ПФК „Ботев” изразява публично своята погнуса от пропитата с низост публикация в сайта marica.bg, подписана с името на журналиста Юлиан Ангелов. В страхлив и лицемерен стил в своята сбирщина от изречения авторът набеждава четирима състезатели в симулация на травми, а Клуба – в участие в мачове с предварително известен изход.

ПФК „Ботев” уважава правото на мнение и позиция на медиите и приема критиката, когато тя е обоснована, подплътена с факти и има конструктивен характер. Много пъти сме се въздържали от реакция срещу публикувани в пресата лъжи и спекулации, за да не хабим енергия и време в никому ненужни публични „престрелки”.

В случая обаче ще вземем отношение, тъй като ставаме свидетели на нагла подигравка с труда на цял един спортен клуб и особено с този на състезатели, които в последните няколко месеца донесоха на град Пловдив дългоочаквана радост и представиха достойно България на международната футболна сцена.

Нещо повече – един човек, явно неосъзнаващ отговорността на упражняваната от него професия, си позволява да се гаври със здравето на четирима футболисти. Изумлението ни е безгранично! От страхопочитание към всички травми, които ежедневно връхлитат спортистите по цял свят, ще ограничим отговора си на това грозно твърдение в една единствена дума – СРАМ! СРАМ ЗА ЖУРНАЛИСТИКАТА!

Няколко думи и за недвусмислените намеци за участие на „Ботев” в срещи с предварително известен изход. Нашият Клуб се стреми да поддържа колегиални отношения с всички клубове в българския футбол. Причината за това е, че всички ние сме част от едно цяло. Заедно определяме нивото и оформяме лицето на най-популярния спорт в нашата страна. Длъжни сме да се отнасяме зряло и отговорно към това.

Никога обаче „Ботев” не е влизал в каквито и да било договорки, касаещи спортния резултат! Така ще бъде и занапред.

В стилистиката на жалкото съчинение, станало повод за настоящото изявление, ни се иска да попитаме автора на кои правила и етични норми в журналистиката се опря, за да съшие своите арогантни и нелепи внушения. Питаме не „за един приятел”, а от името на цялата „жълто-черна” общественост и отглежданата години наред с честен и почтен труд от редица достойни журналисти аудитория на „Марица”.

В заключение използваме поредния „изстрел” към „Ботев”, за да призовем всички „жълто-черни” привърженици за единство и доверие. Живеем в динамична информационна среда, която дава възможност за свободен полет в пространството на всякакви лъжи и спекулации. Би било пагубно да обръщаме внимание на всички опити за дестабилизация на Клуба. Най-добрият отговор срещу това е обединението и взаимното доверие.

Голямата наша цел – завръщането на ст. „Христо Ботев”, ще се осъществи много по-лесно, когато акумулираме енергията си, а не я пилеем във взаимни нападки. Няма ботевист, който да не иска да се завърне в своя дом. На нас се пада отговорността да намерим решение на този проблем и ние работим ежедневно върху него.

Името на нашия Патрон ни задължава да бъдем единни и да се борим честно и докрай за всяка наша кауза.

От ръководството, спортно-техническия щаб и футболистите на ПФК “Ботев”

34 КОМЕНТАРИ

  1. 7
    1

    Нещо яко пушиш!Уж тебе питат а пък ти питаш,и защо и какво питиш един Господ знае.И тоя гей бандит питал.Като какъв питаш ве отворко?Ми ако знаеш нещо бегай където му е местото.Филмар.Пфуххх.

  2. ДЕСИ ДЕНЧЕВА
    Спортният журналист от пловдивския в. “Марица” Юлиян Ангелов е бил задържан като организатор на схема за незаконни залагания върху резултати от спортни състезания. При акцията на НСБОП са задържани и двама души от Пазарджик, съобщи МВР. Самият Ангелов твърди, че просто е бил извикан на разпит, и вчера беше на работа.

    Преди около 3 г. 34-годишният репортер изработил схема за залагания чрез Интернет основно на футболни мачове, твърдят антимафиотите. Той си открил сметка, заредил я чрез банков трансфер, след което започнал да набира клиенти и да открива сметки на тяхно име. Залаганията ставали чрез легалните английски букмейкърски фирми “Евробет” и “Глобет”. Те дават на участник, който привлече още 3-ма, по 3% печалба всекидневно. Колкото повече стават тези хора, толкова повече печели собственикът на сметката-майка, в случая Ангелов. Той успявал да зариби много хора, защото залаганията в Интернет предлагат по-високи коефициенти, освен това печалбата се превежда веднага след мача. Ангелов обаче няма разрешително за такава дейност, а приходите му не са облагани с данъци.

    Той успял да привлече около 300 души. Залаганията за 3 мача варират обикновено между 150 и 200 лв. Понякога обаче има залози от 500 лв.

    “Няма никаква тайна мрежа, това са заложни къщи, които дават бонуси за нов клиент. Не съм запознат със законите и не съм знаел, че това незаконно. Нямам нищо общо със сметките на другите, както и с тези хора от Пазарджик”, каза пред “Сега” Юлиян Ангелов.

    Според НСБОП обаче, за да разшири бизнеса си, той включил своя приятел от Пазарджик Димитър К., на 28 г., срещу 1% от своята печалба. Димитър пък вкарал в играта Милен П., на 35 г. Той разнасял програми за предстоящите мачове по обществени заведения и приемал залозите кеш или по телефона на кредит. В игрите в Пазарджик се включили около 150-200 души. Изяснява се дали всички залози са превеждани в Интернет, или част Димитър е задържал за себе си.

    По случая са образувани две дознания по чл. 327 от НК за организиране на хазартни игри без разрешение. Законът предвижда до 3 г. затвор и глоба до 300 лв.

