски искал да вземе има много вода да изтече докато се обяви процедурата! Най-вероятно Крушарски ще участва за въпросната концесия с външна фирма, но ще се изискват сериозни банкови гаранции за да не стане като със стадион Ботев! Изобщо работата ще е доста сложна! Разбира се същият отново ще обвини Общината, че го бави и мотае но……. ако в стадион Ботев има някаква идея за възвръщаемост на инвестицията то в една такава база говорим само за огромен месечен разход за поддръжката и функционирането и! В Ботев казват, че базата им гълта 50 000 лв на месец! Заплати, ток, вода, поддръжка, храна в пансиона…….. това е все едно имаш хотелски комплекс пълен с туристи, които обаче не плащат! Аз мисля, че това е пореден опит на Другаря да изнудва я държава, я Община, че видиш ли иска да прави нещо ама трябва някой да му помогне! Аз лично се съмнявам Крушарски да успее да спечели концесия с такъв размер на инвестиция освен ако не е намерил някой да му помогне, ама кой ще извади и ще загроби е така няколко милиона не се сещам?!

    • 9
      6

      Пращам от Бангладеш главният готвач да готви на миндилите Бангладешкото KFC докато са новата база на Локу ??
      https://youtu.be/OUlpqtz1gv4?t=9m16s

      • 5
        1

        Пращам от Пакистан най-начетения фен да идва да вика в братската агитка на Локу, да пей песни против жълтите и да радва цял Пакистан, Афганистан и Столипинуву:

        https://www.youtube.com/watch?v=4q74unJniJ4

  6. 28
    10

    Това на Крюшо мога да му го начертая за 10 минути, без пари.

  7. 16
    9

    Неделине, туй ти ли го рисува днес бре?

  8. 26
    9

    “Тати ще ми купи колело, ама друг път.” Докато не видя, че е направен, не вярвам. Бесика в момента е винкел за 20 хил лв. Сгъваем цирк като “Цирк Балкански”.

  9. 21
    6

    Унуй зеленото вляво е… горе червения триъгълник познайте кво е… Под него – открит колодрум за 50 милиона… Между терените – сергийки… Къде е входа, де е изхода – не е важно…

  10. 13
    12

    Как не разбрахте че в Пловдив не искат да има футбол , голяма пречка сме им и много неудобни , събудете се и стига сте вярвали на глупости , затриват бавно и мъчително двата отбора Крушарски и Палийски са поставени с тази цел ! ! !

  11. 24
    8

    Всичко е супер !Би станал един много добър проект от какъвто се нуждае Пловдивския футбол.Но има един въпрос с какво ще се финансира ?Г-н Крушарски забавяте заплатите на футболистите не с 1 месец , а с повече , нямате финансови средства постройте трибуна Бесика, която ще излезне съсигорност в пъти по евтино от колкото това “бижу”.Въпроса, колко години ще се строй и терените ще отговарят ли на изискванията или просто ще бъдат изкопани и сложен райграс колкото да не е без хич ?

  12. 27
    5

    Тази грозотия е правена по най-аматьорския начин и софтуер, вероятно за 2-3 часа таван. Въпроса е колко месеца спокойствие ще спечели на Крушо и компания.

  13. 13
    21

    Кога и за нас инвеститор , напълниха затворите с бившите ни собственици.

  14. 40
    6

    Извън всички заяждания: Това нещо, ако стане реалност, ще бъде още едно бижу за Пловдив. Градът ни се нуждае от такива спортни обекти, без значение кой отбор ще ги ползва. Нека да има къде да спортуват децата ни, другото е на заден план. От Ботев съм, но пожелавам на Локомотив да успее да осъществи този проект.

    • 2
      3

      ти си единствения ботевист, който мисли така. … за съжаление…

Коментарите са затворени