Членът на УС на КПБП Атанас Стафунски и членът на УС Сдружение ПФК Ботев и член на Борда на директорите на футболния клуб Борис Гиздаков гостуваха в предаването Дома на футбола по Диема Спорт. PlovdivDerby.com цитира, голяма част от думите им в следващите редове.

ОЧАКВАЙТЕ ВИДЕО, защото това е текст набиран в реално време! За да няма свободни интерпретации, ще публикуваме и видеото, когато то бъде предоставено от Диема!
 

Атанас Стафунски:

Най-голямата ни болка е че не можем да бъдем тук. Публиката на Ботев умира на една тренировъчна база, която не е пригодена за официални мачове. Факт е, че не може 3 години нищо да не се е направило. Когато един мениджърски екип е поел ангажимент, трябва да го свърши. При публиката на Ботев Пловдив винаги е възможно да се стигне до протести. На този етап не са обсъждани никакви протести, не можем да преценим срещу кого да протестираме, искаме да чуем ръководството, искаме да видим има ли резултати, искаме да знаем какви са намеренията на Общината, на държавата към това наше (нейно) съоръжение. Ако се предприемат действия, ние няма да предприемем никакви драстични такива.

 

Борис Гиздаков:

Този стадион е изключително необходим. Това е домът на Ботев, клубът не може продължително време да играе на базата в Коматево, както и международните си срещи на 250 км от Пловдив. Този стадион може да генерира приходи, с които да се обезпечава част от бюджета на клуба. Без този стадион, аз не мога да си представя развитието на клуба. Този стадион е ултра-модерно съоръжение. Ако се изпълни до край по проект следва да получи категория 4+, той е на 75 % покрит, тук трябва да бъде построена сграда с подземни етажи, ВИП зона и 6 дка разгъната застроена търговска площ, това са изключително сериозни неща, няма такъв стадион в България, това ще бъде най-моредният стадион в Югоизточна Европа.

 

Ангел Палийски е допринесъл много за Ботев и много усилия полага, но преценка се прави не на вложени усилия, а на резултати. Тъй като неговите усилия не водят до резултат по отношение на стадиона, трябва нещо да се предприеме. Оперативното ръководство очаква някой да дойде и да даде пари за стадиона. Започваме подготовка по въпроса за кредитиране. Мажоритарния собственик “Сдружение ПФК Ботев”, юредическо лице с нестопанска цел, започва вече да търси възможности за построяване на стадиона, чрез кредитиране. Не очакваме някой да ни даде пари даром и да ни построи стадиона. Искаме да получим банков кредит с бизнес план. Същевременно сме открити за всякакви разговори с инвеститори, ако такива се появяват. Бихме се обединили с такива при взаимно изгодни условия.

Относно г-н Самуилов до този момент проблема е комуникацията. По някакъв ненормален начин бяхме изолирани от пряк контакт с него. Мислим, че този контакт в най-скоро време ще се случи. Причината за това изолиране е изпълнителния директор (Ангел Палийски), който лично на мен ми заяви, че това е личен контакт и не могат да се водят преки разговори с г-н Самуилов, но аз се надявам, че ще се преосмисли тази позиция и нещата ще се случат. И когато имам разговори всичко може да бъде решено. Аз като член на УС на собственика на Ботев нямам пряка информация, какви са намеренията на г-н Самуилов. Надявам се скоро да ги разберем, защото за да има сделка, трябва да има две страни. Собственикът да има желание да прехвърли акции, а пък потенциалния купувач да има желание да ги получи. Само след един такъв разговор може да стане ясно, дали ще има прехвърляне или няма да има прехвърляне на акциите.

55 КОМЕНТАРИ

  1. 3
    4

    Gizdak, poiskai parite ot liga Evropa zaedno s dokumentaciata za stadiona i davai da go pochvame. Ne vijdam drug nachin za dovarshvane. Vie zapochnete da stroite a nie fenovete shte davame pari i shte go dovarshim.
    Osven tova ima i 60 bona ot Kauzata.

    Chakam deistvie ot vas.