  3. 7
    22

    Шайката жълти гризачи да не се обиждат като ощипани ханъми, човека им казва истината.

    • 21
      2

      Истината е една- гей- бандата от Лаута няма думата!

  4. 4
    19

    Днес ще има мач,а утре филм за много възрастни:)

  5. 3
    17

    Втори вариант. АФД Лудоботец 1812? Кой ще ти проверява? И да почерпиЧИ!

  6. 6
    18

    По традиция никой не обръща внимание на глупости. За обиди има съд. А гузен негонен бяга.

    • 6
      1

      Няма място за обида. Това е реакция на ръководството на откровените глупости и филми в явно пълната със залози глава на Юлиянчо. А що се отнася до уговорени мачове, това е приоритет на другия отбор от Пловдив. Център ли си периферия ли си, гледай си в канчето и ходи на мачове, че никви ви няма.

  7. 24
    4

    Кога най-после ще бъде осъден журналист в Пловдив за клевета, това е пълна подигравка със 105 годишнината на клуба?

  8. 25
    3

    Лоената топка Юлиан, един фалирал и деградирал от игра на комар тип, на когото освен финансите , тотото му изпи и мозъка- там има само знаци 1х2! Този не ходил на мач от години, а се води спортен журналист! Същият прокламираше как Ботев ще загуби от Левски- всичко било уредено! След мача разбира се се покри като мъжка ку. ва и не се показа 2-3 дни и ето, че пак изпълзя от разорената си бърлога!

  9. 10
    28

    За жалост това си е живата истина.
    Ботевист съм , но не може да продължава така, мамят ни за всичко шефове и бултраси , гледат да оближат празната каца с мед , а истинските фенове си мълчим.

  10. 25
    5

    Същият Ангелов плюе редовно и по Марица. Публикува полуверни новини, слухове или предположения, с които само вреди. А коментарите му са аматьорски и безвкусни, като от тях личи, че е не запознат с обстановката. Не може да не си стъпвал на стадиона с години, а да ръсиш какви ли не глупости. Заслужава си публичното порицание, това е най-малкото…

  11. 34
    6

    Юлиян е платена мастия, за какво се учудвате че клевети клуба ни по най долния начин. Тоя не е посещавал мач на Ботев от 20 години, срам

  12. 19
    1

    НА ЛУНОХОДА КАЗАХМЕ КОЙ ЩЕ Е ХЕГЕМОНА НА УЕФСКИ СЪЩО АМА НА ВСИЧКИ ЛИ ДА ИМ ГО ТРЯСКАМЕ …АМАН ОТ НЕЗНАЕЩИ КАК СТАВА …БЕШЕ ОНО ВРЕМЕ С БКП ШОПИТЕ НАПРЕД А СЕГА НАКЪДЕ …

    • 3
      12

      Криви те глави пак не вярват затова на село

  13. 10
    41

    Все едно не се знае че отбора играе през мач тото. Само папагалите се правят на ударени че уж не знаят щото ги лъжат че парите ще отидат за ония буренак на Източен. Колкото и парите от лига Европа отидоха там, ама глупаците вярват.

    • 4
      1

      Гейчо първо си сгрешил годината не е 26, а 36 и втора парите ЛЕ според теб ще стигант ли да се изгради стадиона ??Те дори няма да стигнат за трибуна Джесика !

  14. 47
    5

    В общи линии – ако бием Лудогорец – има уговорка, ако завършим равен – мача е уговорен, ако паднем – срещата е нагласена…

    • 5
      43

      Не така. Ако паднете, значи купите са ви подарени, ако направете равен или биете, значи честно сте ги спечелили. Това е.

      • 14

        Аха, значи няма вариант Лудогорец да ни бият с игра? Много си смешен…

    • 3
      14

      Нямате победа освен за подарените купи и един мач от последния кръг миналата година, който нямаше никакво значения, всичко друго ви е хващане за палците или задна , когато играете с побратиите ви турци от Ряазгар.
      Така че тихо !

  15. 6
    39

    От началото на месеца Ботев се тресе. Къде заради излъгани очаквания, къде заради напразни надежди, къде заради чиста доза страх.

    За оставките и останалите няма смисъл да се говори. Новата сакрална дата е 1октомври. Тогава ще се понагласи пасиансът. Дотогава е ясно едно – всяка пешка с някаква власт в Ботев се мъчи да стане цар.

    Въпросът е във въпросите, отговори на които няма кой да даде. Ръководството е в оставка, на Николай Киров му пуши главата – няма играчи, а отборът му гостува на най-силния тим в България.

    Не, че ме интересува, но мой приятел пита. Затова и ще изстрелям няколко въпроса, които ще си останат и без отговор. Но все пак сме ги задали, нали!

    Има ли приятелски отношения между Ботев и Лудогорец? Справка – последните десетина мача за първенство.

    Има ли страх от Лудогорец сред лидерите на отбора? Справка – контузиите на Тодор Неделев, Пламен Димов и Крум Стоянов. Прибавяме и Йордан Минев. Всъщност, с него и без него, разликата в защитата на Ботев не е голяма

    Има ли връзка премията за мача с Левски с обещаната съща сума за ЦСКА-София. Двете премии от едно и също място ли са приготвени? Има ли такава и за кротка и разумна игра в понеделник в Разград?

    И така, това са част от въпросите, които мои приятели фенове на Ботев ежедневно ми задават. И те не се интересуват кой на какво ще е шеф, стига Ботев да е достоен отбор. Както цялото това лято!

    И накрая, в понеделник Ботев ще поведе рано в резултата срещу Лудогорец и след това ще инкасира загуба на хендикап? За един приятел питам.

  16. 14
    42

    Истината, боли. Но това са фактите, казани от Юлиан Ангелов

Коментарите са затворени