  2. 7
    5

    аааа сега разбрах – значи викате да излъжем някоя банка да ни даде крадит. За по-добре да сложим Общината за гарант. Да постройм стадиона … пък после кредиторите да го духат. Който (гаранта Общината) иска, той да връща кредита…. То и циганите не си плащат сметките. Стадиона няма как да го бутната, а и нас не могат да ни изгонят от него. Умно, ама вече сме го правили с Цветан Василев. 50 млн така изсмукахме. Пък и незаконно е някакси Общината да гарантира частен кредит. Ама да го духат бедните. Ние сме Ботев и сме тарикати!! Ще прилапаме пак парата както сме свикнали. Дайте братя, да ни дадат!!

    • 6
      4

      А бе буфер прост нали, ако стане после и вие ще искате да минете по тоя път за вашия стадион, глупав циганино. По-добре си трай и се надявай да сме прави.

      • 5
        2

        пич, ти май не разбираш за какво са направени законите в съвременното общество. Я по-добре си стой на село, че от такива като теб виж докъде я докара майка България….

        • 2
          4

          Какви закони бе лепилар. Ако имаше закони жоро наркомана щеше да е в затвора жив и здрав и вие никога шампиони.

          • то ако имаше закони отдавна щяха да ви закрият заради тези 50 млн които дълйите….

      • 3
        4

        а може ли аз да изнасиля дъщеря ти или жена ти( която от двете е на подходящите години), а ти си трай?! После ще минеш и ти по същия път!! Що за олигофрения!!

        • Да си прост разбирам.Ама такава логика изкара, че ми е жал за вас.Глупако нали знаеш , че ако общината отпусне пари за стадиона.Ваще циганска чета ще започне да протестира и следователно и на тях ще им отпуснат.Ама да си прост само вие го можете.

  3. 20
    15

    Не мога да разбера какъв е тоя рев? Да се намерило начин да се намерят 20 милиона, ми да се хванем за ръце да ходим да ги търсим, някой ако си ги е изпуснал да ги намерим и да достроим стадиона. В цяла България икономиката е такава, че ако не е някой олигарх да иска да излъска имиджа като Домуса и тн. или някоя мутра, която да иска да сложи костюм като Гришата или Тимаджиите остават ей такива, натиснати от Бойко да издържат клубовете. Няма кой да ги извади тия пари. Няма и банка, която да отпусне заем за такава сума, защото няма никакъв шанс тя да бъде изплащана на време, нито да бъде обезпечена и това е ясно на всички. Докато един ден не дойде реален инвеститор с желание да направи нещо голямо, за съжаление няма как да се случат нещата!

    Тоя рев на шепа превъзбудени лапета + 2, 3 нереализирани маргинала срещу клуба е защото определена група хора са свикнали да живеят на гърба на клуба – фалшиви длъжности тип “връзка с феновете”, директно по 500 лева на ръка, парички за факлички, от които половината в джобчето, телевизии, медиино отразяване, какви ли не глупости само да се цоца клуба. Да не говорим билет за стадиона от кога не са си купили. Те един лев нямат в банката, обаче настояват някой да намери милиони левове. Май някой трябва да изяде шамарите за да се поуспокоят тия фалшиви страсти.

    Много ми е интересно тия, искачите какво дават? Защото агитка нямаме втора година освен на дербитата, иначе много ни знаят устите на големите “ултраси”. Дето и без това се репчат повече на наши фенове от колкот она чужди, щото чуждите си ги шамарят чат пат. Колко хореографии направихте тая година, искачи? Агитката къде е?

      • 14
        9

        До Реалист: Единият от тези “маргинали”, който е член на Борда на директорите на Ботев, ако не знаеш, в най-гледаното време по най-гледания спортен канал направи безплатна реклама на стадиона, намекна за други възможности за довършване на строежа през сдружението и покани потенциални инвеститори. Къде е проблема? А що се отнася за 2010, отново не си прав, в началото ги нямаше Кръстева и Василев. Само 250 човека с по 240 лв. и много вяра!

        • 5
          4

          250×240=60000. С това ли сте издържали отбор?! хаха

    • 13
      4

      До реалист: Не слушаш внимателно – в интервюто се казва същото, че към момента няма частен инвеститор, който да извади тези пари. По тази причина е необходима да се търсят и други възможности. Що се отнася дали има банка, дали ще има обезпечение и дали заемът ще се изплаща навреме, не бъди толкова сигурен. Ако всички мислеха като тебе, Ботев нямаше да го има след 2010 год.

      • 11
        9

        2010 положението беше лесно, имахме Ирен Кръстева и Василев – най-големите олигарси в България към онзи момент. Сега каква ни е алтернативата?

        “Необходимо е да се търси инвеститор” – някой пречи ли им да търсят? Който може да ходи, да търси, да докара някой инвеститор. Обаче сме силни само на приказки, а онзиден на Колежа бяхме 50 човека. Агитка няма. Не може да си фен по Интернет само! Не става само с декларации! Или цялата работа е да се сложат правилните “фенове” на заплата към клуба, че да “търсят инвеститори”?

        Аман вече, оставете клуба да работи и си гледайте фенството, защото забравихте какво е да си фен много хора, станахте декларатори!

        • 5
          3

          до реалиста: Ти какво искаш, едни хора да ходят да намират начини как да се финансира клуба, как да се намерят начини и средства за построяването на стадиона, а Бат Ачо само да си краде, да лъже и да се бие в гърдите, като от време на време пуска по някоя сълза за наивниците. Ти си наивен глупак

          • 6
            5

            ааааа сега разбрах – значи искате вие да се тупате в гърдите вместо Ачо. А като има проблеми – В Италия съм! В Италия съм!…..

  4. 16
    12

    Палийски пак го няма .При Цв Василев .когато имаше проблеми, той все беше отпуск,сега е болен.Господ , му праща второ предупреждение ,дано вече се откаже да управлява клуба.

  5. 12
    17

    е как ги търпите тези??!! аз си мислих, че са лапета, а те лузъри…. Ужас!! Кой е главния декларатор-просяк, който се опитва да изнудва кл=мета и държавата??

    • 8
      3

      Хахаха, смешник, как ги изнудват, че не можах да разбера, след като казват, че не искат пари от държавата и общината. И да ти напомня – стадионът е общинска собственост, а не на Ботев, ако можеш да разбереш, какво ти казвам.

      • 3
        3

        ей оли, ти кой от двамата си? Абе хора вие вече не знаете ли какво говорите?! Е нищо, ще ви го напомня: “искаме да знаем какви са намеренията на Общината, на държавата към това наше (нейно) съоръжение”. Какви “намерения” трабва да има общината към един стадион даден на концесия на частно дружество?!?!

        • 4
          4

          Тъпако това че ти си прост и не ги разбираш тези работи не значи, че и другите са като теб. Видяхме го Ачо и пиявиците около него каква я свършиха толкова години. Едни дългове да оправи НЕ МОЖА или НЕ ИСКА. Сега остави изучените и можещи хора да осъществят това, което Ачо НЕ МОЖЕ или НЕ ИСКА, все едно. Аз си искам СТАДИОНА, а ти???

  6. 3
    3

    Що, ори вас да не би да има повече?!

  7. 16
    23

    Един с 2 лева в джоба си хортува с друг с два лева джоба как да си построят стадион за 20 милиона лева, ама преди това трябва да върнат 50 милиона.
    Няма по-големи наглеци от коматевци.
    Естествения път е фалит и отново нов клуб , това упражнение им е много познато .

    • 10
      6

      Ами упражнението с Велбъжд?То познато ли ти е?Ако си забравил,нека ти напомня-ДВ бр. 102 Вторник, 27 ноември 2001 г. Пловдивският окръжен съд на основание чл. 6 във връзка с чл. 231, ал. 3 ТЗ с решение № 4460 от 24.VII.2001 г. по ф.д. № 2527/2001 вписа промени за Професионален футболен клуб „Велбъжд“ – АД: вписва ново седалище и адрес на управление – Пловдив, кв. Лаута, стадион „Локомотив.

      • 9
        12

        Жълт малоумник, набийте си ти и всички прости селяни от Куматюу едно нещо като правите сравнение с Локомотив! Великият Локомотив НИКОГА НЕ Е ФАЛИРАЛ! ФАКТ!
        Може чрез обединението с Велбъжд да се е качил в по-горна група, но това си е оригиналният клуб, който не е фалирал! Ясно ли ви е накрая на всички малоумници или да ви го напиша по-бавно за да го разберете!
        Къде е вашият клуб на Христолов? Няма го!
        Край! Финито!
        Вие сте мелез с Металик Сопот, създаден 2010 г.!

        • Великият локомотив никога не е фалирал, защото го ЗАКРИХА пише го и в държ. вестник.

      • 3
        3

        Ти упорито продължаваш да писателстваш простотии(може би защото си простак)!Нещата между Ботев и Локо са абсолютно различни.Локо не е фалирало,докато при вас ситуацията беше такава,че трябваше да има фалит!Щом ти доставя удоволствие да си изявяваш простотията,продължавай да драскаш по форумите!

      • 3
        1

        Гьобелс, пак ли повтаряш лъжата?! Давай, ама да знаеш, че този път няма как да стане истина

  8. 5
    8

    Дроги,едно и също папагалстваш!Ставаш отвратителен,нещо ново излажи Столипиновски циганин!

    • 4
      1

      Шефче, ти си тъп и неграмотен мангасар и си излАган по рождение!
      Ебах те в опушения цигански гъз, с лилава бленда!

      • Ти Гомньо ,като си много грамотен,можеш ли да напишиш едно изречение без граматически грешки?

  9. 20
    30

    Наско, Боре моля ви спрете се. Заради личните си амбиции да покажете колко сте значими и колко милеета за отбора излагате клуба. За редост не вярвам изявите Ви да имат някакви негативни последствия за клуба освен излагацията.

    • 20
      5

      Излагат се тези, които дават голи обещания, и тези, които наивно им вярват.

  10. 30
    24

    В момента в който тези двамата си останат само фенове, каквито са реално и спрат да се вживявят като фактори интригите ще спрат. Извинявайте, но нито един от вас двамата не е спонсор на отбора. В момента сме във Висшата лига имаме лиценз, което за тези които знаеха реалното състояние и трудностите през които се премина в годините след Василев знаят, че изглеждаше невероятно. Има шанс в най скоро време акциите да са в основния спонсор и чак след това е възможно да се започнат реални действия по стадиона. Не разбирам какви са тези напъни и против оперативното ръководство на клуба при условие, че то има абсолютно доверие на основния спонсор и надявам се бъдещ собственик.

    • 12
      11

      А ти знаеш ли коѝ е причината в момента отборът да има спонсор?

      • 12
        20

        Знам. Според него прчината със сигурност не е нито един измежду Гиздаков и Стафунски.

        • 19
          8

          Единият от двамата след среща с ББ пред двама свидетели.

          • По-правилно е да се каже благодарение на единият от двамата свидетели 😉

    • 24
      3

      Само един човек помага на всички клубове. Всеки, коѝто е близо до футбола, знае коѝ е той. Останалите са самозванци и нищо не зависи от тях, в т. ч. и Палиѝски.

      • 9
        3

        До 1912: РЕАЛНО, ти не си основния спонсор, за да говориш от негово име. РЕАЛНО, Сдружението възкреси Ботев през 2010 год. РЕАЛНО, бизнесмените преминават през Ботев, но Сдружението остава, за да не изчезнем отново. РЕАЛНО, Гиздаков може да е фен, но в момента представлява Сдружението като мажоритарен собственик в Борда на директорите на Ботев. РЕАЛНО, Гиздаков носи отговорност, за това какво се случва в Ботев. РЕАЛНО, това което казват “тези двамата” е, че стадионът е най-важен за бъдещето на Ботев, че няма РЕАЛЕН инвеститор и е необходима повече активност.

        • 3
          2

          Добре им го написа. Ето това е самата истината.

  11. 15
    33

    Платете си дълговете милиони! Стига просия! Свърши това време – 1989г. Комунизма падна и вече сте НИКОЙ! Сбогом!

  12. 23
    38

    Реват, реват и чакат някой да ги съжали и да им построи Копнежа. Срам сте жълти утрепки.

  13. 21
    39

    За 500 човека публика, кой луд ще даде пари за стадиона хахахахахахахаах На финала една маршрутка хора. В Лига Европа, една маршрутка хора. Кой,луд ще си даде парите за една маршрутка хора ……?!?! Гладно жълто циганче, баничка сънува хахахаахаха

  14. 24
    37

    За 500 човека публика, кой луд ще даде пари за стадиона хахахахахахахаах На финала една маршрутка хора. В Лига Европа, една маршрутка хора. Кой,луд ще си даде парите за една маршрутка хора ……?!?! Гладно жълто циганче, баничка сънува хахахаахаха

    • 35
      17

      Маршрутките и нелегалните таксита са на Лаута.Питай Вълчо,той ще то обясни.

      • 4
        8

        Под каквото и име да се подвизаваш олигофренията ти е прозрачна жълт изроде!

        • 7
          2

          Твоята олигофрения пък няма равна – черно-бял, клошар!

Коментарите са затворени